K. Zs.
2022.09.19 13:36 Frissítve: 2022.09.19 13:51

Légiósok: ezért lépett pályára tablettel a kezében Szalai Attila

Vasárnap a Törökországban légióskodó magyar labdarúgón, Szalai Attilán volt a sor, hogy a Fenerbahcénál meghonosodott szokásnak megfelelően tablettel menjen ki a pályára az aktuális mérkőzés előtt, és ezzel boldoggá tegyen egy beteg kisgyermeket.

 

Utkut kórházban kezelik, ezért nem lehetett ott személyesen a Sükrü Saracoglu Stadionban, de az isztambuli klub nem feledkezett meg róla: miközben a többi Fener-játékos kézen fogva vezetett be egy-egy gyermeket a játéktérre, Szalai Attila a tablet segítségével a kilencéves kisfiút tette a kezdés előtti ceremónia részesévé.


„Mindenkit szeretnénk boldoggá tenni a játékunkkal, de a legnagyobb öröm számunkra az, ha a gyerekeket boldognak látjuk. Bízom benne, hogy ez a mérkőzés nagy élmény volt ennek a kisfiúnak is” – mondta az Alanyaspor ellen 5–0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után Szalai Attila a török médiának.  

A magyar játékos elégedetten értékelte az elmúlt hét második felét: a Rennes elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen 0–2-ről értek el döntetlent – „nagyot harcoltunk azért a pontért” –, majd ezt követte a vasárnapi kiütéses győzelem.

„Nemcsak annak örülök, hogy sok gólt szereztünk, hanem annak is, hogy egyet sem kaptunk. Utóbbinak talán jobban is. Mind védekezésben, mind támadásban jó teljesítményt nyújtottunk, azt hiszem, nagy élményt szereztünk a közönségünknek. Nekünk mindig az telt ház előtt futballozni” – mondta Szalai, akit a következő bajnokiról is kérdeztek: október 2-án a Besiktas elleni derbi következik.

„Nekik is népes szurkolótáboruk van, úgyhogy a hangulat fantasztikus lesz. Nagyon várjuk a meccset, és mi mást is mondhatnék, mint hogy a legjobbunkat akarjuk nyújtani, és hogy mindhárom pontot el akarjuk hozni tőlük.”

A Besiktas 14 ponttal a negyedik, a szintén hat mérkőzésen túl lévő Fenerbahce 13-mal a  hatodik helyen áll (mindkét csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az előttük állóknál).

Az isztambuli derbi a válogatott szünet után következik – mint ismert, Szalai Attila is tagja Marco Rossi válogatott keretének, amely a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készül.

2022.10.04 09:25:54

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar futballista jött, látott és győzött Brüsszelben.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.