Légiósok: Holman Dávid gólt lőtt a szlovák klasszikuson is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.13. 17:05
null
Holman Dávid (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Újra gólt szerzett Holman Dávid a szlovák labdarúgó-bajnokságban, ráadásul csapata megint győzött: a Slovan Bratislava vasárnap délután 3–0-ra nyert a Spartak Trnava elleni idegenbeli mérkőzésen, a legnagyobb presztízsűként számon tartott szlovákiai bajnokin.

 

Az előző hétvégén a trencsénieknek kétszer beköszönő, a forduló legjobbjának megválasztott Holman Dávid a 16. percben szerzett vezetést csapatának, tizenegyesből. A magyar válogatott labdarúgónak ez volt a nyolcadik gólja ebben a bajnoki kiírásban.

Dávid Strelec még az első félidőben megduplázta a pozsonyiak előnyét, és bár Myenty Abena kiállítása miatt a nagyszombatiak emberelőnyben játszották végig a második játékrészt, nem sikerült szépíteniük sem – sőt a végjátékban Ibrahim Rabiu a harmadik Slovan-gólt is megszerezte.

Holman akkor már nem volt a pályán, a magyar válogatott középpályást – aki a 64. percben egy sárga lappal is bekerült a meccs jegyzőkönyvébe – a 73. percben lecserélték, éppen a harmadik gólt szerző Rabiu jött be a helyére.

A Slovan sorozatban az ötödik bajnoki meccsét nyerte meg – ezeken csupán egy gólt kapott –, és a DAC szombati döntetlenjének következtében ötpontosra növelte előnyét a tabella élén.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések

Spartak Trnava–Slovan Bratislava 0–3
Trencín–Zemplín Michalovce 2–2
Az élcsoport:
1. Slovan 41 pont, 2. DAC 36, 3. Zilina 30, 4. Zlaté Moravce 24, 5. Trnava 23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik