D. S. B.
2023.09.20 12:45 Frissítve: 2023.09.21 08:52

Ciprus: felgyújtották az egyik játékvezető anyjának autóját, félbeszakadt a bajnokság

Félbeszakították a három magyar labdarúgót érintő ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot azután, hogy hétfőn felgyújtották Menelaosz Antoniu játékvezető édesanyjának autóját.

A kép illusztráció (Fotó: AFP)

 

A ciprusi 24sports.com.cy azt írta, hogy Antoniu édesanyja autójának felgyújtása után a helyi játékvezetők az őket ért erőszakos esetek miatt úgy tüntettek, hogy nem mentek el a nekik kiadott mérkőzésekre, ezért a Ciprusi Labdarúgó-szövetség határozatlan időre felfüggesztette a bajnokságot.

A lap egy másik cikkében arról számolt be, hogy a szövetség elnöke, Jorgosz Kumasz hamarosan találkozik a játékvezetői küldöttség tagjaival, hogy döntsenek a sztrájk megszüntetéséről.

A legfrissebb hírek szerint a bírók várhatóan befejezik a sztrájkot, a bajnokság pedig a megszokott rend szerint folytatódhat.

Hétfőn egyébként elhalasztották a Szalamina–Etnikosz mérkőzést, mert a tiltakozó játékvezetők nem mentek el a meccsre.

„A Ciprusi Labdarúgó-szövetség levelet kapott a tiltakozóktól, akiknek álláspontja szerint az őket és családjukat ért ismétlődő támadások miatt kényszerültek erre a döntésre és mert egyetlen ügyet vizsgáltak” – idézi a játékvezetőket a Ciprusi Labdarúgó-szövetség, amely együttérzését fejezte ki a játékvezetőknek és családjaiknak, egyúttal reméli, hogy a rendőrségi nyomozás végén igazságszolgáltatás elé állítják az elkövetőket.

A ciprusi bajnokságban egyébként három magyar játszik: Gyurcsó Ádám az AEK Larnaca, Lang Ádám az Omonia Nicosia játékosa, míg Varga Kevin múlt héten írt alá az Apollon Limassolhoz.

2023.11.27 19:00:16

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kapitány élesben tesztelte, mire képes.

2023.11.25 23:07:39

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Amikor könnyeivel Marco Rossi zakóját áztatta, egy egész ország szerette meg.

2023.11.24 19:17:48

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha Szoboszlai ezt is megugorja, az lenne csak méltó a magyar labdarúgás napjához!

2023.11.06 14:07:00

Légiósok nemzetisport.hu

A Bundesligában Leipzig–Freiburg mérkőzés lesz, de a magyar válogatott mezőnyjátékosai mindkét csapatban sérültek.