SOMOGYI ZSOLT
2022.08.04 23:55 Frissítve: 2022.08.05 09:59

Hajrá, magyarok! – Somogyi Zsolt jegyzete


 
Meg akarom mutatni, hogy itt a helyem! – Schäfer András 

Nehéz megítélni, mekkora marketingveszteség egy-egy világsztár távozása egy topbajnokságból. Aligha kétséges, Cristiano Ronaldo, majd Lionel Messi klubváltása megrengette a La Ligát, más kérdés, hogy a Real Madrid (Ronaldo nélkül, ugye) az idén is Bajnokok Ligája-győztes lett – ettől még eshetett a spanyol bajnokság nézettsége. Most a Bundesliga kerülhet hasonló helyzetbe, hiszen ezen a nyáron kis túlzással a két legizgalmasabb egyéniség távozott: Robert Lewandowski a Barcelona, Erling Haaland a Manchester City játékosa lett. Felfoghatatlan, milyen gólérzékeny támadók köszöntek el: a lengyel csatár még a Dortmund színeiben 131 bajnokin 74, a Bayern München játékosaként 253 Bundesliga-mérkőzésen 238 gólt szerzett, vagyis 384 meccsen 312 alkalommal volt eredményes – elképesztő! A norvég fiatalabb Lewandowskinál, csaknem tizenkét év van közöttük, de a 67 dortmundi bajnokin elért 62 gólja miatt neki sem kell elnézést kérnie.

Milyen lesz a bajnokság nélkülük?

Gyanítjuk, a hazai bajnokikra eladott jegyeket nézve nem lesz észlelhető a hiányuk, mindkét stadion megtelik, de az már nem mindegy, a televíziós nézettséget miként befolyásolja a távozásuk. Ami biztosnak tűnik, hogy nélkülük is jó eséllyel korábbi csapatuk harcol a bajnoki címért, mi, magyar futballkedvelők persze annak szurkolunk, hogy a honfitársainkat felvonultató RB Leipzig szorosan e kettő nyomában legyen. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik egyaránt alapember Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottjában, náluk mindig az a fontos kérdés, pályán vannak-e.

Legkevésbé a kapus esetében, őt legfeljebb sérülés szoríthatja ki a kapuból, de reméljük, a két mezőnyjátékos is sokat tehet majd a gyepen a klub sikereiért. Sallai Roland eddig is meghatározó alakja volt a Freiburgnak, szurkolói szívünk még márkásabb alakulatban is el tudná képzelni az angol válogatottat három góllal elkeserítő csatárt, de azért maradjunk annyiban, elég erős bajnokságban fejlődik, és van még ideje. A magyar légiósok közül Schäfer András „robbanthat”, az előző kiírásban menet közben érkezett a berlini Unionhoz, mára megszokta a közeget, a társait, bizakodunk, hogy meghatározó egyéniség lesz a fővárosi klubban, és figyelünk a Herthában Dárdai Mártonra is.

Nekünk tehát nyomós okunk lesz figyelemmel követni a Bundesligát ebben az idényben is, de azért megnézzük, a két gólvágó mire megy majd új klubjában...

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.

2022.08.05 10:35:33

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe. (x)