KVANDUK BENCE 2021.10.31 16:50 Frissítve: 2021.10.31 20:34

Nagyon megszórta a PMFC a Nyíregyházát

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a Pécs remek teljesítménnyel fölényesen verte meg a Nyíregyházát, amely bő negyedóra után ugyan vezetést szerzett, de az előnyét nem tudta megtartani. A Szparinak egyszerűen nem volt ellenszere Futó hatalmas bedobásaira.

 

Ritkán fordul elő, hogy egy csapat egy meccsen fél tucat gól ünnepelhet, a pécsiekkel most ez is megesett  (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

PÉCSI MFC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 6–1 (3–1)
Pécs,
PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Zám Zsolt (dr. Bede Tamás, Bertalan Dávid)
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Dávid, Katona – Kónya (Kövesdi, 81.), Futó, Geiger (Preklet, 72.), Hegedűs M. (Károly, 81.) – Tihanyi (Hursán, 59.), Adamcsek (Bíró, 72.). Vezetőedző: Vas László
Nyíregyháza: Menczeles – Galambos, Szokol, Papucsek, Nemes – Sigér Á. (Hleba, 72.), Szabó B. (Sztankó, 53.) – Zamostny, Hamed (Erdei, 81.), Gresó – Pócsik (Andrei-Robert, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Futó (20.), Hegedűs M. (26.), Rácz L. (29.), Adamcsek (69.), Bíró (79.), Preklet (84.), ill. Szokol (17.)
MESTERMÉRLEG
Vas László:
– Zsinórban a negyedik győzelmünket arattuk, bár az elején kissé görcsösek voltunk, és a kapott gól után mélyről álltunk fel. Az a fajta hozzáállás azonban, amit ma mutattunk, eredménnyel is párosult. Ezen az úton kell továbbmennünk.
Feczkó Tamás: – A mérkőzés pozitívuma, hogy vége van, és hogy ennyien elkísértek bennünket. Minden bedobásból nem lehet gólt kapni, bárhogy is állunk föl.

ÖSSZEFOGLALÓ

Negyedórányi ismerkedést követően nagyon belekezdett a PMFC és a Nyíregyháza. Az erőfeszítések utóbbinál érettek előbb góllá, egy szabadrúgást követően Szokol gyötörte be Helesfay kapujába a visszafejelt labdát. A vendégek öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen előbb saját óriási bedobását követően Futó, majd Hegedűs Márk is betalált. Ha pedig ez nem lett volna elég a hazai közönségnek ahhoz, hogy éltesse a csapatát, egy újabb bedobás után Rácz László is eredményes volt. Gyakorlatilag kilenc perc alatt nemcsak fordított, kényelmes vezetést is szerzett a Pécs.

A fordulást követően kiegyenlítődött a játék, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a hazaiak játszottak veszélyesebben. A 69. percben meg is született a negyedik góljuk, hosszú indítást futott be Adamcsek, majd higgadtan a jobb alsóba lőtt. Ezt követően ismét érkezett Futó, aki ismét egy nagy bedobással keltett zavart, így Bíró megszerezhette első pécsi gólját. Végül pedig Preklet lövése zárta a hétgólos meccset. 6–1

 

PERCRŐL PERCRE

Véget ért a mérkőzés! 

84. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Preklet is betalál a Nyíregyháza kapujába! Károly szögletét kanalazta be Menczeles kapujába. 6–1

81. perc: Kettőt cserél mindkét csapat. A PMFC-ből Hegedűs és Kónya ment le, helyükön Kövesdi és Károly játszik tovább. A másik oldalon Gersó helyén Csörgő, illetve Erdei Hamed helyére érkezett még. 

79. perc: GÓÓÓÓÓL! Már ötnél tart a PMFC! Bíró Bence is megszerezte első gólját piros-feketében. Futó nagy bedobását követően Rácz sarkalt a labdába, s pár méterről a csatár átfejelte a vendég kapust. 5–1

73. perc: Galambos kapott sárga lapot. 

72. perc: Változtat mindkét csapat, Sigér helyett Hleba folytatja a Nyíregyházában, míg a Pécsnél Adamcsek helyére Bíró, Geiger helyére Preklet érkezett.

 

Futó hatalmas bedobásaival nem tud mit kezdeni a Szpari (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

69. perc: GÓÓÓÓÓL! Adamcsek belőtte a Pécs negyedik gólját! Egy hosszú indítást követően a támadó lefutotta védőjét, majd a kirohanó kapus mellett 16 méterről a jobb alsóba gurított. 4–1

65. perc: Gresó lőtt a tizenhatos bal sarkáról, a labda megpattant Kónyán, majd Dávid belecsúsztatott, így Helesfay nyújtózkodhatott, de védeni tudott a kapus.

61. perc: Futó kapott sárga lapot. 

59. perc: Változtatott a PMFC is. Tihanyi helyére Hursán érkezett. 

56. perc: Geiger kapott sárga lapot. 

53. perc: Cserélt ismét a Nyíregyháza, Szabó Bálint helyén Sztankó folytatja. 

46. perc: A Nyíregyháza cserélt a szünetben, Pócsik helyett Andrei-Robert a pályán. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Vége az első félidőnek! 

43. perc: Egy jobb oldali szöglet után Dávid fejelt veszélyesen a bal alsó felé, de elakadt a labda egy védőben. 

34. perc: Szabó Bálint kapott sárga lapot.

29. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Már kettővel vezet a PMFC! Futó szöglettel felérő bal oldali bedobása után Rácz László lőtt a kapu torkából a bal alsóba. 3–1

26. perc: GÓÓÓÓÓL! Fordít a PMFC! Geiger szerzett labdát a Szpari térfelén, majd Tihanyihoz passzolt, aki előbb a jobb szél irányába indult, majd visszacselezett. Végül Hegedűshöz került a labda, aki 18 méterről tüzelt, a Szokol lábán megpattanó lövés pedig a bal alsóba hullott. 2–1

25. perc: Pócsi cselezett a pécsi tizenhatoson belül, de csak kiszorított helyzetből tudott lőni, a bal kapufa mellett pedig ott állt Helesfay, aki egy kis bizonytalanság után megfogta a labdát. 

20. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít a PMFC! Futó bedobását követően egy védő kifejelte a labdát, viszont épp Kónyához, aki fejjel visszatette a tizenhatoson belülre azt. Ott pedig Futó érkezett a gazdátlan labdára, és a bal alsóba lőtt. 1–1

17. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Nyíregyháza! A bal oldali szabadrúgást követően egy vendég támadó csuka fajessel tette vissza középre az ötös széléről a labdát, ahol Szokol Helesfayn és a gólvonalon is átgyötörte a labdát. 0–1

16. perc: Sági kapott sárga lapot. 

11. perc: A Nyíregyháza is elvégezhette első szögletét, Hamed kapta a labdát a tizenhatoson belül, de Futó bele tudott lépni a passzába. 

8. perc: Hegedűs Márk vezette keresztbe a labdát a jobb oldalról, majd 22 méterről emelt kapura ballal, de a felső kapufát találta el. 

5. perc: A mérkőzés első szögletét Adamcsek végezte el. Geigert hátulról lökték az ötös vonalán, emiatt hasra is esett a játék viszont mehetett tovább. Bár a védők megpróbáltak felszabadítani, a labda ismét a Pécshez került. Hegedűs beadása pedig veszélyesen tekeredett középre a baloldalról, de végül mindenki feje felett elszállt.

1. perc: Elkezdődött a találkozó! A labdát a tiszta fehérben játszó vendégek indították útjára.

A Nyíregyháza készen áll a pécsi vendégjátékára (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a feljutásra pályázó, jelenleg ötödik Nyíregyháza és a nyolcadik helyezett Pécs.

2022.11.27 00:09:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Második győzelmét aratta Klausz László irányításával az újonc, egyre nehezebb helyzetben a lila-fehérek.

2022.11.26 23:51:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az Ajka kapufát lőtt és büntetőt is hibázott, a Dorog azonban így is rászolgált volna az egy pontra.

2022.11.27 00:00:37

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Úgy tűnt, akkor egyenlített a Szentlőrinc a megyei rivális Pécs ellen, amikor már nem lehet rá válaszolni, de a PMFC tudott.

2022.11.27 00:52:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a félidőben 5–2 volt az állás, a hazaiaktól Derekas és Molnár Rajmund is duplázott.

2022.11.27 00:58:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Sorozatban negyedszer győztek a miskolciak, és már kilenc forduló óta veretlenek.