NB II: hiába a mezőnyfölény, nem tudott nyerni a III. Kerület

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 13:50
A III. Kerületi TVE gól nélküli döntetlent játszott a Szentlőrinccel a labdarúgó NB II 2021–2022-es kiírásának 25. fordulójában.  
Küzdelmes meccset hozott a III. Kerület és a Szentlőrinc összecsapása (Fotók: Dömötör Csaba)
Küzdelmes meccset hozott a III. Kerület és a Szentlőrinc összecsapása (Fotók: Dömötör Csaba)
Küzdelmes meccset hozott a III. Kerület és a Szentlőrinc összecsapása (Fotók: Dömötör Csaba)

Küzdelmes meccset hozott a III. Kerület és a Szentlőrinc összecsapása (Fotók: Dömötör Csaba)
Küzdelmes meccset hozott a III. Kerület és a Szentlőrinc összecsapása (Fotók: Dömötör Csaba)

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
III. KERÜLETI TVE–SZENTLŐRINC 0
–0
Budapest,
III. ker. TVE Sporttelep. 500 néző. Vezeti: Zimmermann Mário (Punyi Gy., Kulman T.)
III. KERÜLET:Balázs J. – Kulcsár D., Fejes A., Egerszegi (Erdei G. 79.), Bekker – Köböl, Rabatin – Barczi, Daróczi (Birtalan 59.), Horváth O. (Sili L., 59.) – Borvető
Vezetőedző:
Kemenes Szabolcs
SZENTLŐRINC:
Prokop – Erdély B., Keresztes (Nagy Zs., 79.), Tamás L., Németh M. – Havas A. (Mucsányi, 57.), Jancsó A. (Biben, 79.) – Rétyi, Szabó M., Harsányi I. (Nagy B., 69.) – Németh B. (Grumics, 79.) Vezetőedző: Marián Sluka

ÖSSZEFOGLALÓ

A III. kerület kezdte jobban az első félidőt, a játékrész elején nagyobb arányban birtokolták a labdát, komoly helyzetet viszont nem sikerült kialakítaniuk. Az első nagyobb lehetőségre a 30. percig kellett várni, egy szép váltás után Kulcsár adta középre a labdát, ami elszállt Borvető feje felett, majd a védők határozatlanságát Rabatin használta ki. A kapu jobb oldalát célozta, a labda pedig túljutott Prokopon is, de a kapufáról visszapattant a kapus ölébe. A félidő végül hosszabbítás nélkül ért véget.

A második játékrész elejét is a Kerület irányította, előbb Daróczi harcolt ki egy szabadrúgást ígéretes helyzetből, majd Horváth O. lőtt közelről a kapu mellé. A félidő derekán a Szentlőrinc több helyzetet is kialakított, de minden lövés Balázs J. kezében landolt. A 80. percben Szabó Máté szabadrúgása érkezett veszélyesen, amire a frissen beállt Grumics Miroslav csapott le, de a lövése elgurult a kapu előtt. A 86. percben a vendégcsapat szakvezetőjét, Marián Slukát a játékvezető piros lappal kiállította, miután egy bedobásnál időhúzásképp eldobta a labdát. A háromperces hosszabbításban a Kerület még kialakított egy lövőhelyzetet, de az akciót les miatt lefújták. A mérkőzés 0–0-val ért véget, így a két csapat egy-egy ponttal távozott.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK!

90+3. perc: Vége a meccsnek! A Kerület hiába járt sokkal közelebb a gólhoz, nem tudta beszuszakolni azt.

90+2. perc:
Ez lehetett volna a meccslabda! Köböl adott szenzációsnak tűnő indítást a 16-os jobb oldalánál meginduló Rabatinnak, aki azonban kissé hosszan vette át a labdát, még így is eljutott lövésig, de nem tudta eltekerni a kilépő kapus mellett. Közben ráadásul a síp is szólt. A jelek szerint minimális lesről startolhatott a hazai kapitány.

90. perc:
Három perc a minimálisan tervezett ráadás. Közben tizenhatosához szorítja a Szentlőrincet a Kerület.

87. perc:
Marián Sluka, a vendégek szakvezetője kap piros lapot, miután egy bedobásnál, hogy húzza az időt, direkt elrúgta a labdát a Kerület játékos elől, mikor az már hajolt volna érte...

83. perc:
Barczi centerez balról, erőből, az ötösön belülre robbanó Borvető 3 méterről kapu fölé perdíti!

79. perc:
Egerszegi helyén Erdei G.

79. perc:
Három újabb csere a vendégeknél: Németh B. helyén Grumics, Keresztes helyén Nagy Zs., Jancsó helyén Biben. Ilyen lassú hármas cserét is ritkán látni.

Egerszegi a jelek szerint nem tudja folytatni, próbálja terhelni a jobb bokáját, de nem tud ránehezedni. Kemenes Szabolcs az egyik legősibb szakmát és az életet emlegeti együtt egy igencsak felkiáltójeles mondatban.

76. perc:
Németh B. kapott sárga lapot, miután lerúgta az oldalvonalnál Egerszegit.

Továbbra is a Kerület játszik mezőnyfölényben, de a 16-os előterében sok a pontatlan passz a hazaiaknál.

68. perc:
Harsányi le, Nagy B. be.

66. perc:
Birtalan szerzett labdát a vendégtizenhatos előterében, a kaputól balra. Megtolta, majd megpróbálva kihasználni a meglepetés erejét, lőtt, a 19 méterről eleresztett labdáját viszont magabiztosan hárította Prokop. Vihette volna még nyugodtan az óbudai támadó...


64. perc: Fejes kapott sárga lapot.

64. perc:
Barczi kerül helyzetbe a 16-os bal oldalánál, a kaputól 13 méterre lő jobbal, a rövid alsót célozza, Prokop leér és szögletre üti!

63. perc:
Rétyi lőtt a kaputól 17 méterre, a 16-os jobb sarkától, a labda megpattant, de Balázs így is védeni tudta a bal alsónál.

62. perc: Szabó M. tudta megtartani a labdát Rabatin és Köböl szorításában, 22 méterről lőtt, az ígéretesen csapódó lövést Balázs J. biztos kézzel fogta meg.

59. perc: A Kerületben Sili Luka és Birtalan folytatja Horváth O. és Daróczi helyén.

57. perc:
Cserélnek a vendégek, Havas lement, Mucsányi beállt.

57. perc: A 16-os jobb oldalától jöhetett szabadrúgással a vendégcsapat, a beívelés után a 11-es pont magasságában helyezkedő Keresztes elé csorgott a labda, aki kapásból lőtt, de nem elég erősen ahhoz, hogy meglepje Balázst.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

55. perc: Barczi pattintotta vissza a labdát a tizenhatos előterében Daróczi elé, aki Horváth O.-t indította. A 19-es számú játékos közelről, a kapu bal felső sarka fölé lőtte a labdát.

51. perc: Daróczi indult meg a jobb oldalon egy passz követően, majd a tizenhatos sarkánál buktatták. A szabadrúgást ő végezte el, a beadását a védők tisztázni tudták.

49. perc: Daróczi indította Borvetőt, aki az ötös jobb csücskénél át is tudta venni a labdát, Tamás L. szorításában azonban végül nem tudta ellőni a kimozduló kapus mellett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

SZÜNET!

45. perc: Nincs hosszabbítás. Vége az első félidőnek!

38. perc:
Harsányi próbálkozott meg egy átlövéssel jó 24 méterre a kaputól, viszonylag középről, ám a lövés pillanatában megcsúszott, így pedig a nézőtérre sokkal veszélyesebb lett a labdája, mint a kapura...

34. perc:
Köböl labdája száll az ötös jobb csücske felé, ott Borvető tud fejelni, Keresztes azonban blokkolja a közelről érkező labdát. A nézők kezezést kiáltanak, első ránézésre lehet is benne valami, de nagyon közelről, a leszorított kézre pattant a labda, ha érte is azt.

33. perc:
A bal szélről, a 16-os előteréből Bekker próbálja erőből a védők mögé lőni a labdát, Borvető elől Keresztes ment bravúrosan az ötös bal csücskénél.

30. perc: KAPUFA!
Kulcsár adja be jobbról, középen Borvető feje felett elszáll, a védők azonban határozatlanok, Rabatin érkezik lendületből az ötös előterébe, és az elé pattanó labdát megpróbálja a hosszúba tekerni, Prokop hiába mozdul, nincs esélye védeni, de a jobb oldali kapufa kisegíti a Szentlőrincet.

29. perc: Barczi passzából Horváth O. lódul meg a jobb szélen, a 16-os oldalához érve befelé húz, 17 méterről ballal lő, a blokkon megpattan, lelassul, így pedig Prokop komolyabb nehézség nélkül öleli magához a bal alsó előterében.

23. perc:
Fejes ad remek indítást Daróczinak, aki kissé kisodródik a 16-os bal oldalánál, visszateszi a háta mögött érkező Bekkernek, ő ballal laposan centerez, középen Rabatin érkezik, de jó másfél méterrel lemarad a labdáról.

Az első 20 percben sokkal többet birtokolta a labdát az óbudai együttes, de igazán nagy helyzetekben nem nyilvánult meg a hazaiak mezőnyfölénye.

14. perc:
Borvető nem tudja átvenni a labdát a 11-es pont magasságában, az érkező Daróczi elé pattan a lábáról, aki 15 méterről, jobbal lő, méterekkel a kapu fölé.

A becsült nézőszám: 500 fő.

7. perc:
Barczi indul meg a saját térfeléről, Daróczit indítja, aki a 16-os előterében, a büntetőterület bal sarkánál érkező Borvetőhöz passzol, utóbbi befelé húz, majd 9 méterről, enyhén balról, Keresztes lábainak takarásából lő. Prokop biztos kézzel fogta a nem túl erős lövést.

2. perc:
Harsányi próbálkozik meg egy átlövéssel 23 méterről, enyhén jobbról – a labda méterekkel a kapu jobb oldala felett száll el.

A vendégek piros-fekete felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, a hazaiak kék felsőben, fehér nadrágban és sportszárban futballoznak ezen a délutánon.

1. perc: A Szentlőrinc kezdte a mérkőzést!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással a kieső helyről a már bennmaradást érő 15. helyre előre lépő Kerület és a 11. helyezett Szentlőrinc.

A Haladás elleni bravúrgyőzelem után újabb sikerrel menekülne a kiesőzóna környékéről a III. Kerület (Fotó: NS Archív)
A Haladás elleni bravúrgyőzelem után újabb sikerrel menekülne a kiesőzóna környékéről a III. Kerület (Fotó: NS Archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik