Belgium: Némethék legyőzték volt edzőjüket, Bernd Storckot

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 21:18
null
A lefújás után Cyriel Dessers sokat sejtetően köszönt el a genkiektől (Fotó: AFP)
Németh András csapata, a Genk hazai pályán 4–2-re legyőzte az Eupent a belga labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati játéknapján. A meccs pikantériája: a vendégeket edző korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck a legutóbbi idényben még a genkiek szakvezetője volt.

 

A korábban a Ferencvárosban futballozó Joseph Paintsil két gólt szerzett az első tíz percben, de az Eupen makacs ellenfélnek bizonyult, kétszer is visszakapaszkodott egy gólra, így a meccs csak a 92. percben, Mike Trésor lövésével dőlt el.

Németh András a 69. percben lépett pályára csereként Cyriel Desserst váltva, ami akár szimbolikus is lehet. A nigériai légiósnak ugyanis valószínűleg ez volt az utolsó meccse a genkiek soraiban – már vasárnap aláírhat az olasz bajnokság egyik feljutójának, a Cremonesének.

A genki csatársorból elvágyódik a másik nigériai, Paul Onuachu is, így könnyen elképzelhető, hogy a jövőben az eddigieknél több játéklehetőség jut a felkészülési időszakban sok gólt szerző fiatal magyar támadónak.

Az első három fordulóban a Genk két győzelmet és egy vereséget, az Eupen egy győzelmet és két vereséget könyvelt el. Érdekesség, hogy a Genk a címvédő FC Bruges-től kapott ki, míg Storckék egyetlen győzelme éppen a legutóbbi bajnok ellen született a múlt héten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik