H. D. 2020.12.03 17:43 Frissítve: 2020.12.03 17:51

Légiósok: Szoboszlai a Bayern München és a Real Madrid célkeresztjében – sajtóhír

A német transfermarkt.de a vezető hírében foglalkozik Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg és a magyar válogatott labdarúgója esetleges téli klubváltásával.

Szoboszlai Dominik iránt a Bayern München és a Real Madrid is érdeklődik (Fotó: Török Attila)

 

A Transfermarkt szerint Szoboszlai Dominik a jelenlegi idényben szerzett nyolc góljával és kilenc gólpasszával korábbi csapattársa, a már a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland mögött a második legveszélyesebb U21-es játékos Európában.

A honlap szerint a 20 éves magyar középpályás iránt számos klub érdeklődik, többek között már a német Bayern München és a spanyol Real Madrid is. Információjuk szerint Szoboszlai szerződésében 25 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ám ezt a salzburgi együttes részéről nem akarták kommentálni.

 
Szoboszlai Dominik lett a hónap legjobb játékosa a Salzburgnál

„Természetesen szeretnénk, hogy minél tovább minket erősítsen, ugyanakkor a megfelelő időben kell megtennie a következő lépést. Meglátjuk, mi történik a télen, de nagy az esélye annak, hogy topklubba távozik” – idézi a Transfermarkt Christoph Freund, a Red Bull Salzburg sportigazgatója egyik korábbi nyilatkozatát.

A cikk szerint Szoboszlai jelenleg olyan csapatot keres magának, amelyben jó eséllyel állandó játéklehetőséget kap majd. Az egyaránt német Kickerre és Bildre hivatkozva azt írják, hogy emiatt nem lenne meglepő, ha a magyar labdarúgó az RB Leipziget választaná, ám a lipcsei együttes mellett a Bayern München, a Real Madrid, az AC Milan és az Arsenal listáján is szerepel Szoboszlai neve.

Hozzáteszik, a 20 éves futballista Haalandéhoz hasonló utat járhat be: amennyiben a Salzburg nem jut tovább a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, akkor a norvég csatárhoz hasonlóan már télen értékesítheti Szoboszlai játékjogát.

A Transfermarkt jelenleg 25 millió euróra becsüli Szoboszlai játékjogának értékét.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.