Televízió: az ESPN élő adásban foglalkozott a nógrádi csapattal

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 18:11
null
A karancslapujtőiek fehér mezén ott virít az amerikaiak számára is ismerős címer (Fotó: Hüvösi Csaba/Nógrád Megyei Hírlap) – <a href="https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/85/21/99/cikk_2852199/KSEakcio1500.jpg" target="_blank"><strong>NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a><br />
Kevés magyar futballcsapat mondhatja el magáról, hogy élő adásban foglalkozik vele a világ egyik legnagyobb sportcsatornája, az amerikai ESPN, de a Nógrádi megyei első osztályban szereplő Karancslapujtő SE-nek ez sikerült a minap – számolt be róla a nool.hu.

 

Szeptember közepén egyedi témára kaphatták fel a fejüket az ESPN Futból Americas című műsorának magyar nézői: egy nógrádi egyesület, a Karancslapujtő SE (KSE) címerét vették górcső alá a műsorvezetők, merthogy az embléma kísértetiesen hasonlít az MLS korábbi címerére.

Mint kiderült, a felvetés apropóját egy amerikai témájú magyar sportblog, a Jenkifoci szeptember 18-i Facebook-posztja szolgáltatta. Kun Tamás, az oldal tulajdonosa és szerzője a nool.hu megkeresésére elmondta, az Egyesült Államokban nagy visszhangja volt a bejegyzésnek, így számított rá, hogy a helyi média felkapja a témát – de arra azért nem, hogy az ESPN is.

Az ESPN élő adásban foglalkozott a karancslapujtői klub címerével (Fotó: Facebook/Jenkifoci)
Az ESPN élő adásban foglalkozott a karancslapujtői klub címerével (Fotó: Facebook/Jenkifoci)

„Való igaz, az ESPN-re, a legismertebb amerikai sportcsatornára nem számítottam. A visszhang egyébként alapvetően pozitív, szinte senki sincs felháborodva azon, hogy a bajnokság által már nem használt logót egy magyar kistelepülés együttese felhasználta. Inkább érdekességnek tartják ezt, valamint egyfajta tiszteletadásnak, hogy egy 1945 óta létező csapat éppen az MLS korábbi logóját nézte ki magának” – nyilatkozta Kun Tamás.

A regionális honlap megkereste a Karancslapujtő SE-t is, amely szűkszavúan kommentálta az eseményeket. Kiderült, hogy a címert még a korábbi vezetés alatt készítették és kezdték el használni.

A KSE egyébként öt meccs után a második helyen áll a Nógrád megyei első osztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik