MTI/NSO 2018.01.16 12:01 Frissítve: 2018.01.16 12:28

Légiósok: Szoboszlai új szerződést írt alá Salzburgban – hivatalos

Szoboszlai Dominik új, profi szerződést kapott az osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgóklubtól – olvasható a gárda hivatalos honlapján. A 17 éves magyar játékos 2021-ig szóló megállapodást írt alá.

Szoboszlai Dominik új szerződést kötött a Salzburggal

 

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szoboszlai Dominik a téli felkészülést már a Red Bull Salzburg első csapatánál kezdte meg – felkészülési meccsen góllal is debütált –, és már akkor jeleztük, hogy újabb bejelentés várható profi szerződését illetően. Ez kedden meg is történt: a Red Bull Salzburg hivatalosan közölte, hogy „egy újabb európai toptehetség kötelezte el magát hosszú távra a klubhoz” Szoboszlai személyében. „A klub ezzel hű maradt hagyományaihoz és folytatja megkezdett útját, bízunk a sikeres közös pillanatokban a jövőben” – írja a Salzburg közleménye.

A középpályás az őszi szezonban a másodosztályú fiókcsapatban, az FC Lieferingben szerepelt, amelyben 19 mérkőzésen hét gólt szerzett.

Szoboszlai Dominik tavaly az U17-es válogatottal kijutott az Európa-bajnokságra, Szélesi Zoltán együttese éppen az ő találatával harcolta ki a kontinensviadalon való szereplést. Az Eb-n a hatodik helyen zárt a csapat. Jó teljesítményének köszönhetően a felnőttválogatott keretében is helyet kapott.

Szoboszlai a 16-os mezszámot kapta a Salzburg első csapatánál, melynek ő lesz az első 2000-es években született játékosa. 

„A csapat remek, befogadtak és támogatnak mindenben. Örülök, hogy már a felkészülés alatt bizonyíthatok. Az első felkészülési meccsem jól sikerült, bár tudom, hogy még jobban is tudok teljesíteni. Most az a legfontosabb, hogy folytassam a munkát – idézi a Salzburg honlapja Szoboszlait szerződése aláírása után. – Az ősszel nagyon jól ment a játék, megvetettem a lábam az FC Lieferingben, melyet gólokkal és gólpasszokkal segítettem. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában is jó munkát végeztünk, február nehéz párharc vár ránk. A szüleim és a menedzserem mindig mögöttem állnak és támogatnak, hogy megtegyem a következő lépést. Nagyon hálás vagyok ezért."

„Megkaptam a lehetőséget, hogy az első csapattal készüljek, és most ez a legfontosabb. Szeretnék tavasszal néhány meccsen pályára is lépni az első csapatban. Az edző dönt. Ha nem játszok, akkor a Lieferingben szeretném felhívni magamra a figyelmet. Fiatal vagyok, sokat kell dolgoznom, de türelmes vagyok – folytatta a 17 éves tehetség, aki kérdésre magát is bemutatta. – Sokoldalú játékos vagyok, aki jól lő kapura, de az utolsó passzokat is ki tudom osztani. A fejjátékom azonban nem a legjobb, ebben még fel kell zárkóznom. Vállalkozó szellemű, családcentrikus embernek tartom magam. A szabadidőmben is minden a futballról szól. A legjobb akarok lenni, ezért tenni is kell."

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.