PIETSCH TIBOR
2023.02.07 09:48 Frissítve: 2023.02.07 11:28

Légiósok: Nikolics Nemanja megtalálta góllövő cipőjét

Mint beszámoltunk róla, kiváló hétvégéje volt légiósainknak, hiszen többen is góllal mutatkoztak be új csapatukban. Közülük szombaton a 43-szoros magyar válogatott Nikolics Nemanja is eredményes volt a ciprusi bajnokság éllovas csapatában, az AEK Larnacában a Karmiotissza elleni találkozón.

 

Nikolics Nemanja (jobbra) május óta először szerzett gólt – ciprusi csapatával a tavasszal bajnok lehet (Fotó: Getty Images)

„Amellett, hogy újra élvezni akarom a focit, szeretném megtalálni a Törökországban elveszett góllövő cipőmet…” – nyilatkozta lapunknak egy héttel ezelőtt Nikolics Nemanja, aki a török másodosztályú Pendikspornál töltött őszi szezont követően igazolt a ciprusi élvonalban első AEK Larnacához. Nos, a 43-szoros válogatott támadó nem sokáig kutatott a lábbeli után, rögvest az első meccsén, a Karmiotissza ellen betalált.

„Meglett a cipő! – újságolta Nikolics Nemanja, aki ezt megelőzően 2022. május 8-án, még a Mol Fehérvár színeiben volt eredményes, az Újpest FC ellen (1–1). – Nagyon örültem a gólnak, és persze annak is, hogy már az első mérkőzésen kezdőként jutottam lehetőséghez. A gól mindig fontos, pláne akkor, ha nyer a csapat. Azt nem állítom, hogy karrierem legszebb gólja volt, de azt igen, hogy az egyik legfontosabb. Sajnos a Pendikspornál töltött fél év nem úgy alakult, ahogy reméltem, keveset játszottam, egy gólt sem szereztem. A pályafutásom során nem volt jellemző rám, hogy huzamosabb ideig nem találok be a kapuba – nehéz időszakot zártam le.”

A gól azért is fontos volt, mert 1–1-es állásnál, mindjárt a második félidő elején született – mire a 74 percet a játéktéren töltő Nikolics Nemanja lement a pályáról, már kialakult a 3–1-es végeredmény.

„A munkát akkor is beletettem, amikor kevés lehetőséget kaptam, a decemberi szerződésbontás után is folyamatosan edzettem  – tette hozzá a 35 éves csatár. – Hiába vallhatom magam többszörös bajnoknak és gólkirálynak, a múltból nem lehet megélni, napról napra melózni kell, ha el akarom érni a további céljaimat. Januárban, amikor még nem volt csapatom, akkor is keményen dolgoztam, és közben bíztam benne, hogy idővel Fortuna mellém áll. Így is történt a hétvégi gólnál. Igen, szerencse is kellett, hogy a védő rám lője a labdát, de ott kellett lennem, le kellett támadnom. Egy góltól nyilván nem kell elájulni, ám a lelkemnek jót tett. Azért jöttem ide, hogy segítsek a csapatnak, hogy gólokat szerezzek – a jó kezdés megvolt, remélem, a folytatás sem marad el.”

NIKOLICS NEMANJA GÓLJA

CIPRUS
1. osztály
Karmiotissza–AEK Larnaca 1–3
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádám sérült, Nikolics Nemanja kezdett, a 46. percben gólt szerzett, a 74. percben lecserélték.

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.