NB III: klubja segítségével megúszta a börtönt a volt debreceni

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 11:03
null
Luis Ramosra (jobbra) tavasszal is számíthat a Füzesgyarmat (Fotó:<a href="https://bmsextra.hu/labdarugas/vendegsiker-a-sarreti-nb-iii-asok-tesztmeccsen/">bmsextra.hu</a>)
Mint arról szerdán beszámoltunk, a DVSC-vel korábban kétszeres magyar bajnok labdarúgó, a hondurasi Luis Ramos ellen elfogatóparancsot adtak ki és a police.hu körözési listájára is felkerült a neve. Már a rabosítási folyamat is megkezdődött, amikor jelenlegi klubja, az NB III-as Füzesgyarmati SK segítségével rendezni tudta korábbi büntetését, így nem kell börtönbe vonulnia és készülhet a jövő heti, Tiszakécske elleni bajnoki rajtra.  

 

A DVSC labdarúgócsapatával kétszeres magyar bajnok (2010, 2012) és kétszeres Magyar Kupa-győztes (2012, 2013) Luis Ramos ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt adott ki körözést a Debreceni Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja. Az ügy 2019-re nyúlik vissza, ezért a középpályás jelenlegi klubjának, az NB III-as Füzesgyarmati SK-nak az illetékesei nem szerették volna különösebben véleményezni, hiszen Ramos akkor még nem volt a játékosuk, 2020 nyarán szerződtették a DEAC-tól. Ugyanakkor hathatós segítséget nyújtottak az ügy rendezésében – írja a bmsextra.hu.

A problémát egy be nem fizetett csekk jelentette, miután a játékos csak egy részét törlesztette a rá korábban kiszabott 250 ezres tételnek. A Békés Megyei Sport Extra beszámolója szerint utóbb derült ki, hogy a fizetési felszólításokat Ramos előző lakcímére küldték, amit így nem tudott átvenni. A büntetést így 150 napos elzárásra változtatták, és körözést adtak ki ellene. Miután értesült a körözésről, az ügyvédjével egyeztetve, Debrecenben jelentkezett a rendőrségen, ahonnan átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe. Már elindult a rabosítási folyamat, amikor klubja segítségével rendezte a tartozást, ezzel elkerülte az elzárást, nem kellett megkezdenie a büntetés letöltését.

Így Füzesgyarmaton a tavaszi szezonban is számíthatnak rá, az NB III Keleti csoportjában 5. helyen álló csapat jövő vasárnap, a tavaszi nyitányon a listavezető Tiszakécskét fogadja. A 35 éves Ramos ősszel 12 meccsen lépett pályára az NB III-ban, két gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik