Légiósok: Legszívesebben otthon futballoznék – Dzsudzsák

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.02.09. 08:06
null
<p>Dzsudzsák Balázs gyakran visszanézi a </p><p>Eb-meccseket (Fotó: Al Wahda)</p>
Labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs jól érzi magát az al-Vahdánál, ennél jobban saját bevallása szerint talán már csak akkor érezné, ha ismét Magyarországon játszhatna.

– Már lemondott arról, hogy európai topbajnokságban szerepeljen?
– Nem mondtam le semmiről – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs. – Dolgozom, és megpróbálok megfelelni a velem szemben itt támasztott elvárásoknak. Kulcsjátékosnak szerződtettek, vezéregyéniségnek hoztak, ennek kell megfelelnem.

– Ahogy olvastam, az elején akadtak gondjai.
– Ezt kár lenne tagadni. Nem mentségként mondom, de amikor például az al-Vahdánál orvosi vizsgálatra vittek, ötvenkét fokot mutatott a hőmérő. Álló helyzetben szakadt rólam a víz, s arra gondoltam, ez így pokoli, embert próbáló feladat lesz. Szerencsémre a klub vezetői és Javier Aguirre vezetőedző – akit rendkívül sokra tartok, és akinek fontos szerepe volt abban, hogy ideszerződtem – nyugtatott, buzdított és türelemre intett. Azt mondták, szokjam meg a klímát, az itteni körülményeket. S hogy mennyire fontos voltam számukra, jelzi, hogy folyamatosan keresték menedzseremet, Vörösbaranyi Józsefet, s kérdezték, mivel, hogyan tudnának segíteni nekem a beilleszkedéshez. Az elején szenvedtem, de most már kijelenthetem, csúcsformában vagyok. Hétről hétre azt nyújtom, amit várnak tőlem.

– Az imént arról beszélgettünk, hogy nem keresték máshonnan. Azért ez nem egészen igaz, mert a Hertha érdeklődése komolynak tűnt.
– A Hertha valóban érdeklődött irántam, remek lett volna Dárdai Pállal dolgozni. Vele lényegében mindenben meg is állapodtunk, csakhogy a török klubom pénzt kért értem, amit a berlini klub nem tudott kifizetni. Hiába akartak a Herthánál, hiába várt rám Dárdai Pál, az üzlet nem jöhetett létre.

– Mit gondol, jobb lett a magyar futball az Európa-bajnokság óta?
– Életre szóló élményt adtunk a szurkolóknak, ők pedig nekünk. Gyakran visszanézem a franciaországi meccseinket, és most is lúdbőrzik a hátam, amikor hallom azt a hangorkánt, azt a semmihez sem hasonlítható szurkolást a lelátóról. Derűlátó vagyok, bízom benne, hogy a magyar bajnokság színvonala egyre jobb lesz, és a nézők visszatérnek majd a gyönyörű, új stadionokba. Ha otthon vagyok, amikor csak tehetem, kimegyek valamelyik meccsre.

– Mit gondol, játszik még idehaza valamelyik magyar csapatban?
– Biztos meglepő lesz, amit mondok, de legszívesebben otthon futballoznék. Irigylem néhány korábbi csapattársamat, hollandokat, németeket, oroszokat, akik megtehetik, hogy otthon, a saját környezetükben léphetnek pályára hetente. Nekem ez hiányzik. Szívesen játszanék otthon egyszer.

DZSUDZSÁK BALÁZS A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL MÉG A PORTUGÁLOK ELLENI, KÖZELGŐ VB-SELEJTEZŐRŐL, ÉS ARRÓL IS SZÓT EJT, HOGY IMMÁR HARMINCON TÚL HOGYAN KEZELI AZ ÉLET DOLGAIT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik