Dzsudzsák szombaton az Anzsi kezdőjébe készül

Vágólapra másolva!
2011.08.04. 17:08
null
Dzsudzsák eddig csak edzőmeccsen játszott az orosz csapatban, szombaton tétmérkőzésen is pályára léphet
Szombaton a Tom Tomszk elleni hazai bajnoki mérkőzésen mutatkozhat be új csapatában, az Anzsi Mahacskalában az orosz élvonalban Dzsudzsák Balázs, aki időközben már otthonra is talált.

 

„AGRESSZÍV TOM TOMSZKRA SZÁMÍTOK”

Dzsudzsák Balázs az Anzsi hétvégi ellenfeléről, a Tom Tomszkról is ejtett néhány szót.

 

„Nem vagyok pontosan tisztában a Tom Tomszk játékerejével, de azt tudom, hogy az előző idényben magyar légiós is volt a keretükben – nyilatkozta Dzsudzsák, utalva Németh Norbertre. – A videofelvételeket látva agresszív ellenfélre számítok."

 

A magyar légiós ennél mélyebb elemzésbe azonban nem bocsátkozott, nem akart az ellenféllel foglalkozni.

 

„Inkább a saját csapatomra összpontosítok. Remélem, jó formát mutatok majd a mérkőzésen, és a csapat is a legjobbját nyújtja" – fejezte ki reményeit Dzsudzsák.

„Egyáltalán nem izgulok, csak már rettenetesen hiányzik a játék, alig győzöm kivárni a szombati mérkőzést – mondta a Nemzeti Sportnak a 24 éves játékos. – A legutóbbi két találkozónkat a helyszínen néztem végig, és nagyon bosszantott, hogy nem léphettem pályára. Ettől függetlenül tetszettek a látottak. A hétvégén könnyedén vertük meg idegenben a Bajnokok Ligájában szereplő Rubin Kazanyt, ami remek eredmény, főleg annak ismeretében, hogy ellenfelünk több mint tizenöt éve nem kapott három gólt hazai pályán. Büszke voltam a csapatra."

Dzsudzsák Balázs nyugalomban készülhet a bajnoki bemutatkozásra, hiszen már nem szállodában kell laknia, szerda este már be is költözött új otthonába.

„Nagy megkönnyebbülést jelent ez a számomra – tette hozzá a középpályás. – Most már tényleg csak a játékra kell koncentrálnom. A Tom Tomszk ellen minden bizonnyal a kezdőben kapok helyet, hiszen egész héten úgy készültünk. Nagyon szeretnék bizonyítani. Roberto Carlosszal és Mbark Buszufával egyébként is remekül megértjük egymást edzéseken, bízom benne, hogy a mérkőzéseken is kiváló összhangban leszünk. Eredetileg egyébként úgy volt, hogy csütörtökön megyünk Mahacskalába, de csak egy nappal később utazunk. Nem is bánom, így talán könnyebben kibírom a kezdő sípszóig."

A dagesztáni csapat eddig a harmadik legkevesebb gólt kapta a Premjer-ligában, amire nem lehet panasz, ugyanakkor keveset is szerzett. Természetesen azért érkezett Dzsudzsák Balázs, hogy erősítse a támadószekciót – a hétvégén viszont egy védő írhat alá az együtteshez.

„Jurij Zsirkov érkezése óriási erősítést jelentene az együttes számára – ismerte el a harminchétszeres válogatott. – Közel a megegyezés, már járt a csapatnál a kiváló balhátvéd, beszélgettünk is. Kérdezte tőlem, milyen tapasztalataim vannak, én pedig elmeséltem neki, hogy mennyire tetszik itt minden. Arról is társalogtunk, hogy nagyszerű lenne, ha egymás mögött játszanánk a bal oldalon, úgyhogy alig várom az érkezését."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik