NB II: Pátkai köpött – a Haladás az MLSZ-hez fordult

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 08:10
null
Pátkai Máté (labdával) ugyan győztes gólt szerzett, de mégsem a teljesítménye miatt marad emlékezetes a Haladás elleni mérkőzés (Fotó: Földi Imre)
A Haladás labdarúgócsapata elküldte a felvételt az MLSZ fegyelmi bizottságának, amelyen egyértelműen látszik, hogy a Vasas FC középpályása az NB II 16. fordulójában, a Haladás elleni mérkőzésen a szombathelyi Horváth Rajmund felé köpött.

Nem mindennapi jelenetnek lehettünk szemtanúi a Vasas–Haladás (1–0) bajnokin: az angyalföldiek labdarúgója, Pátkai Máté előbb lerántotta a szombathelyiek 18 éves utánpótlás-válogatott játékosát, Horváth Rajmundot, majd szándékosan a földön fekvő játékos irányába köpött. Az eset – amely a videofelvételen is látszik – a mérkőzésen megtorlatlanul maradt, viszont Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője nem hagyta annyiban a történteket, s hétfőn elküldte a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának a felvételt.

„Egyelőre annyit tudtunk tenni, hogy a videó elküldésével kértük az MLSZ-t, vizsgálják meg az ügyet, mert nem hiszem, hogy normális dolog, ha valaki előbb két kézzel leránt valakit, majd szándékosan leköpi – mondta lapunknak Séllei Árpád.– Ezt valaki büntetlenül megteheti? Maradjunk annyiban, ez nem elfogadható, de az sem, ahogy a hazai játékosok a kiállítás után viselkedtek velünk. Fiatal csapatunk van, tele utánpótlás-válogatottakkal, így például Horváth Rajmund, Tóth Milán, Mocsi Attila, Kállai Kevin, Tóth-Gábor Kristóf, Pataki Márk vagy Szijjártó Ármin. Nekik nem feltétlenül ilyen viselkedést kellene látniuk például a huszonháromszoros válogatottól, akinek a neve mellett háromszázharmincöt NB I-es meccs áll. Mert rendben, a tét óriási volt, győzelmükkel megelőztek minket a tabellán, de van egy határ, amit nem szabad átlépni.”

Természetesen megkerestük a Vasast is, de az angyalföldi klubtól azt a választ kaptuk, hogy nem kívánnak reagálni Séllei Árpád ügyvezető mondataira. Kétségtelen, az összecsapás parázs hangulatú volt, tapintani lehetett a feszültséget, amely egy rangadón egyáltalán nem baj (sőt…), azonban kérdés, hogy a 33 éves rutinos, válogatott futballista miként veszítheti el a fejét annyira, hogy megalázó helyzetet teremt egy 18 éves játékossal szemben…

Bármilyen döntést hoz az MLSZ – meglepő lenne, ha nem kapna kemény büntetést a futballista –, a vasárnapi összecsapás az eset miatt sokáig emlékezetes marad, és nagy kár, hogy nem a pályán mutatott teljesítmények miatt emlegetik a későbbiekben ezt a rangadót…

A MECCS LEGVÉGÉN IS FORRTAK AZ INDULATOK

EMLÉKEZTETŐ
NB II, 16. FORDULÓ

VASAS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0) –
ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. Vezette: Vad II István (Georgiou Theodoros, Berényi Ákos)
VASAS: Jova – Szivacski , Otigba, Iyinbor, Silye – Pátkai, Hinora, Berecz Zs. – Radó (Szilágyi Z., 85.), Feczesin (BobálG., 89.), Pekár (Litauszki, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Tóth-Gábor, 70.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Devecseri, 56.) – Tóth Milán (Guzmics, 82.), Horváth R. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Pátkai (1–0) a 14. percben
Kiállítva: Iyinbor a 27., Németh Milán a 90+3., Litauszki a 90+3. percben
MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila
: – Értékes pontokat szereztünk, mert közel hetven percen keresztül emberhátrányban futballozva győztünk. Nagyon jól kezdtünk, a kiállítás ugyanakkor megváltoztatta a játék képét, a folytatásban a védekezésre kellett összpontosítanunk. Valódi csapatként küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.
Németh Szabolcs: – Rangadóhoz méltó, kiélezett mérkőzést játszottunk, mezőnyben időnként jól futballoztunk, de a hazaiak jól zárták le a területeket. Szünetben arra kértem a játékosokat, bátran próbálkozzanak távoli átlövésekkel, s bár egyenlítenünk nem sikerült, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik