Légiósok: megvan Gazdag Dániel sérülésének diagnózisa

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 08:36
null
<strong>Gazdag Dánielnek</strong> azt mondta az orvos, hogy nyolc-tizenkét nap alatt rendbe jön (Fotó: Imago Images)
Gazdag Dániel lábában csontödéma alakult ki, a diagnózis szerint nyolc-tizenkét nap alatt rendbe jön – a Philadelphia Union támadója nagyon sajnálja, hogy nem jöhetett a válogatotthoz.

 

Gazdag Dániel lábában csontödéma alakult ki, a diagnózis szerint nyolc-tizenkét nap alatt rendbe jön – a Philadelphia Union támadója nagyon sajnálja, hogy nem jöhetett a válogatotthoz.

Kezdjük a legfontosabbal: nem súlyos Gazdag Dániel sérülése. Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Union 27 éves, hússzoros válogatott támadója a magyar idő szerint hétfő hajnalban lejátszott, New York Red Bulls elleni (4–1) bajnokin dőlt ki a sorból, ráadásul a gólszerzés utáni pillanatban. Történt, hogy a korábbi kispesti játékos magabiztosan gurított a bal sarokba, majd fájdalmas arccal a földre ült.

„Nem is a New York elleni mérkőzésen történt meg először a baj, hanem a múlt heti, Toronto elleni, három egyre elveszített bajnokin – mondta lapunknak Gazdag Dániel. – Az ellenfél és én egyszerre értünk oda a labdáért, összerúgtunk, s beleszúrt a fájdalom a térdembe, le is kellett cserélni. Nem edzettem csütörtökön és pénteken, szombaton kocogtam, ezután pedig pályára léptem, mert mindenképpen játszani akartam, hiszen ha sérülés miatt nem lehet rám számítani, akkor a klub biztosan nem enged el a válogatotthoz. Persze ha kockázatos lett volna, nem vállalom a játékot, úgy éreztem, segíthetek. Így is történt, a hetvenhatodik percben gólt szereztem, de a lövés után kicsit megcsúsztam, túlhajlott a jobb lábam, s újra beleszúrt a fájdalom. Ma is vállalnám a játékot, mindenki futballozni akar, én is. Persze szenvedni kellett kicsit, de ilyen a labdarúgás. A lényeg, hogy nincs nagy baj, a szalagok és a porc nem sérült, a vizsgálatok után kiderült, csontödéma alakult ki. Igazából ez azt jelenti, hogy be van gyulladva a térdem, a duzzanatot kell levinni. Gyógyszeres kezelést kapok, különböző gépekkel próbálják rendbe hozni a lábam. Ez öt-hat napig tart, majd jöhet a mozgás, a fizioterapeutánk azt mondta, ha minden jól megy, nyolc-tizenkét nap alatt rendbe jön a lábam.”

A szeptemberi válogatott mérkőzésekről, a csütörtöki, Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőről, valamint a vasárnapi, Csehország elleni felkészülési összecsapásról lemarad a támadó középpályás.

„Már nagyon hiányzik a válogatott, a társaság, ráadásul vártam már a Szerbia elleni rangadót, amelyen így sajnos nem léphetek pályára. Az utóbbi évek alapján bizakodva nézhetünk a belgrádi találkozó elé, remélem, három ponttal térünk haza. Némi vigaszt jelent, hogy a szerbek elleni hazai és a litvánok elleni októberi Eb-selejtezőn már ott lehetek a válogatottban.”

Erre még több mint egy hónapot kell várni, addig jelentős feladatok várnak Gazdag Dánielre.

„Jelenleg a negyedik helyen állunk a Keleti konferenciában, a válogatott szünet után, jövő hét vasárnap épp az éllovas Cincinnati ellen játszunk odahaza. Fontos lenne, hogy az első három hely egyikén végezzünk – csak egy pont a lemaradásunk a második New Englanddel és az Orlandóval szemben –, hiszen akkor a playoffban több meccset játszhatnánk odahaza. Még nyolc mérkőzés van hátra az alapszakaszból, vagyis ez teljesen reális elvárás. A gólkirályi cím? Tavaly huszonkettőig jutottam, akkor egy góllal előzött meg Hany Mukhtar, s jelenleg is a német srác áll az élen tizennéggyel. Természetesen célom, hogy utolérjem, hiszek benne, hogy a jövő heti meccsen már bevethető leszek, s elkezdem ledolgozni a hátrányomat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik