Legia: „Elérkezett a váltás ideje” – Nikolics megfelelő ajánlat esetén távozhat

Vágólapra másolva!
2016.12.09. 08:24
null
A Legiát a BL-főtáblára segítő Nikolics úgy érzi, elérkezett a váltás ideje (Fotó: AFP)
Hamarosan elhagyhatja Nikolics Nemanja a Legia Warszawa labdarúgócsapatát: a 28 éves, 23-szoros magyar válogatott csatár a Real Madrid elleni BL-mérkőzést követően leült lengyel klubjának vezetőivel, és egyezséget kötött. Ha megfelelő ajánlat érkezik, távozhat a varsóiaktól – és a támadó is úgy véli, elérkezett a váltás ideje.

„Őszinte leszek: a Real elleni mérkőzés után leültem az elnökünkkel és a sportigazgatónkkal, s megegyeztünk, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhatok. Korrektek voltak, és jelezték, hogy ha az irántam érdeklődő klubok egyikének sikerül velem megállapodnia, rajtuk nem múlik az üzlet megkötése. Szerintem elérkezett a váltás ideje” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nikolics Nemanja, aki ezek szerint hamarosan lezárhatja igen sikeres varsói korszakát.

A kérdés: irány Chicago? Az MLS-ben szereplő Chicago Fire ugyanis érdeklődik a válogatott játékos iránt.

„Ennyire ne szaladjunk előre! A minap is mondtam, hogy keresnek a tengerentúlról, de konkrétumról még nem számolhatok be. Arról viszont igen, hogy beszéltem Veljko Paunoviccsal, a Chicago Fire vezetőedzőjével, aki megjegyezte, örömmel látna a csapatában. Mi több, vezérszerepet szánna nekem. Felhívtam a korábban a Kansas Cityben futballozó Németh Krisztiánt, ő azt mondta, az amerikai bajnokság stílusa kimondottan jó lenne számomra. Szinte az összes együttes a támadásra helyezi a hangsúlyt, egy csatár aligha vágyhat ennél többre. Egyelőre megy a »puhatolózás«, hamarosan kiderül, mennyire vannak közel egymáshoz az álláspontjaink.”

Filipovics Vladan, Nikolics Nemanja menedzsere elmondta: Kínából is van kérője a gólerős futballistának. Adódik a kérdés: ha választania kellene Kína és az Egyesült Államok között, mi döntene?

„Egyrészt az, hogy milyen szakmai perspektívát kínál az érintett klub. Az, hogy Amerikában a támadó futball hódít, nyilván jó pont... Másrészt meg kell fontolnom, hogy a családom számára mi a legjobb megoldás, harmadrészt pedig fontos figyelembe vennem az anyagi tényezőket is. Egy biztos: bárhonnan kapok ajánlatot, nem mondok egyből nemet, mérlegelek a döntés meghozatala előtt. De nincs mitől tartanom, mert ahogy pályafutásom során mindig, ezúttal is helyesen határozok majd.”

„ILYEN SIKERES IDŐSZAK MÉG NEM VOLT A KARRIEREMBEN” – A TELJES, NIKOLICS NEMANJÁVAL KÉSZÍTETT INTERJÚT KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik