P. K.
2023.05.23 17:41 Frissítve: 2023.05.23 18:06

Légiósok: „Nem fog folytatódni” – 6 év után távozik a válogatott támadó

Az ötszörös válogatott támadó, Holman Dávid szerződése nyári lejártával, hat év után minden bizonnyal távozik a pozsonyi Slovantól, amellyel öt bajnoki címet és két Szlovák Kupát nyert 2017 óta – erről a 30 éves futballista nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Holman Dávid hat év után távozik a Slovantól (Fotó: archív)

 

„Június 30-ig szól a szerződésem, ezért a június 12-i héten még Pozsonyban kezdem meg az alapozást, de minden valószínűség szerint ez a történet nem fog folytatódni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Holman Dávid, aki idén ismét bajnok lett a Slovan Bratislavával, de lejár a szerződése, és nem tárgyalt a klubbal a hosszabbításról.

Holman 2017-ben Debrecenből szerződött a Slovanhoz, amelynél évekig kulcsembernek számított, 141 tétmeccsen 31 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott. Az utolsó két idényében azonban térdsérüléssel bajlódott, emiatt sokáig nem számíthatott rá a szakmai stáb. Fél éve újra egészséges, ám mivel nem szerepel a klub hosszú távú terveiben, a tavaszi bajnoki meccsekre egy kivétellel nem is nevezték (Szlovákiában múlt héten fejeződött be a bajnoki idény).

„Nincs bennem rossz érzés, sokat köszönhetek a klubnak, és én is mindent megtettem a Slovan sikereiért az elmúlt években. Az öt bajnoki cím, a két kupagyőzelem és az, hogy az Európa-liga csoportkörében is szerepelhettem a csapattal, azt jelzi, nagyon sikeres időszak van mögöttem – összegezte a pozsonyi időszakát Holman. – Az elmúlt másfél év persze nem úgy sikerült a sérülések miatt, ahogy szerettem volna, és amikor felépültem, akkor is kevés lehetőséget kaptam, és nem is a saját posztomon szerepelhettem. Ez jelzésértékű volt a jövőre nézve. Most viszont már csak arra koncentrálok, hogy mielőbb megtalálhassam a következő klubomat, ahol folyamatosan játszhatok. Ezért nagyon sok különedzést is végeztem az elmúlt időszakban, mondhatom, saját magamért dolgoztam, hogy minél jobb állapotba kerülhessek. Motivált vagyok, ki vagyok éhezve a játékra, elvégre azért vagyok labdarúgó, hogy minél többet futballozhassak.”

Holman elmondta, az elmúlt másfél év legnagyobb pozitívuma, hogy megszületett a kisfia, ezért most már a családját is figyelembe kell vennie, amikor döntést hoz a jövőjéről, ezért elképzelhető, hogy hat év után hazatér Magyarországra, és itthon folytatja karrierjét, de ez még nem dőlt el – ezt megkeresésünkre menedzsere, Paunoch Péter is megerősítette.

„Holman Dávid már több klubnál bizonyította képességeit itthon és külföldön egyaránt, és mivel újra százszázalékos állapotban van, úgy gondolom, bármelyik hazai klubnak tudna segíteni a céljaik elérésében, de a külföldi folytatást sem zárjuk ki. Sokan érdeklődnek iránta, folynak az egyeztetések” – fogalmazott a játékosügynök.

2023.09.28 21:59:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az angolok és a nagyvilág csak most kezdi felfedezni, hogy miket tud ez a fiú.

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.