Légiósok: Gróf Dávid csapata megnyerte a görög másodosztályt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 23:09
Győzött, és bajnoki címet ünnepelhetett a Levadiakosz (Fotó: Levadiakosz/Facebook)
A görög másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Szuperliga 2) szereplő Levadiakosz szombaton 2–0-ra megverte a Makedonikoszt, ezzel matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét. A Gróf Dávidot is foglalkoztató együttes így egy év szünet után a következő idényben ismét a legmagasabb osztályban szerepelhet.

 

A Levadiakosz győzelmének köszönhetően 13 pontos előnyre tett szert a második helyezett Larisszával szemben, így előnye már behozhatatlan. Gróf Dávid csapata egy év másodosztályú szereplés után rögtön visszajutott az élvonalba, s a következő idényben ismét a görög Szuperligában futballozhat.

A Makedonikosz elleni találkozón Lucas Poletto már a 12. percben vezetést szerzett a hazai csapatnak, a győzelmet pedig José Romo gólja tette biztossá a 48. percben. A klubhonlapon olvasható tudósítás szerint a Levadiakosz végig hatalmas mezőnyfölényben futballozott, egymás után alakította ki a gólhelyzeteket, s jóval nagyobb gólkülönbséggel is megnyerhette volna a meccset, amelyen Gróf nem kapott játéklehetőséget.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik