DUDUCZ TIBOR (DUNASZERDAHELY) 2019.02.23 08:26 Frissítve: 2019.02.23 08:35

DAC: a Slovan-meccs bíróját eltiltották, Kalmárt egyelőre nem

A Slovan elleni rangadó után ismét nagyon fontos találkozó vár a DAC-ra: a dunaszerdahelyiek szombaton Nagyszombatban lépnek pályára. A sárga-kékek másodikok, a bajnoki címvédő Spartak a nyolcadik, a vendégeknél ott lehet a pályán a magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt is, aki ellen a szövetség fegyelmi eljárást indított... 

Kalmár Zsolt a Slovan után a Spartak elleni rangadón is ott lehet a DAC-ban (Fotó: Török Attila)

 

A pozsonyiak elleni meccs körüli vita még mindig tart. A meccs bíróját, Filip Glovát a Szlovák Labdarúgó-szövetség játékvezetői testülete eltiltotta, mert kétszer óriásit hibázott: mindkét oldalon elmaradt egy  jogos tizenegyes.

Kalmár Zsolt is bajba kerülhet, mert azt nyilatkozta: „Büntetőt kellett volna rúgnunk. Viszont tudjuk, a játékvezető szlovák volt.” 

A játékvezető bírálásáért a fegyelmi bizottság vizsgálatot indított a magyar válogatott játékosa ellen. „Kalmár Zsoltnak a Slovan elleni meccs kritikus nyilatkozatáról írásbeli álláspontot kell eljuttatnia február 26-ig  a fegyelmi bizottsághoz” – áll a szövetség közleményben.

Ez azt jelenti, hogy a magyar légióból legalább Kalmár Zsolt ott lesz a Spartak Trnava elleni, szombaton 14 órakor kezdődő meccsen, Vida Kristopher és Vida Máté viszont hiányzik – előbbi öt sárga lapos eltiltása, utóbbi részleges izomszakadás miatt nem léphet  pályára.

,,A Nagyszombat teljesen átalakult, s bár tudjuk, hogy vannak  problémák a klubnál, továbbra is veszélyes ellenfél. Ez látszott is az első tavaszi meccsen, amikor riválisunk Zsolnán egy egyes döntet- lent ért el. Amondó vagyok, újabb rangadó vár ránk” – mondta Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője. 

A dunaszerdahelyi csapatnak egyébként rosszul megy Nagyszombatban: eddig huszonnyolc élvonalbeli bajnokit játszott a Spartak stadionjában, és csak egyszer győzött  – ráadásul már annak is öt éve. Szűk egy hónap múlva, március 21-én a magyar válogatott is a nagyszombati City Arenában vendégszerepel majd, így Kalmár számára a mai meccs főpróba is lehet az Eb-selejtező előtt.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ
14.00:
Trnava–DAC Dunaszerdahely
DAC: Kalmár Zsolt, Vida Máté, Vida Kristopher
14.00:
Sered–Slovan Bratislava
Slovan: Guzmics Richárd, Holman Dávid

 

 

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.