K. T. I. 2021.03.04 18:59 Frissítve: 2021.03.04 19:07

Légiósok: óriási védelmi hiba, kapufa, visszavont 11-es – ikszelt a Fener

A Fenerbahce hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a játéknapot megelőzően a 10. helyen álló Antalayspor ellen a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 28. fordulójában. Szalai Attila zsinórban a kilencedik meccsét is végigjátszotta Törökországban.

Szalai Attila hasznosan futballozott, de nem örülhetett győzelemnek (Fotó: AFP)

 

Hiába számított a Fener jóval esélyesebbnek, mint a fordulót a 10. helyről kezdő Antalyaspor, a kongói Marcel Tisserand óriási bakija után Fredy már a 12. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek (0–1). A házigazda nem találta a meccs ritmusát, hiába birtokolta többet a labdát, a kapura szinte teljesen veszélytelen volt Szalai csapata.

A fordulás után azonban változott a játék képe, a Fener jóval 65 százalék fölött birtokolta a labdát, és a később sérülés miatt lecserélt Mesut Özilnek köszönhetően többször nagy helyzetbe is került. Az egyenlítés azonban nem jött össze. Sőt... 

A 60. percben épp Szalai miatt nem volt lesen a remek kiugratást kapó Fredy, aki elhúzta a kimozduló kapus mellett, majd kissé éles szögből az üresen maradó kapuba akart lőni, ám a visszasprintelő magyar bekk óriásit mentett – javítva a hibáját.

Az isztambuliak pechszériája a 83. percben tört meg, ekkor a csereként beálló Enner Valencia a tizenhatos bal csücskétől befelé cselezve, 10 méterről, három ember gyűrűjéből kilőtte a bal alsót (1–1). A győzelem viszont így sem jött össze – a 87. percben Mame Thiam csúsztatása a kapufán csattant. Az Antalyaspor ezt követően pedig egy a videobíró alapján visszavont tizenegyest is megúszott. 

A végén viszont így is a hazaiak örülhettek jobban az egy pontnak: a 99. percben a hajrában beálló Lukas Podolski hibázott hat méterről – egy az egyben a kapussal szemben állva – ordító ziccert.

A Fener továbbra is hullámzó formát mutat, a legutóbbi öt bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni, ezzel – bár egy hónapja még vezette a bajnokságot – vissza is csúszott a Süper Lig 3. helyére.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Szalai kezezés miatt már a 7. percben sárga lapot kapott.

TÖRÖK SÜPER LIG
28. FORDULÓ
Fenerbahce–Antalyaspor 1–1
(E. Valencia 83., ill. Fredy 12.)

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.

2021.04.25 16:07:10

Légiósok H. Á.

Magyar játékosai nélkül játszott gól nélküli döntetlent az NK Osijek a Rijeka vendégeként.