Ádám Martinék tizenegyespárbaj után maradtak le az ázsiai BL-döntőről

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 14:59
null
Ádám Martin (Fotó: HD FC - Ulsan HD FC/Fb)
Rossz kezdés után háromgólos hátrányból, emberelőnyben harcolta ki a hosszabbítást az Ádám Martint foglalkoztató dél-koreai Ulszan a japán Jokohama F. Marinos ellen az ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, ám a magyar támadó klubja elbukta a tizenegyespárbajt, és nem jutott döntőbe.

Az Ádám Martint foglalkoztató dél-koreai Ulszan egygólos előnyről várta a japán Jokohama F. Marinos elleni elődöntő visszavágóját az ázsiai Bajnokok Ligájában.

A magyar támadó csapata finoman fogalmazva sem kezdte jól a mérkőzést, ugyanis a vendéglátó japánok fél óra játék után már 3–0-ra vezettek, megfordítva a párharcot. Az első játékrész utolsó 15 perce viszont kiválóan sikerült az Ulszannak, amely kétszer is betalált, miközben emberelőnybe került.

A 3–2-es félidei állás után kiegyenlített második félidőt vívtak a felek, az Ulszan pedig az egyenlítéshez is közel állt, de a svéd Darijan Bojanic gólját les miatt érvénytelenítették.

A 70. percben csereként pályára lépő Ádám Martin sem tudta lezárni a párharcot a rendes játékidőben. A kétszer 15 perces hosszabbításban pedig rengeteg helyzetet dolgozott ki az Ulszan, de nem tudta kiharcolni a továbbjutást, és tizenegyespárbajra kényszerült.

A szétlövést épp a magyar válogatott támadó kezdte, aki magabiztosan értékesítette lövését, az első négy sorozatban senki nem is hibázott, az ötödikben viszont az Ulszan játékosa rontott, a Jokohamáé nem, így Ádám Martinék lemaradtak a fináléról.

Az ázsiai Bajnokok Ligája oda-visszavágós döntőjét május 11-én és 25-én tartják, amikor a Jokohama F. Marinos a korábbi topligás sztárok sorát foglalkoztató szaúdi Al-Hilalt kiejtő Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Ainnal csap össze.

ÁZSIAI BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉSEK
Jokohama F. Marinos (japán)–Ulszan HD (dél-koreai) 3–2 – 11-esekkel: 5–4
Ulszan: Ádám Martin a 70. percben lépett pályára
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott: a Jokohama F. Marinos 3–3 után tizenegyesekkel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik