Légiósok: uruguayi klasszishoz hasonlítják Szalai Attilát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 13:50
null
Szalai Attila a Fenerbahce szerelésében az Anadolunak adott interjú közben (Fotó: AFP)
Továbbra is nagyszerű a sajtója Szalai Attilának Törökországban: szerdán az Anadolu állami hírügynökség közölt hosszabb beszélgetést a török bajnokság harmadik helyén álló Fenerbahce télen szerződtetett magyar válogatott labdarúgójával, aki a klubot jellemző családias légkörről, a szurkolók szeretetéről, a csapat egyik korábbi (Diego Lugano) és egy jelenlegi sztárjáról (Mesut Özil), valamint a célkeresztben lévő bajnoki címről is mesélt.

 

„Eddig jól alakult a karrierem, büszke vagyok, hogy a Fenerbahce szerződtetett – idézi a ciprusi Apollon Limassoltól igazolt Szalai Attilát az Anadolu beszámolója. – Odahaza is jól reagáltak a szurkolók az átigazolásomra, sok pozitív visszajelzést kaptam, hiszen Magyarországon is tudják, milyen nagy klub a Fener, mennyire gazdag a múltja. Nagy dolog, hogy itt lehetek.”

A cikk megjegyzi, hogy a török klub szurkolói is nagy fogásnak tartják a szerződtetését, a magyar futballista a játékával és küzdeni akarásával máris belopta magát a szívükbe.

„Nagyon boldoggá tesz, ha így van. Valóban sok szeretetet kapok, folyamatosan érezzük a drukkereink támogatását, és a magam részéről mindent megteszek, hogy ezt megháláljam.”

Szalai maga is tisztában van a Fener hagyományaival, és megtisztelőnek tartja, hogy a szurkolók egy korábbi klubikonhoz hasonlítják: az isztambuli csapatot 2006 és 2011 között szolgáló, 95-szörös uruguayi válogatott védőhöz, a négy éve visszavonuló Diego Luganóhoz.

„Tudom, hogy annak idején a közönség egyik kedvence volt, és örülök, hogy hozzá hasonlítanak. Nemcsak a játéka tetszett, hanem a mentalitása is, az, hogy sohasem adta fel. Olyan futballistának tartom magam én is, aki megállás nélkül harcol, a meccs utolsó pillanatáig küzd. Boldog vagyok, hogy a drukkereink érzékelik és díjazzák ezt, hízelgő az összehasonlítás Luganóval, de jól tudom, vannak területek, amelyeken fejlődnöm kell.”

A magyar labdarúgó beszélt arról is, hogy az első pillanatban érzékelte, milyen családias, mennyire támogató a légkör a Fenerbahce öltözőjében. Az pedig külön öröm számára, hogy egy csapatban futballozhat Mesut Özillel.

„Nagyon klassz, hogy van ilyen kaliberű futballista a csapatban. Felemelő, hogy Mesut oldalán harcolhatok a közös sikerekért, és az sem lebecsülendő, mennyit tanulhatok tőle és a csapat többi rutinos játékosától. Ezt az összes fiatal csapattársam nevében is mondhatom, hiszen amit az idősebbektől ellesünk, mind-mind hozzájárul a fejlődésünkhöz. A csapat most nagyon együtt van, a Trabzonspor elleni hétvégi siker jól mutatta, milyen sokra vagyunk képesek, és hogy jó úton haladunk a bajnoki cím felé. Küzdünk egymásért, bízunk egymásban, és ebben a szellemben akarjuk folytatni.”

Mint beszámoltunk róla, vasárnap a Fenerbahce – Szalaival a soraiban – 1–0-ra győzött a közvetlen riválisnak számító trabzoniak otthonában, és hárompontnyi lemaradással követi az első, második helyen viaskodó Galatasaray, Besiktas kettőst.

A bajnokságból még nagyon sok, 15 forduló van hátra; Szalaiék legközelebb csütörtökön lépnek pályára, ellenfelük a 10. helyezett Antalyaspor lesz hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik