B. G. 2014.08.11 09:36 Frissítve: 2015.03.30 02:44

Bajner: Miért cseréltek le a szünet előtt? Hogy megtapsoljanak

A közelmúltban szerződtetett magyar labdarúgó, Bajner Bálint győztes mérkőzésen (Fulham, 2–1), kezdőként mutatkozott be az angol másodosztályban szereplő Ipswich Townban, ám feltűnést keltett, hogy még az első félidőben lecserélte az edzője. A játékos ebben is a pozitívumot keresi – legalábbis a Nemzeti Sportnak adott interjújából ez derül ki.

Bajner Bálint szerint igenis jól sikerült a bemutatkozása az Ipswich Town kék mezében (Fotó: Action Images)

 

„Nem tudom, honnan veszik ezt az emberek – kezdte a 23 éves futballista, reagálván arra a felvetésre, hogy »sokan azt gondolják, nem ilyen bemutatkozásról álmodott«. – Debütáltam új csapatomban a Championshipben, majdnem húszezer néző előtt győztes meccsen egy olyan együttes ellen, amely a Premier League-ből esett ki, s olyan játékosai vannak, mint Moussa Dembélé vagy Ross McCormack. Ennél jobb bemutatkozásról nem nagyon álmodhattam volna. Jó, ha mondjuk gólt szerzek. Mindenesetre boldog vagyok, a csapattársak is gratuláltak, ahogy az edző, Mick McCarthy is megdicsért a mérkőzés után. Márpedig számomra ez a fontos."

MIT MONDOTT A MENEDZSER A NYILVÁNOSSÁGNAK?
Az Ipswich Town egyik szurkolói honlapján (twtd.co.uk) megtalálható részletes edzői értékelésben is olvasható Mick McCarthy rövid indoklása, miért cserélte le a 44. percben a magyar játékost.
„Teljesen bekrepált. Bekrepált Bajner, ez az új neve. Meg a Borz, ahogyan a srácok szeretettel becézik – nagyjából így fordíthatók McCarthy némi humorral átitatott, a magyar játékost kicsit froclizó, a nevével is játszó szavai (Bollocksed Bajner, his name is! Or Badger, as he's affectionately known with the lads). – Kikészült, egyszerűen elfáradt. Most már tudja, miről szól a Championship."

Akkor miért cserélték le a szünet előtt?

„A válasz egyszerű, így beszéltük meg McCarthyval – mondta Bajner Bálint a Nemzeti Sportnak. – Azért kaptam lehetőséget kezdőként, mert bízik bennem, de mindössze három hete kezdtem el a felkészülést a csapattal, így erőnlétileg jelentős a lemaradásom, amivel mindketten tisztában vagyunk. Ezért abban maradtunk, ha elfáradok, szólok, és lecserél. Hogy miért nem vártunk a szünetig? Mert azt akarta, hogy megtapsoljanak, amikor lemegyek a pályáról. Így is lett! Gesztus volt a részéről, mert ha a félidőben az öltözőben maradok, elmarad a taps."

A magyar játékos ugyanakkor elismerte, hogy nagyon elfáradt, a meccs Championship-ízelítő volt a javából.

„Szó se róla, elfáradtam, görcsöt is kaptam, hamar ízelítőt kaptam abból, mennyire kemény az angol bajnokság és mekkora az iram. De nem is számítottunk rá, hogy végigbírom a mérkőzést, mert messze nem tökéletes az edzettségi állapotom. Viszont Mick McCarthy elégedett volt velem, mivel elvégeztem a feladatomat. Megtartottam a labdákat, a felíveléseket megcsúsztattam, amelyekből veszélyeztettünk, ráadásul a védekezésből is ki kellett vennem a részemet. Scott Parkert folyamatosan követnem kellett, ő szervezte a Fulham játékát, előfordult, hogy a saját tizenhatosunkig visszazártam."

Az Ipswich legközelebb kedden játszik, a Ligakupában a harmadosztályú Crawley Townnál vendégeskedik, és vélhetően Bajner Bálint nem lesz a kezdőcsapatban.

„A mester azt mondta, kedden várhatóan nem leszek kezdő, viszont a hétvégén a Reading elleni idegenbeli bajnokin újra kezdőként számítana rám – tette hozzá a csatár. – Márpedig aligha mondana ilyet, ha nem lenne elégedett azzal, amit látott. Ha szombaton megint kezdek, valószínűleg akkor sem játszom végig a találkozót. Mick McCarthy szerint még öt-hat mérkőzés kell, mire megfelelő lesz az erőnlétem és végigbírom a kilencven percet."

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.