DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.09.29 09:35 Frissítve: 2020.09.29 11:23

DAC: Kalmár lövését védeni? „Csak tessék, meg lehet próbálni”

Mint megírtuk, Kalmár Zsolt szemet gyönyörködtető gólt lőtt szabadrúgásból a Trencsén kapujába a hétvégén, és csapata, a DAC továbbra is százszázalékos a Fortuna Ligában. A 18-szoros válogatott magyar labdarúgó és az ellenfél kapusa is nyilatkozott arról a bizonyos bombáról.

 

A kínos kupakudarc után Kalmár Zsolt és társai
elszántan játszottak (Fotó: Lelkes Ernő)

Győzelemmel zárta a hetet a Dunaszerdahely, amely a Trencsén elleni hazai bajnokin (3–1) igyekezett valamelyest feledtetni az Európa-liga-pofont. A DAC csütörtökön Linzben 7–0-ra kikapott, s búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. Vasárnap még érződött, hogy nem az igazi a dunaszerdahelyiek futballja, a játékosok visszafogottak voltak, mintha csak a kupakudarc béklyót kötött volna a lábakra. Ráadásul a vendégek Ante Roguljic révén a 14. percben megszerezték a vezetést. Csaknem fél óra játék után aztán szabadrúgáshoz jutott a DAC…

„Messze van ez, ebből nehéz gólt rúgni”   – mondogatták a nézők a lelátón.

Kalmár Zsolt, a sárga-kékek csapatkapitánya azonban nem így gondolta. Huszonöt méterről óriási gólt lőtt a léc alá, kegyetlenül bevarrta. Úgy tűnt, a vendégek kapusa, Igor Semrinec védhette volna a lövést, hiszen középre ment a labda.

„Csak tessék, meg lehet próbálni   – nyilatkozta a mérkőzés után Igor Semrinec a Cristiano Ronaldo-féle szabadrúgásról. – Tudom, különösen hangzik, de nagyon nehéz egy ilyen lövést hatástalanítani. A labda ugyanis többször irányt változtatott.”

Honfitársunk, Kalmár Zsolt elismerte, csakugyan nem volt könnyű helyzetben a Trencín kapusa.

„Remekül találtam el a labdát, amely ráadásul szitált is a levegőben   – emlékezett a középpályás, aki ismét igazi vezér volt a pályán.  – A labda ment jobbra, balra, jobbra, majd ismét balra. A legfontosabb mindig, hogy erősen eltaláljam a labdát, kapura menjen, aztán bármi lehet belőle.”

AZ A BIZONYOS GÓL

 

A DAC nyolc forduló után továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a Fortuna Ligát.

„Szerencsére Zsolt nagyon jó formában van, viszi a hátán a csapatot, fontos gólokat szerez    – mondta a lefújás után Schäfer András, a dunaszerdahelyiek 21 éves középpályása, majd Kalmár Zsolt vette át a szót: – Ha a bajnoki rajt előtt azt mondták volna, az első nyolc meccs­ből nyolcat megnyerünk, természetesen azonnal aláírom. Remélem, folytatódik a remek sorozatunk, és a zsolnai bajnokin sem torpanunk meg. Nem szabad egyik meccset sem lazára venni, továbbra is keményen és nagy alázattal kell készülnünk.”

A gólt szerző és gól­passzt adó Kalmár Zsolt nyolc bajnokin nyolc gólnál jár, vezeti a góllövőlistát az egyaránt hatgólos dunaszerdahelyi Marko Divkovic, valamint a nyitrai Michal Fasko előtt.

„Gólkirályi cím?    – gondolkodott el 25 éves honfitársunk. – Nincs már itt, a Fortuna Ligában Andraz Sporar, így azért van rá esélyem. A Slovan korábbi, a Sporting jelenlegi támadója szinte minden helyzetéből betalált. De komolyra fordítva a szót: a legfontosabb az, hogy a csapat folyamatosan nyerjen. Ha jönnek a győzelmek, akkor majd jönnek a plusz gólok is.”

STORCK: NEM VOLT KÖNNYŰ VISSZATALÁLNI A HELYES ÚTRA
„Elismerés jár a csapatomnak, s nem elsősorban a győztes bajnokiért, hanem azért, mert sikerült felállnia a súlyos linzi vereség után. Nem volt könnyű visszatalálni a helyes útra, hiszen a rendkívül erős Trencsénnel mértük össze az erőnket. Sokat tanultunk az ausztriai mérkőzésből, mindenki elszánt volt, hogy folytassuk remek sorozatunkat a bajnokságban” – mondta Bernd Storck, a DAC vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.