nemzetisport.hu 2019.12.19 17:34 Frissítve: 2019.12.19 18:09

NB II: megnyugtatták a drukkereket – nem szűnik meg a Haladás

Szombathelyen a csütörtöki városi közgyűlésen téma volt a Haladás NB II-es labdarúgócsapatának anyagi helyzete, Séllei Árpád ügyvezető mindenkit megnyugtatott: nem szűnik meg a klub – adta hírül a haladas.hu.

A Haladás a honlapján is igyekszik megnyugtatni a szurkolóit (Fotó: haladas.hu)

 

„A játékosok a napokban egyhavi fizetésüket megkapták, csupán a tárgyhóra, azaz a novemberre járó bérrel tartozunk nekik – idézi a vasi klub hivatalos honlapja Séllei Árpádot, a Haladás ügyvezető igazgatóját. – A NAV felé nincs tartozásunk, és csütörtökön volt edzőinket, Supka Attilát és Híres Gábort is az utolsó fillérig kifizettük.

 
Supkáékat csütörtökön kifizeti a Haladás
Kilátásba helyezték a Haladás igazolási tilalmát

„Mindezekhez a pénzt a többségi tulajdonos biztosította – folytatja az ügyvezető. – Ami jelen helyzetünkben a legfontosabb: a licencüket nem vonhatja vissza a Magyar Labdarúgó-szövetség, tehát nem szűnik meg a klub, tavasszal is az NB II-ben szerepelünk. Emellett a város felé leadtunk egy nyárig szóló működési tervet, amelyet teljesíteni tudunk.

Divat most más csapatoknak tapsolni, de fognak még a Halinak tapsolni az emberek. Megjegyzem a városházán elképesztően negatív a hangulat a Haladással szemben. A városvezetés részéről a csütörtöki közgyűlésen durva kijelentés volt, hogy látszik, mennyire nem érdekli az embereket a Haladás, hiszen egyetlen szurkoló sem jött el a közgyűlésre. Attól, hogy nem jöttek el, és a lelátón sincsenek annyian, mint korábban, a lakosság nagy részét igenis foglalkoztatja a Haladás sorsa, jövője. Emlékezhetünk: tavasszal például az NB I-ben több ezren drukkoltak a lelátókon a csapatnak. Annyit kértem a városvezetéstől, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak.”

A Haladás 15 ponttal a 18. helyen áll az NB II-ben, az MLSZ fegyelmi bizottsága a héten megbüntette a klubot, amiért nem fizette ki az őszi szezon közben menesztett edzőpárost, Supka Attilát és Híres Gábort, ám a klub a büntetés után jelezte, törlesztik a tartozást, és a tájékoztatásuk szerint ez csütörtökön meg is történt – az NSO megkeresésére ezt Supka Attila is megerősítette.

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.