NB II: megnyugtatták a drukkereket – nem szűnik meg a Haladás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.19. 17:34
null
A Haladás a honlapján is igyekszik megnyugtatni a szurkolóit (Fotó: haladas.hu)
Szombathelyen a csütörtöki városi közgyűlésen téma volt a Haladás NB II-es labdarúgócsapatának anyagi helyzete, Séllei Árpád ügyvezető mindenkit megnyugtatott: nem szűnik meg a klub – adta hírül a haladas.hu.

 

„A játékosok a napokban egyhavi fizetésüket megkapták, csupán a tárgyhóra, azaz a novemberre járó bérrel tartozunk nekik – idézi a vasi klub hivatalos honlapja Séllei Árpádot, a Haladás ügyvezető igazgatóját. – A NAV felé nincs tartozásunk, és csütörtökön volt edzőinket, Supka Attilát és Híres Gábort is az utolsó fillérig kifizettük.

„Mindezekhez a pénzt a többségi tulajdonos biztosította – folytatja az ügyvezető. – Ami jelen helyzetünkben a legfontosabb: a licencüket nem vonhatja vissza a Magyar Labdarúgó-szövetség, tehát nem szűnik meg a klub, tavasszal is az NB II-ben szerepelünk. Emellett a város felé leadtunk egy nyárig szóló működési tervet, amelyet teljesíteni tudunk.

Divat most más csapatoknak tapsolni, de fognak még a Halinak tapsolni az emberek. Megjegyzem a városházán elképesztően negatív a hangulat a Haladással szemben. A városvezetés részéről a csütörtöki közgyűlésen durva kijelentés volt, hogy látszik, mennyire nem érdekli az embereket a Haladás, hiszen egyetlen szurkoló sem jött el a közgyűlésre. Attól, hogy nem jöttek el, és a lelátón sincsenek annyian, mint korábban, a lakosság nagy részét igenis foglalkoztatja a Haladás sorsa, jövője. Emlékezhetünk: tavasszal például az NB I-ben több ezren drukkoltak a lelátókon a csapatnak. Annyit kértem a városvezetéstől, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak.”

A Haladás 15 ponttal a 18. helyen áll az NB II-ben, az MLSZ fegyelmi bizottsága a héten megbüntette a klubot, amiért nem fizette ki az őszi szezon közben menesztett edzőpárost, Supka Attilát és Híres Gábort, ám a klub a büntetés után jelezte, törlesztik a tartozást, és a tájékoztatásuk szerint ez csütörtökön meg is történt – az NSO megkeresésére ezt Supka Attila is megerősítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik