NB II: Rácz Barnabás úgy érezte, nevelőcsapatánál van feladata

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 11:51
null
Rácz Barnabás Hollandiából igazolt az NB II-be (Fotó: haladas.hu)
Egy év eindhoveni légióskodást követően a magyar másodosztályban szereplő Szombathelyi Haladáshoz igazolt Rácz Barnabás, aki szeretne feljutni nevelőklubjával az élvonalba, de nem tett le arról, hogy a jövőben ismét külföldön futballozzon.

 

Rácz Barnabás útja a másodosztályú FC Eindhovenből a Merkantil Bank Ligában szereplő Szombathelyi Haladáshoz vezetett, a 26 éves középpályás három és fél év elteltével tért vissza egykori csapatához. Noha szeretett légiósként futballozni, az Eredivisie-osztályozót elbukó klubjával nem jutott dűlőre a folytatást illetően, s bár jó idénye után akadtak külföldi lehetőségei, úgy érezte, nevelőegyüttesénél van feladata.

„Hatalmas bizalmat éreztem a Haladás vezetőitől, s mivel a játéklehetőség a legfontosabb, úgy döntöttem, hazatérek   – nyilatkozta lapunknak Rácz Barnabás, aki az előző idényben két gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott az FC Eindhovenben. – Két éve és tavaly nyáron is élénken érdeklődött irántam a Hali, s ezt nagyra értékeltem. Jó érzésekkel jöttem vissza, érzelmileg megérintett, hiszen tizennyolc évet húztam le az egyesületnél. Itt töltöttem a gyerek- és fiatalkoromat, zöld-fehérben mutatkoztam be az első osztályban, s most felnőttként, érett játékosként tértem vissza. Szeretném kamatoztatni a tapasztalatokat, amelyeket a távozásom óta szereztem. Nagy célokkal vágunk neki a következő idénynek, szeretnénk feljutni az élvonalba. Ez persze nem lesz egyszerű, mert kiélezett a bajnoki versengés, sokan pályáznak az első két hely valamelyikére. Jól sikerült az előző idényem, harmadikok lettünk, épphogy lemaradtunk az első osztályról – remélem, a Haladással feljutásnak örülhetünk. Később kapcsolódtam be a felkészülésbe, de két hét múlva, az idényrajton bevethető leszek. Bízom benne, hogy régi-új csapatommal kölcsönösen tudunk segíteni egymásnak. Motiválva érkeztem a Haliba haza, de huszonhat évesen még nem tettem le arról, hogy külföldön játsszak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik