Légiósok: újabb magyar debütált az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 09:53
null
Pávkovics Bence január végén szerződött az El Paso Locomotive FC-be (Fotó: <a href="https://www.instagram.com/pavkovicsbence/">instagram.com/pavkovicsbence</a>)
Légiósként, első vagy másodosztályban szereplő labdarúgóink közül hárman léptek pályára magyar idő szerint vasárnap virradóra. Gazdag Dániel, Sallói Dániel és a másodosztálynak számító USL Championshipben most bemutatkozó Pávkovics Bence az Egyesült Államokban, Ádám Martin Dél-Koreában.

 

Az Egyesült Államokban szombaton folytatódott az első osztálynak számító MLS alapszakasza: Gazdag Dániel győztes csapat tagja volt a Philadelphia Unionban a Chicago Fire ellen (a 90. percben lőtte a győztes gólt Joaquín Torres az akkor már emberhátrányban lévő vendégek ellen), míg Sallói Dánielék ikszeltek a Los Angeles Galaxyval.

Ezen a hétvégén elrajtolt az Egyesült Államokban a másodosztálynak számító (bár nincs közvetlen kapcsolat, feljutás, ill. kiesés a két liga között) USL Championship is, melyben bemutatkozott az itthon válogatott kerettagságig jutó, legutóbb a DVSC-ben futballozó 25 éves védő, Pávkovics Bence, aki végigjátszotta az El Paso Locomotive FC 1–0-ra elveszített hazai meccsét.

Dél-Koreában Ádám Martin csapata, a bajnoki címvédő Ulszan Hyundai 2–1-re nyert az FC Szöul vendégeként, a magyar csatár a meccs hajrájában, még 1–1-nél állt be, de nem ő szerezte a győztes gólt.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS (I. osztály)
Philadelphia Union–Chicago Fire 1–0
Philadelphia Union: Gazdag Dániel kezdőként végigjátszotta a meccset.
Sporting Kansas City–Los Angeles Galaxy 0–0
Sporting Kansas City: Sallói Dániel kezdőként végigjátszotta a meccset.
USL Championship (II. osztály)
El Paso Locomotive FC–Sacramento Republic 0–1
El Paso Locomotive FC: Pávkovics Bence kezdőként végigjátszotta a meccset.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik