DAC: Veszelinov már pénteken tudta, hogy bemutatkozhat

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 19:26
null
Veszelinov Dániel és mentora, Király Gábor (Fotó: FC DAC)
A magyar U21-es válogatott kerettag Veszelinov Dániel múlt szombaton először védett bajnoki meccsen a DAC mezében, és bemutatkozásként kapott gól nélkül zárta a Szered elleni 0–0-s mérkőzést. A 20 éves kapus lett a sárga-kékek történetének 400. élvonalbeli játékosa, posztján a 33. a sorban.

 

„Jó érzéssel mentem szombaton aludni a mérkőzést követően, úgy érzem, jól végeztem a munkám. Maradéktalanul mégsem lehettem elégedett, mert nem sikerült megszereznünk a három pontot. Bízom benne, hogy a következő meccseken a labda a kapufáról nem kifelé pattan majd, hanem befelé” – mondta a Nemzeti Sportnak a szegedi születésű kapus.

Veszelinov közel két éve, 2020 nyarán a szombathelyi Király SE U19-es csapatától került a DAC kötelékébe – éppen a magyar válogatottsági csúcstartó Király Gábor szólt neki, hogy a dunaszerdahelyieknél lehetősége van egy háromnapos próbajátékra.

„Ez jól sikerült, és alá is írhattam első profi szerződésemet, ami lehetőséget, esélyt jelentett a továbbfejlődésre. Ráadásul óriásit léptem előre, hiszen a magyar negyedosztályból a szlovák élvonalba igazoltam” – fogalmazott Veszelinov.

Érkezése után sokáig nem kapott lehetőséget tétmérkőzésen, de nem volt csalódott, hiszen tudta, hogy mindennek eljön az ideje.

„Tudtam, hogy időre van szükségem a fejlődéshez, és keményen kell dolgoznom, türelmesnek kell lennem, hogy bemutatkozhassak a DAC-ban. Nagyon sokat számított, hogy a somorjai fakócsapatban védhettem a szlovák másodosztályban.”

A téli szünetben eldőlt, hogy a hosszú éveken át első számú kapusának számító Martin Jedlicka már nem védi a dunaszerdahelyi kaput, majd a Zsolna elleni mérkőzésen megsérült Ricardo is, így a Szered elleni mérkőzésen új kapussal kellett kiállnia a DAC-nak. Erről Veszelinov a meccs előtti napon értesült.

„A pénteki edzés után Martin Raska kapusedző elárulta, hogy én állok a kapuba. A meccs napján az akadémián pedig Joao Janeiro mester is félrehívott. A szakmai stábbal mindent megbeszéltünk, arra kértek, hogy minden meccsszituációt úgy vegyek, mintha edzésen lennék, és próbáljam meg élvezni a találkozó minden percét. A kezdés előtt izgultam, de utána elment a drukk. Csak a rám váró feladatokra, a labdára összpontosítottam. Nem játszottunk rosszul, de nem volt szerencsénk a befejezéseknél, ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Dunaszerdahelyben.”

Veszelinov a mérkőzésen két nagy bravúrt is bemutatott. Elmondta, hogy a szülei, a barátnője is ott voltak a lelátón, így velük is tudott beszélni.

„Nagyon büszkék voltak rám. A találkozó után odamentem hozzájuk. Tizenhat esztendősen mentem Szombathelyre, és a szüleimnek nagyon sokat köszönhetek, rengeteg támogatást kaptam tőlük. Óriási köszönettel tartozom mindenki másnak is, akik segítettek, biztattak: a kapusedzőknek, vezetőedzőknek, stábtagoknak, csapattársaimnak” – mondta Veszelinov, aki azt is elárulta, hogy a mezét, amelyben bemutatkozott, minden valószínűség szerint bekeretezteti, és a szüleinek ajándékozza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik