Légiósok: „Elmondok valamit, amit még sosem” – Dzsudzsák beismerése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.11. 13:30
null
Dzsudzsák Balázs tudja, hol hibázott (Fotó: fc-anji.ru)
A néhány napja az Arab Emírségekbe szerződő Dzsudzsák Balázs a Class FM Morning Show című műsorának csütörtöki adásában őszintén beszélt döntéséről, valamint elárulta, meglátása szerint mikor vett rossz irányt a pályafutása.

 

A magyar válogatott támadó elárulta, egyelőre csak az al-Vahda vezetőivel találkozott, a csapat trénerével még nem. Dzsudzsák Balázs vasárnap utazik vissza az Arab Emírségekbe, hétfőn lesz az első edzése.

„Az al-Vahda az előző szezonban a harmadik helyen végzett, de évről évre magasabbra teszi a lécet, legutóbb például az egyik kupát el is hódította – osztotta meg gondolatait a hallgatókkal a 29 éves játékos. – Most már a bajnokság megnyerése a cél, az ázsiai Bajnokok Ligájában szeretnének játszani.”

„Május óta próbáltak szerződtetni, úgyhogy boldogok voltak, hogy sikerült is, hozzáteszem, már én is az vagyok, kíváncsian várom az új kalandot.”

Dzsudzsák Balázs elmondta, meglátása szerint „picit a média tehet arról”, hogy körülötte ekkora felhajtás alakult ki, ami némileg negatív hangulatúvá vált.

„Nem volt más ajánlatom, csak az al-Vahdáé. Összesen két alkalommal szólaltam meg a jövőmet illetően, ezeken ezt meg is erősítettem. Először a Formula–1-es Magyar Nagydíjon, majd néhány napja, a Nemzeti Sportban beszéltem.”

„Az Olympiakosz ugyan kölcsönvett volna vásárlási opcióval, de az általuk kínált félmillió euró nem volt elég a törököknek – akik az üzleti életben jártasak, tudják, ha az asztalon van ennyi pénz kölcsönbe, mellette pedig 3 millió készpénz. És nyilván a törökök nem arról híresek, hogy a játékos érdekeit nézik, úgyhogy nem is nagyon akartak erről a kölcsönvételről hallani.”

„Ezek után már én is úgy voltam vele, amit vállaltam is, hogy ez az arab ajánlat döbbenetesen nagy, amire szerintem százból kilencvenkilenc ember ugyanúgy bólintott volna. Ismétlem, nem arról volt szó, hogy más mérlegelhető ajánlatom volt, nem válogathattam. Ha az elejétől kezdve a pénzt néztem volna, akkor már májusban aláírtam volna az al-Vahdához. Nem véletlen, hogy már az Európa-bajnokság előtt szárnyra keltek a pletykák, melyek szerint aláírtam ide. Ez jött össze, higgyétek el, nálam jobban senki sem szeretett volna a Bundesligában játszani.”

„Elmondok valamit, amit valószínűleg még sosem hallottak tőlem, de mi a menedzsmentemmel már megbeszéltük: ha valahol ezt elrontottuk, az biztos a PSV után történt. Tisztában vagyunk vele, hogyha akkor nem Oroszországba megyünk… Most nem mondok csapatnevet, de biztos vagyok benne, hogy most nem arról beszélgetnénk itt, hogy én az Emírségekbe szerződtem. Ott volt az a fordulópont, amikor eldőlt, nagyon nagyot kell alakítanom ahhoz, hogy nagyobb klubhoz igazoljak. Tisztában vagyunk a hibákkal is, miket követtünk el. Viszont mindennek megvan a miértje.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik