A Siófok ellen is folytatni tudta idei győzelmi sorozatát a Gyirmót

Vágólapra másolva!
2021.02.21. 13:50
null
Cipf kékben, Lencse sárgában. Utóbbi a DVSC után a Siófok kapujába is betalált (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a játéknap előtt a dobogó harmadik fokán álló Gyirmót FC Győr a 13. BFC Siófokot látta vendégül. A hazai csapat a mérkőzés elején és a végén szerzett góljaival sorozatban negyedik idei mérkőzését nyerte meg, a vendégek emberhátrányban fejezték be a találkozót.

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK 20 (10)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Berényi Ákos)
Gyirmót: Rusák–Major M., Szegi, Széles, Kirják –Vass P. –Vogyicska (Herjeczki, a szünetben), Hajdú Á. –Nagy P. (Radics M., 89.) –Simon András (Heffler N., 69.), Lencse (Mayer Á., 89.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Siófok: Hutvágner – Tömösvári (Deutsch B., 78.), Jagodics B., Horváth M., Kiss B. – Tajthy T., Cipf, Gaál B., Balogh B. (Varjas, 69.) –Szakály A. – Horváth P.Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Simon András (3.), Lencse (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy elánnal kezdte a Siófok a mérkőzést, már a kezdőrúgás után támadást vezetett. Az első komolyabb akciót a gyirmótiak vezették, és ez mindjárt góllal is ért zárult. A télen érkező Kirják remek labdszerzése és cselei után Simon András jó ütemben érkezett, ezzel már a 3. perc végén a hazaiak szereztek vezetést. 10

A Siófok ezek után néhány percig többet birtokolta a labdát, azonban Rusák kapuja nem forgott igazán veszélyben. Az első félidő utolsó negyedórája úgy pergett le, hogy helyzetet egyik oldalon sem lehetett feljegyezni.

A második félidő elején adódott egy egyenlítési lehetőség a siófokiak előtt Gaál szabadrúgása után, ez azonban kimaradt. Majd a 64. percben a csereként néhány perccel korábban beálló Hajnal Gergely lövése volt még veszélyes siófoki próbálkozás. A biztosan és jól védekező Gyirmót ellen ennél több babér nem termett a vendégeknek, míg a mérkőzés hajrájában már csak hazai lehetőségeket lehetett feljegyezni.

Ehhez az is hozzájárult, hogy a 67. perctől a Siófok emberhátrányban játszott, miután Tajthy Tamás lekönyökölte Simon Andrást (utóbbit a sérülése miatt le is kellett cserélni). A gólszerző helyére beálló Heffler Norbert új színt vitt a sárgák támadójátékába. A 84. percben aztán olyan nyomás alá került a siófoki kapu, aminek gól lett a vége. Hutvágner előbb még bravúrt tudott bemutatni Heffler Norbert lövése után, azonban Lencse Lászlólövésénél már tehetetlen volt a siófokiak kapusa. 20

A mérkőzés a két gól és a kiállítás mellett nyolc sárga lapot is hozott.

A sötétkékben játszó Siófok ellen is folytatni tudta idei győzelmi sorozatát a sárga mezes Gyirmót (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
A sötétkékben játszó Siófok ellen is folytatni tudta idei győzelmi sorozatát a sárga mezes Gyirmót (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: A siófoki kispadon is kap valaki egy sárgát reklamálásért.

90. perc: Cipf is besárgul. Három perc a ráadás.

87. perc: Nagy P. és Lencse is elhagyja a pályát, Radics M. és Mayer Á. érkeznek helyettük.

87. perc: Nagy Patrik kap sárgát.

84. perc:Lencse betalál, már két góllal vezet a Gyirmót! Széles adja középre a labdát balról, Heffler 10 méteres lövése a blokkról Herjeczkihez pattan, róla Lencse elé, aki hét méterről a kapuba lő. 20

84. perc: A szabadrúgás a védőkről kijön, utána Heffler indul meg a jobb szélről, parádés cselekkel, majd kapura lő, Hutvágner bravúrral véd.

82. perc: Majort rúgja fel Deutsch Bence a tizenhatos jobb sarka közelében, ő is kap egy sárgát.

78. perc: Deutsch B. váltja Tömösvárit a sötétkék mezeseknél.

74. perc: Horváth Milán rántja le Lencsét, ez is sárga.

73. perc: Hajdú fejese után Hutvágner véd, azonban kiejti a labdát. Széles hiába csapna le rá, les miatt kifelé jár a szabadrúgás.

A sötétkékban játszó Siófoknak nem sikerült gólt szereznie Gyirmóton (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
A sötétkékban játszó Siófoknak nem sikerült gólt szereznie Gyirmóton (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

69. perc: Csere mindkét oldalon. Balogh B. helyére Varjas Z. jön, Simon A. helyett pedig Heffler Norbert a pályán a hazai oldalon.

67. perc: Tajthy Tamás könyököl bele Simon András arcába, a játékvezető kiállítja. Ápolni kell az eddigi egyetlen gól szerzőjét, akinek elég komolyan vérzik a feje.

64. perc: Hajnal G. és Tömösvári összjátéka után utóbbi tekeri a labdát kapura 16 méterről, jobbról. Rusák magabiztosan fogja meg a labdát.

62. perc: Hajnal Gergely rúgja fel Kirjákot, a nemrég beállt siófoki játékos sárga lapot kap.

60. perc: Rusák vetődik rá egy jobboldai siófoki beadásra, mielőtt Balogh B. középen elrúghatná.

55. perc: Hajnal Gergely váltja Horváth Pétert a vendégeknél.

50. perc: 25 méterről lövi kapura a szabadrúgást Gaál B., Rusákról kijön a labda, Kiss Balázs ismétlése már nem találja el a kaput.

49. perc: Szegi kap sárgát.

46. perc: Elkeződött a második félidő.

46. perc: Herjeczki folytatja Vogyicska helyett a hazaiaknál.

Gyorsan vezetést szerzett a sárgában játszó Gyirmót (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
Gyorsan vezetést szerzett a sárgában játszó Gyirmót (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

45. perc: Helyzet nélkül zajlik le az első félidő utolsó nyolc perce is, a 45. percben egy gyirmóti szabadrúgás után a támadók oldalán lát szabálytalanságot a játékvezető, aztán sípszavával jelez: szünet következik.

38. perc: Balról, a szélről érkező beadás után Jagodics B. marad le a labdáról.

29. perc: Szakály Atilla kap sárgát, Simon Andrást rúgta fel.

27. perc: Jobboldali siófoki beadás után Rusák öklözi ki a labdát a kapu előteréből.

24. perc: Major íveli be a labdát a kapu előterébe jobbról, Simon A. azonban nem éri el.

19. perc: Siófoki szöglet a jobb oldalról, a középen érkező játékos Jagodics fejese elkerüli a gyirmóti kaput.

13. perc: Rusák indítja Lencsét, aki a félpályánál kapja a labdát, átveszi, és megpróbálja kapura ívelni a kinn álló Hutvágner fölött. A próbálkozás azonban nem jó, a kapus üggyel-bajjal ugyan, de hárítani tud.

5. perc: Hajdú kap sárgát.

4. perc: Balogh íveli a labdát középre balról, amit aztán Cipf fejéről üt le Rusák.

3. perc: Máris vezet a Gyirmót! Kirják szerez labdát bal oldalon, a siófoki térfélen, majd leviszi azt majdnem az alapvonalig, és a középen érkező Simon Andrásnak passzol, aki az ötösről a kapu közepébe lő. 1–0

Gyirmóti öröm a gól után (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
Gyirmóti öröm a gól után (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

1. perc: Sárgában a Gyirmót, sötétkékben a Siófok, a vendégek kezdik a meccset.

Ősszel a siófokiak legyőzték a Gyirmótot. (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
Ősszel a siófokiak legyőzték a Gyirmótot. (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, hogy mire megy a másodosztály egyetlen tavasszal még százszázalékos csapata, a Gyirmót FC Győr az előző három idegenbeli meccsén pont nélkül maradt BFC Siófokkal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik