DAC: Kalmár Zsolt egyik szeme sír, a másik pedig nevet

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 09:52
null
Kalmár Zsolt sérülése a múlté, jó idényt zárt Dunaszerdahelyen (Fotó: Fekete Nándor/DAC)
Egy év alatt nagyon sokat változott Kalmár Zsolt pályafutása. Tavaly júniusban még súlyos térdsérüléséből lábadozott, a jelenlegi idényben viszont már csapatkapitányként vezette ezüstéremig a DAC-ot Fortuna Ligában, és több klubrekordot is átírt.

„Úgy gondolom, hogyaBesztercebánya ellen (1–0) jó mérkőzést játszottunk, végig kontroll alatt tudtuk tartania találkozót. Tudtuk,mikor kell labdát megtartani, mikor kell ritmust válltani, de a legfontosabb az, hogy nyertünk és a Eric Davist győzelemmel tudtuk búcsúztatni. Ez volt a legfontosabb célunk. A másik célkitűzés az volt, hogy további rekordokat tudjuk megdönteni”–nyilatkozta lapunknak Kalmár Zsolt, akinek vegyes érzései vannak afrissen lezárt idényről, melyben nagyon sokáig a Dunaszerdahely vezette a bajnokságot.

„Az egyik szemem sír a másik nevet, hiszen mint mondtam, kitűztünk egy célt magunk elé, hogy egy masszív, erős csapatot építsünk, és úgy gondolom, hogy ez sikerült. Idény közbenúj célok adódtak, melyek eléréséhez nagyon közel voltunk, de sajnos nem tudtuk megugrani ezt a lépcsőfokot. Úgy gondolom, hogyha ez a keret egyben marad, akkor még erősebbek tudunk lenni. Nem adjuk fel és jövőre is megküzdünk a bajnoki címért, tovább építjük a csapatot,én pedig úgy látom, hogy jó úton haladunk”–mondta a magyar játékos, akit az dunaszerdahelyi edző,Adrián Gula fokozatosan épített vissza a csapatba.

„Jó csapat épült fel itt egy év alatt, ezt kell folytatni. Egy új szemlélet jött a klubhoz és újra visszatértünk arra az útra, ami sikeres volt. Személy szerint én tavaly ilyenkor még a lelátón ültem és még 50százalékos állapotbansem voltam. Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú utat megtettem és most ezüstérmet tudok ünnepelni. Úgy gondolom, hogy a teljesítményemmel is hozzá tudtam ehhez járulni. Voltak jó meccseim, de még tudok ennél is jobban játszani. Célom, hogy tovább fejlődjek”–folytatta a 27-éves középpályás, aki külön kitért a sárga-kék szurkolókra, akik ebben az évadban ismét nagy számban látogatták a DAC-meccseket. – „A nézőszámon is látszik, mekkorát fejlődött a csapat, hiszen visszacsalogattuk a nézőket a lelátóra. Nagyon szépen köszönjük nekik, hiszen nemcsak hazai pályán teremtettek óriási hangulatot, hanem idegenben is 4-5-600-an elkísértek bennünket ésezolyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna. Le a kalappal előttük és üzenem nekik, hogy jövőre újra harcolni fogunk. Legyenek mellettünk, mivel úgy gondolom, hogyegy nagyon nagy csapat van kialakulóban.”

Ugyan Kalmár Zsolt számára a klubidény véget ért, de még a válogatottbéliévadmég nem, hiszenjúniusban két meccs vár a magyar nemzeti csapatra. „A következő napokban lesz egy kis szabim, élvezni fogom a családdal az együttlétet, de az edzéssel nem fogok leállni, hiszen a válogatottba 100százalékosállapotban szeretnék megérkezni. Június 5-én csatlakozok a nemzeti csapathoz. Az első meccset Montenegró ellen játsszuk. Csapattársam, Nikola Krsztovics ellen lépek pályára, akivel már sokat beszéltem erről. Úgy gondolom, hogy egy nagy meccs lesz, különleges lesz számunkra, de a győzelemért megyünk, úgyhogy nekünk kell lejönni győztesen a pályáról”–zárta mondandójátjókedvűen Kalmár Zsolt.

Veszelinov Dániel a DAC kapujában kezdte az idényt, de az ősszel a kispadra szorult és csak az utolsó fordulóban kapott ismét lehetőséget. „Nagyon nehéz idény volt ez a számomra. Az elején Európa-konferencialigábanvédtem,és abajnokságban is én kezdtem. Aztán jönni kezdtek a vereségekésén ezzelkispadra kerültem. Ilyen a foci. Ekkor semáll meg az élet, ugyanúgy 100százalékosan kell edzeni. Soha nem lehet tudni, hogy mikor jön el az idő, hogy újra beálljak a kapuba. Nagyon örülök, hogy az utolsó mérkőzésen védhettem. Ezért küzdöttem, hogy legalább a vége felé egy mérkőzést megkapjak ésezúton isköszönöm az edzői stábnaka lehetőséget. Nagyon jól éreztem magam a pályán. Itt a MOL Arénában csak jól tudjuk érezni magunkat, főleg egy győzelem után”–nyilatkozta a 21-éves kapus.

Szánthó Regőnek lejárt a kölcsönszerződése a DAC-nál. Információnk szerint a csallóközi együttes tárgyalásba kezdett a Ferencvárossal, hogy a magyar játékos a felvidéki alakulatnál folytassapályafutását.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ
DAC–Banska Bystrica 1–0 (1–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 9155 néző. V: K. Michel
DAC:
Veszelinov – Alex Pinto (Kachút, 87.), Kruzliak, Muhamedbegovic, E. Davis (Alex Mendez, 87.) – Kácer, Dimun, Kalmár (Nebyla, 74.) – Veselovsky (Niarhosz, 72.), Krsztovics, Andzouana (Blackman, 52.). Vezetőedző: Adrián Gula
Besztercebánya: Hruska – Pisoja (Jackuliak, 60.), Cerven, Kupcík, Migala, Kayerík – Richtárech – Körös, Balic (Svetlík, a szünetben) – Hanes, Franko (Lupták, 79.). Vezetőedző: Michal Scasny
Gólszerző: Krsztovics (22.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik