Nem bírt egymással a Pécs és a Nyíregyháza

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 16:50
null
Többször megijedtek a szabolcsiak, ez meglátszott a játékukon is (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Nem hozott gólt a Nyíregyháza Spartacus pécsi vendégjátéka a labdarúgó NB II 7. fordulójában. Az új idényt remekül kezdő baranyaiak Tóth-Gábor Kristóf révén kapufáig is eljutottak, ám a kevés helyzetet hozó mérkőzésért egy-egy pontot kaptak a felek (0–0).

 

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

PÉCSI MFC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–0
Pécs,
PMFC Stadion, 1800 néző. Vezette: Móri Tamás (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
PMFC:
Helesfay – Mayer (Gera Z., 85.), Rácz L., Katona L., Hadaró – Kesztyűs, Szeles – Kocsis B. (Svedjuk, 85.), Nikitscher (Hegedűs M., 73.), Harsányi I. (Kónya D., 90.) – Tóth-Gábor.
Vezetőedző:
Weitner Ádám
NYÍREGYHÁZA:
Nagy S. – Baki, Papucsek, Gengeliczki, Jánvári – Vass P. (Novák Cs., 22.), Sigér Á. (Csősz, 80.), Márkus, Farkas B. (Szokol, 65.) – Adamcsek (Kovács Á., 80.), Gresó (Pataki B., 65.).
Megbízott edző:
Huszák Géza
MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám: – Nagyon masszív csapattal találkoztunk, amely mélyen védekezett. Az első félidőben kicsit szertelenül futballoztunk, a másodikban már mi uraltuk a játékot, de gólt nem szereztünk.
Huszák Géza: – Küzdelmes, jó iramú találkozót játszottunk, csak a gól hiányzott. Hat forduló után először hoztunk le kapott gól nélkül egy mérkőzést. A Pécs igazolta jó hírét, az utolsó tizenöt-húsz percben akadtak nekünk is lehetőségeink, de úgy érzem, az eredmény igazságos.

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazai pályán eddigi három bajnokiját megnyerő, veretlenségét három döntetlennel idegenben is megőrző Pécsi MFC az NB II új évadát gyengébben, egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint négy vereséggel kezdő Nyíregyháza Spartacust látta vendégül a 7. fordulóban.

A baranyaiaknál Weitner Ádám kezdőként szavazott bizalmat az átigazolási időszak utolsó napján a DVTK-tól szerződtetett Szeles Tamásnak, akire védekező középpályásként számított.

A találkozón az első valamirevaló lehetőségre negyedórát kellett várni, amikor a nyíregyházi Gresó Mátyás vállalkozott távoli lövésre, melynek nyomán a labda jócskán fölé szállt, de ezenkívül nemigen történt említésre méltó akció az első félidőben. Igaz, a Nyíregyháza sportigazgatójának, Huszák Gézának így is bele kellett nyúlnia a mérkőzésbe, Vass Patrik ugyanis megsérült a játékrész derekán.

A második félidő az elsőhöz hasonló kiegyenlített játékot hozott enyhe pécsi mezőnyfölénnyel, s a kapusoknak továbbra sem akadt dolga.

A hajrá előtt felpörögtek az események, a 78. percben Tóth-Gábor Kristóf már túljutott Nagy Sándoron, a Nyíregyháza kapusán, de a kaput nem tudta bevenni a nagyot mentő Papucsek Barnának köszönhetően. Igaz, egy perccel később megint közel állt a gólhoz a Pécs és Tóth-Gábor, de a jobb oldali beadásból csak kapufára fejelt a baranyai támadó, így a PMFC a Nyíregyháza elleni 0–0-s döntetlennel először hullajtott pontokat hazai pályán az új idényben.

A labdával ezen a napon nem voltak jó barátságban a pécsiek (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
A labdával ezen a napon nem voltak jó barátságban a pécsiek (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)

7. FORDULÓ
Szeptember 4.

Soroksár SC–BFC Siófok 2–1
Szentlőrinc–Credobus Mosonmagyaróvár 1–1
MTK Budapest–HR-Rent Kozármisleny 6–1
Kolorcity Kazincbarcika SC–Aqvital FC Csákvár 2–0
Pécsi MFC–Nyíregyháza Spartacus FC 0–0
FC Ajka–ETO FC Győr 0–1
Tiszakécskei LC–Szombathelyi Haladás 2–0
Dorogi FC–Budafoki MTE 0–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 3–3
Szeptember 5.

17.00: Gyirmót FC Győr–Diósgyőri VTK

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest76130–9+2119
2. Kazincbarcika75210–9+115
3. Gyirmót FC Győr641112–3+913
4. ETO FC Győr741210–5+513
5. Pécsi MFC7349–6+313
6. Soroksár SC733112–10+212
7. Szeged-Csanád Grosics Akadémia732210–9+111
8. FC Ajka731311–9+210
9. Tiszakécske73137–8–110
10. BFC Siófok73137–9–210
11. Diósgyőri VTK63310–9+19
12. Békéscsaba 1912 Előre723213–11+29
13. Szombathelyi Haladás72236–8–28
14. FC Csákvár71425–7–27
15. Szentlőrinc SE714210–13–37
16. Nyíregyháza Spartacus71245–7–25
17. Dorogi FC71245–14–95
18. Kozármisleny71157–16–94
19. Mosonmagyaróvár71156–16–104
20. Budafoki MTE7435–12–74


PERCRŐL PERCRE

90. perc: véget ért a mérkőzés, nem született gól a PMFC és a Nyíregyháza összecsapásán.

90. perc: a pécsi középpályás, Kesztyűs Barna kapott sárga lapot, majd cserélt is a PMFC, Harsányi helyett Kónya Dávid a pályán.

89. perc: a másik friss nyíregyházi játékos, Csősz Richárd is besárgul néhány perccel pályára lépése után.

85. perc: kettőt is cserél a Pécs, Mayer helyett Gera Zalán, Kocsis helyett pedig Svedyuk Alex Pál a pályán.

82. perc: Kovács Ádám beállása után két perccel besárgult, Kocsist rúgta fel.

80. perc: Sigér Ákos helyett Csősz Richárd, Adamcsek helyett pedig Kovács Ádám a pályán nyíregyházi oldalon

79. perc: Tóth-Gábor Kristóf nyolc méteres fejese landolt a nyíregyházi kapufán.

78. perc: Nagy Sándor jött ki rosszul kapujából, Tóth-Gábor pedig bár elpasszolt mellette, de Papucsek menteni tudott szögletre, ami viszont nem okozott gondot a vendég védőknek.

73. perc: Nikitscher Tamás helyét Hegedűs Márk a pályán a PMFC-nél

65. perc: Farkas Bendegúz helyett Szokol Zsolt és Gresó Mátyás helyett Pataki Bence a pályán a Nyíregyházánál.

59. perc: aktív mezőnyjáték zajlik a pályán, továbbra is érdemleges helyzet és esemény nélkül.

53. perc: Adamcsek Máté kapta a mérkőzés első sárga lapját Kocsis Bence felrúgásáért.

46. perc: folytatódott a mérkőzés! Úgy fest, mindkét edző elégedett eddig a látottakkal, hiszen Weitner Ádám és Huszák Géza sem változtatott csapatán. A második játékrészben a kezdőrúgást Helesfay Tibor, a Pécs kapusának, Helesfay Donátnak az édesapja végezte el, a szünetben pedig fellocsolták a nyíregyházi térfelet.

Véget ért az első félidő. Kevés helyzetet és kiegyenlített játékot hozó mérkőzésen: Pécsi MFC–Nyíregyháza Spartacus FC 0–0.

A küzdelem dominált a találkozón (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
A küzdelem dominált a találkozón (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)


45. perc: a játék képe az utóbbi percekben sem változott, továbbra is a két tizenhatos között zajlik a csata, a kapuk nem forognak veszélyben, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

40. perc: baloldali pécsi szögletet adott be Harsányi, de nem találta meg a társakat, a nyíregyháziak könnyedén felszabadítottak.

A Pécs és a Nyíregyháza legutóbb 2021. október 31-én találkozott egymással, s arra a találkozóra szívesen emlékeznek vissza a baranyaiak, hiszen a PMFC 6–1-re győzött hazai pályán. Az előző idény nyíregyházi találkozóján a gólokon és a pontokon is megosztoztak a csapatok (1–1).

30. perc: Harsányi tette le a labdát Tóth-Gábor Kristófnak, akinek 12 méterről leadott lövését a kapu sarkából kellett kitenyerelnie Nagy Sándornak.

28. perc: mintegy 30 szurkoló kísérte el a Spartacust Nyíregyházáról, de Gresó kísérletén kívül ők sem láthattak helyzetet, kiegyenlített mezőnyjáték zajlik a pályán.

22. perc: kényszerű csere a Nyíregyházánál: Vass Patrik nem tudja folytatni a mérkőzést, Novák Csanád váltotta.

A házigazda Pécs kiváló formában kezdte az új idényt. Weitner Ádámék hazai pályán egyelőre makulátlanok, hiszen legyőzték a Békéscsabát, a Mosonmagyaróvárt és a Diósgyőrt is, míg idegenben Budafokon, Kozármislenyben és Csákváron is döntetlent játszottak. A Nyíregyháza ezzel szemben csak a Soroksárt tudta hazai pályán legyőzni az Ajka elleni döntetlen és a Haladástól elszenvedett vereség mellett, idegenben pedig egyelőre pont nélkül áll, hiszen Győrben, Siófokon és Tiszakécskén is alulmaradt.

15. perc: kevésbé forognak veszélyben a kapuk, jobbára mezőnyben zajlik a játék, Hadaró Valentin pedig megúszta sárga lap nélkül a Vass Patrikkal szemben elkövetett szabálytalanságot.

10. perc: szöglettel felérő baloldali szabadrúgást végezhetett el a Pécs, de Harsányi István beadását felszabadították a vendégek.

A házigazda Pécsi MFC-ben kezdőként kapott lehetőséget az átigazolási időszak utolsó napján a DVTK-tól megszerzett, belső védőként és védekező középpályásként is bevethető Szeles Tamás, akit a Nyíregyháza ellen utóbbi szerepkörben vetett be Weitner Ádám, a baranyaiak vezetőedzője.

4. perc: a nyíregyházi Gresó Mátyás vállalkozott lövésre távolról, 28 méterről, de kísérlete jócskán a hazai kapu felett hagyta el a játékteret.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Piros-feketében a házigazda Pécs, tiszta fehérben a Nyíregyháza. Nem működik viszont az eredményjelző a pécsi stadionban.

Az új idényt jól kezdő és negyedik helyen álló PMFC a 16. helyezett Nyíregyházát fogadta (Fotó: Laufer László)
Az új idényt jól kezdő és negyedik helyen álló PMFC a 16. helyezett Nyíregyházát fogadta (Fotó: Laufer László)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az MTK mellett még szintén veretlen Pécsi MFC az edzőváltás ellenére továbbra is csak négypontos Nyíregyháza ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik