nemzetisport.hu 2019.12.19 17:34 Frissítve: 2019.12.19 18:09

NB II: megnyugtatták a drukkereket – nem szűnik meg a Haladás

Szombathelyen a csütörtöki városi közgyűlésen téma volt a Haladás NB II-es labdarúgócsapatának anyagi helyzete, Séllei Árpád ügyvezető mindenkit megnyugtatott: nem szűnik meg a klub – adta hírül a haladas.hu.

A Haladás a honlapján is igyekszik megnyugtatni a szurkolóit (Fotó: haladas.hu)

 

„A játékosok a napokban egyhavi fizetésüket megkapták, csupán a tárgyhóra, azaz a novemberre járó bérrel tartozunk nekik – idézi a vasi klub hivatalos honlapja Séllei Árpádot, a Haladás ügyvezető igazgatóját. – A NAV felé nincs tartozásunk, és csütörtökön volt edzőinket, Supka Attilát és Híres Gábort is az utolsó fillérig kifizettük.

 
Supkáékat csütörtökön kifizeti a Haladás
Kilátásba helyezték a Haladás igazolási tilalmát

„Mindezekhez a pénzt a többségi tulajdonos biztosította – folytatja az ügyvezető. – Ami jelen helyzetünkben a legfontosabb: a licencüket nem vonhatja vissza a Magyar Labdarúgó-szövetség, tehát nem szűnik meg a klub, tavasszal is az NB II-ben szerepelünk. Emellett a város felé leadtunk egy nyárig szóló működési tervet, amelyet teljesíteni tudunk.

Divat most más csapatoknak tapsolni, de fognak még a Halinak tapsolni az emberek. Megjegyzem a városházán elképesztően negatív a hangulat a Haladással szemben. A városvezetés részéről a csütörtöki közgyűlésen durva kijelentés volt, hogy látszik, mennyire nem érdekli az embereket a Haladás, hiszen egyetlen szurkoló sem jött el a közgyűlésre. Attól, hogy nem jöttek el, és a lelátón sincsenek annyian, mint korábban, a lakosság nagy részét igenis foglalkoztatja a Haladás sorsa, jövője. Emlékezhetünk: tavasszal például az NB I-ben több ezren drukkoltak a lelátókon a csapatnak. Annyit kértem a városvezetéstől, ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak.”

A Haladás 15 ponttal a 18. helyen áll az NB II-ben, az MLSZ fegyelmi bizottsága a héten megbüntette a klubot, amiért nem fizette ki az őszi szezon közben menesztett edzőpárost, Supka Attilát és Híres Gábort, ám a klub a büntetés után jelezte, törlesztik a tartozást, és a tájékoztatásuk szerint ez csütörtökön meg is történt – az NSO megkeresésére ezt Supka Attila is megerősítette.

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.

2021.09.15 00:49:26

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot a bakonyi együttes a Békéscsaba ellen.