F. B. 2020.03.01 17:03 Frissítve: 2020.03.01 23:42

A Budaörs négy, a Budafok három gólt szerezve nyert emberhátrányban

Kilenc mérkőzéssel folytatódott vasárnap a labdarúgó NB II. A 26. fordulóban a Budaörs emberhátrányban játszva négyet vágott a Gyirmótnak, és hasonlóan tett a Budafok is, amely a 25. percben tíz emberre fogyatkozott, majd három gólt szerezve nyert a Békéscsaba ellen. A Csákvár meglepetésre simán diadalmaskodott Siófokon, míg a Nyíregyháza a Kazincbarcikát győzte le otthon. A listavezető MTK a Tiszakécskét, a Vasas az ETO FC Győrt verte meg. Fontos sikert aratott a Haladás a Dorog felett, a Szeged pedig nem bírt a Szolnokkal.


A Vasas könnyedén nyert az ETO ellen (Fotó: Micheller Szilvia) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

A labdarúgó NB II 26. fordulójában a Budaörs az első félidő végén Gyurácz András kiállítása miatt tíz főre fogyatkozott a Gyirmót FC Győr ellen. Aztán a szünetben Bognár György szakmai igazgató azt kérte a játékosoktól, hogy felejtsenek el minden addigi utasítást, és futballozzanak úgy, mintha a grundon lennének – ennek eredménye, hogy emberhátrányban négy gólt szereztek! Azt pedig még Bognárnak is meg kell fejtenie, hogy mindez hogyan történt.

Hasonlóan nagy tettet hajtott végre a Budafok is, amely Vaszicsku Gergő kiállítása után közel 70 percig emberhátrányban játszva fordította meg a Békéscsaba elleni mérkőzést. A mezőny legjobbja a budafoki támadó, Kovács Dávid volt, aki kétszer is betalált, majd Szabó Máté is eredményes volt, a békéscsabai Gréczi Márton szépítő gólja már későinek bizonyult. A Budafok tavasszal először nyert otthon, de összességében már 13 bajnoki óta veretlen – nem véletlen, hogy Csizmadia Csaba vezetőedző a világ legboldogabb emberének mondta magát a találkozó után.

Magabiztosan legyőzte a Vasas otthon az ETO FC Győrt. Az első játékrészben Hinora Kristóf és Viczián Ádám is betalált, a szünet előtt pedig Balajti Ádám még a kapufát is eltalálta. A fordulás után aztán már nem hibázott az előző idénybeli gólkirály, nyolc méterről kilőtte a rövid sarkot, a hajrában Fejes András közelről csak szépíteni tudott. A Vasas sorozatban negyedszer nyert a bajnokságban.

A MÉRKŐZÉS UTÁN BALAJTI ÁDÁM ÉS NEMANJA ANDRICS ÉRTÉKELT AZ NSO TV-NEK

 

Két kisebb botlás után visszatért a győzelmi ösvényre az MTK, amely a Tiszakécskét verte meg hazai pályán. Lencse László szerzett vezetést a kék-fehéreknek, majd Bognár István duplázta meg a szünet után előnyüket, a kécskeieknek a lefújás előtt csak a szépítésre futotta erejükből Gréczi Gábor tizenegyesével.

Fontos győzelmet aratott a Haladás, amely hazai környezetben Medgyes Zoltán korai góljával a Dorogot verte meg, de még ezzel sem tudott elkerülni a kieső helyről. Mátyus János együttese tavasszal még veretlen, két győzelem mellett háromszor döntetlent játszott.

2015 novemberében kapott ki legutóbb a Csákvár a Siófoktól, és ez a remek széria vasárnap sem szakadt meg, mivel a Fejér megyeiek remek játékkal idegenben 3–1-re legyőzték a siófokiakat. Daru Bence duplájával az együttes a szünetben már két góllal vezetett, Galambos Ádám gólja pedig biztossá tette a sikert, a hajrában Remili Mohamed csak szépíteni tudott. Érdekesség, hogy Daru Bence ősszel is kétszer betalált a Siófoknak, a Csákvár akkor is nyert, 2–1-re.

A nagyon rossz tavaszi rajt után – négy meccs, három vereség – végre nyert a Nyíregyháza, amely hátrányból fordítva győzte le a Kazincbarcikát. A sikerből Hornyák Marcell két góllal vette ki a részét, rajta kívül pedig a szünet után a fiatal Ötvös Bence is betalált. A borsodiak egyébként tavasszal még nyeretlenek.

Kifejezetten „csúnya”, sok szabálytalansággal tarkított meccset játszott egymással a Szeged és a Szolnok. A kapuk nem forogtak sokszor veszélyben, így a nulla nullás döntetlen után a két együttes csak annak örülhet, hogy megőrizte tavaszi veretlenségét.

Hozta a kötelezőt az Ajka, amely a Vácot balmazújvárosi albérletében győzte le 2–0-ra. Zamostny Balázs tizenegyesgólja után Soltész Dominik szerencsés, megpattanó lövéssel tette biztossá a bakonyiak sikerét. A Vác még mindig nem szerzett gólt tavasszal, pontot viszont korábban kettőt is.

NB II
26. FORDULÓ

VASAS FC–ETO FC GYŐR 3–1 (2–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1602
néző. Vezette: Csonka Bence (Garai Péter, Rózsa Dávid)
VASAS: Jova – Terbe, Csató M., Viczián, Lakatos Cs. – Hinora, Szatmári L., Hidi M. S. – Balajti (Kalmár O., 79.), Feczesin (Torghelle, 68.), Vernes (Szivacski, 63.). Vezetőedző: Bene Ferenc
GYŐR: Gyurákovics – Kovács K., Gengeliczki, Vári B., Fejes A. – Bagi, (Kiss M., 67.), Simon Á. – Tömösvári (Kun B., a szünetben), Vaskeba, Andrics – Simon A. (Horváth Z., a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Hinora (1–0) a 23., Viczián (2–0) a 31., Balajti (3–0) a 61., Fejes A. (3–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc:
– Játékosaim nagyon koncentráltan futballoztak. Örülök, hogy szöglet és szabadrúgás után is eredményesek voltunk – sokat gyakoroljuk ezeket az edzéseken. Az utolsó tíz perccel nehezen tudunk elszámolni, de a játékosaim első nyolcvan percben mutatott teljesítményéért jár a kalapemelés.
Kondás Elemér: – Megkönnyítettük a Vasas dolgát azzal, hogy szöglet és szabadrúgás utáni szituációból is gólt kaptunk. A második félidőben kockáztattunk, volt esélyünk, de nem tudtuk értékesíteni a ziccereinket.

MTK BUDAPEST–TISZAKÉCSKEI LC 2–1 (1–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1683
néző. Vezette: Hanyecz Bence (Máyer Gábor, Hofbauer Roland)
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Nagy Zs., Schön (Kata M., 66.) – Cseke, Palincsár – Prosser (Gera D., 72.), Bognár I., Katona M. – Lencse (Bíró B., 80.). Vezetőedző: Michael Boris
TISZAKÉCSKE
: Varga Á. – Oláh M., Temesvári, Preklet, Farkas N. – Ludánszki (Gréczi G., a szünetben), Horváth A. – Lukács D. (Tímári, 73.), Tölgyesi, Simon M. – Máté J. (Zádori K., 64.). Vezetőedző: Virágh Ferenc
Gólszerző: Lencse (1–0) a 26., Bognár I. (2–0) az 58., Gréczi G. (11-esből, 2–1) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris
: – Végig irányítottuk a játékot. Az első perctől kezdve agresszívan játszottunk, és a győzelemre hajtottunk. Két gólt szereztünk, de sokkal több helyzetünk volt, s gratulálok a tiszakécskei kapus teljesítményéhez.
Virágh Ferenc: – A második félidőben volt egy öt-hat perces zavarunk, ekkor megkaptuk a második gólt. Ezután a csapat fele a hitét elvesztette, és hit nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC 1–0 (1–0)
Szombathely,
Haladás Stadion, 1709 néző. Vezette: Móri Tamás (Beke Tamás, Vörös Dániel)
HALADÁS: Verpecz – Tóth D., Jagodics M., Devecseri, Bosnjak – Kiss B. (Illés B., 90.), Jancsó, Szekér – Medgyes Z. (Farkas II B., a szünetben), Tóth-Gábor, Rácz F. (Tóth B., 77.). Vezetőedző: Mátyus János
DOROG: Mursits – Riasko, Dlusztus, Lencsés – Földi B., Nyíri, Kitl M. (Beke, 52.), Takács P., Forró (Mészáros Á., 75.) – Délczeg, Vígh (Paudits, 59.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Medgyes Z. (1–0) a 11. percben
MESTERMÉRLEG
Mátyus János
: – Gyakorlatilag két hasonló kaliberű csapat találkozóját hozta a mérkőzés. Számunkra kötelező volt a győzelem, megítélésem szerint nagyot küzdöttünk, és megérdemelten győztünk.
Németh Szabolcs: – Két egyforma képességű csapat csatájából a hazai került ki győztesen, mert egyetlen adódó helyzetét ki tudta használni. A második félidőben fölényben játszottunk, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani.

SZEGED-CSANÁD GA–SZOLNOKI MÁV 0–0
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 1800 néző. Vezette: Káprály Mihály (Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel)
SZEGED: Takács J. – Kuti, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G. – Zvara (Vankó, 82.), Germán T., Hudák (Jovanovic, 67.) – Grumics, Kóródi (Bitó, 64.). Vezetőedző: Joao Janeiro
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Kovács O., Tamás L., Bárdos – Albert Á. (Szabó P., 75.), Tisza K., Földi M. – Kurdics (Kotula, 61.), Novák (Vólent, 90.). Vezetőedző: Csábi József
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– Kemény, sportszerűtlenségekkel tarkított mérkőzést játszottunk. A nézők hatvanöt perc háborút és huszonöt perc játékot láthattak. A meccs nem szolgálta a sportág népszerűsítését.
Csábi József: – A tavaszi idényben veretlen csapatok jól felkészültek egymásból. A mérkőzés előtt kiegyeztem volna a döntetlenben, ám a látottak alapján győzelmet érdemeltünk volna.

BUDAÖRSI SC–GYIRMÓT FC GYŐR 4–1 (0–0)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Németh Ádám (Mohos Milán, Aradi József)
BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa, Gyurácz, Fényes, Medgyes S. – Szabó Bálint, Bakos Sz. (Molnár T., 80.), Zsidai, Sajbán Miklós – Pethő (Stieber A., 74.), Molnár Cs. (Forgács, a szünetben). Szakmai igazgató: Bognár György
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. (Herjeczki, 72.) – Nagy P., Heffler N. (Koltai, 60.), Tóth B. – Varga B., Mayer. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Forgács (1–0) a 48., Sajbán Miklós (2–0) az 50., Pethő (3–0) az 58., Zsidai (4–0) a 73., Herjeczki (4–1) a 83. percben
Kiállítva: Gyurácz (második sárga lap után) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – Az első félidőben jobban játszott a Gyirmót, nálunk szinte semmi sem működött. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy felejtsenek el minden addigi utasítást, és futballozzanak úgy, mintha a grundon lennének, s lám megnyertük a meccset, de még meg kell fejtenem, hogy hogyan. Egy biztos: a következő mérkőzésünkön tízen kezdünk...
Csertői Aurél: – Ilyet még pályafutásom során nem tapasztaltam. Ragyogó első félidő végén emberelőnybe kerültünk, aztán az első kapott gól után értékelhetetlen védekezést produkáltunk nagyon sok hibával és gyenge egyéni teljesítményekkel.

BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–2 (1–1)
Promontor utca, 350
néző. Vezette: Derdák Marcell (Kis Zoltán, Legeza László)
BUDAFOK: Póser – Margitics, Romic, Vaszicsku, Gohér – Soltész I., Oláh B. – Szabó M., Zsolnai R. (Veszelinov, 91.), Ihrig-Farkas (Skribek, 83.) – Kovács D. (Horváth R., 81.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
BÉKÉSCSABA: Uram – Nagy S., Mészáros M. (Zahorán, 78.), Szalai D., Babinyecz – Király P., Váradi Á. (Gránicz, 66.), Polényi, Pantovics – Lukács R., Oláh L. (Gréczi M., a szünetben). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Lukács R. (0–1) a 10., Kovács D. (1–1) a 34., Kovács D. (2–1) a 61., Szabó M. (3–1) a 77., Gréczi M. (3–2) a 91. percben
Kiállítva: Vaszicsku (megrúgta Váradi Ádámot) a 25. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – A világ legboldogabb embere vagyok, tíz emberrel lefociztuk a Békéscsabát úgy, hogy az elején hátrányban voltunk. Haladunk a kitűzött célunk felé.
Schindler Szabolcs: – Megnyert mérkőzést veszítettünk el, mert a fontos lélektani pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, s vereség lett a vége.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KAZINCBARCIKAI SC 3–1 (2–1)
Nyíregyháza, 800
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
NYÍREGYHÁZA: Ásványi – Svedjuk, Végső, Pejovics, Csilus Á. – Szekszárdi, Kártik – Szinanovics (Sztaroszta, 88.), Ötvös B. (Papp M., 80.), Gyurján B. (Györgyi, 76.) – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
KAZINCBARCIKA: Fila – Iszák, Szűcs K. (A. Kovác, a szünetben), Fótyik, Farkas A. (Mitruscsák, 62.) – Heil – Korbély, Toma, Krausz, Oldal T. (Mikló, a szünetben) – Fekete Á. Vezetőedző: Dzurják József
Gólszerző: Krausz (0–1) a 6., Hornyák (1–1) a 11., Hornyák (2–1) a 25., Ötvös B. (3–1) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland
: – Hiába készülünk az ellenkezőjére, úgy tűnik, mazochisták vagyunk, hiszen most is korai kapott góllal indítottuk a mérkőzést. Úgy fest, ez kell ahhoz, hogy elkezdjünk futballozni. Az első tíz percet leszámítva uraltuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült, és jobb koncentrációval nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Dzurják József: – Jól kezdtük a mérkőzést, és azt gondoltam, hogy ez megnyugtatja a csapatot. Ezzel szemben az történt, hogy egyéni hibákból felhoztuk a Nyíregyházát. Harcos ellenféllel találtuk magunkat szembe, mindkét csapat akarta a győzelmet, a három pont sorsa a lesgyanús harmadik hazai góllal végleg eldőlt.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–3 (0–2)
Siófok, 300
néző. Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Király Zsolt)
SIÓFOK: Hutvágner – Kővári (Réti, 17.), Izing, Jánvári, Kiss B. – Csilus T., Tajthy, Beliczky (Balogh B. B., 67.) – Bencze (Horváth A., a szünetben), Elek B., Remili. Vezetőedző: Gál István
CSÁKVÁR: Markek – Nándori, Albert I., Tányéros, Galambos – Tamás N. (Pratsler, 76.), Mészáros Á., Mim (Major, 62.), Madarász M. – Daru (Kocsis B., 62.), Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Daru (0–1) a 7., Daru (0–2) a 45., Galambos (0–3) a 73., Remili (1–3) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István
: – A Csákvár teljesen megérdemelte a győzelmet, jobban, gyorsabban és pontosabban játszott, bár hozzáteszem, nulla egy után kedvezőtlen ítéletek sújtották csapatunkat, és ha egyenlíthettünk volna, a játék másképp alakul.
Visinka Ede: – Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, éltek gyors embereink. Nagyon jó Siófok ellen sikerült nyernünk, ez a siker kellett fiatal játékosaimnak.

VÁC FC–FC AJKA 0–2 (0–1)
Balmazújváros, 150
néző. Vezette: Farkas Tibor (Berényi Ákos, Márkus Péter)
VÁC: Halasi – Hajnal, Kasza, Dulló, Juhász Gy. (Szenes B., a szünetben) – Géringer L., Bonivárt (Lefler, 74.) – Szűcs K., Zámbó, Szalánszki (Magos, 69.) – Torda. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Soltész D. (Cipf D., 65.), Zamostny, Csizmadia Z. (Lengyel B., a szünetben) – Nagy K. (Stoiacovici, 87.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Zamostny (11-esből, 0–1) a 20., Soltész D. (0–2) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán: – Ez a pálya nekünk nem hazai pálya...
Kis Károly: – A Vác alaposan megnehezítette a dolgunkat, de a győzelmünk jogosságához nem férhet kétség. A hajrában tovább növelhettük volna előnyünket. Egymás után harmadszor nem kaptunk gólt, nagyon értékes három pontot szereztünk.

Szabadnapos: Soroksár

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 25 17 5 3 56–29 +27  56
2. Budafoki MTE 25 16 5 4 42–21 +21  53
3. Vasas FC 25 13 5 7 50–35 +15  44
4. BFC Siófok 24 11 8 5 39–27 +12  41
5. FC Csákvár 24 12 3 9 36–40 –4  39
6. ETO FC Győr 25 10 8 7 35–31 +4  38
7. Gyirmót FC Győr 25 10 7 8 31–26 +5  37
8. Nyíregyháza Spartacus FC 25 11 2 12 44–40 +4  35
9. Soroksár SC 24 10 4 10 37–40 –3  34
10. FC Ajka 25 9 5 11 39–40 –1  32
11. Békéscsaba Előre 25 8 8 9 29–32 –3  32
12. Budaörs 24 9 4 11 34–35 –1  31
13. Szeged-Csanád Grosics 24 7 10 7 28–26 +2  31
14. Dorogi FC 24 8 5 11 26–28 –2  29
15. Szolnoki MÁV FC 24 6 9 9 20–26 –6  27
16. Kazincbarcika 25 6 9 10 29–37 –8  27
17. Tiszakécske VSE 25 7 4 14 24–45 –21  25
18. Szombathelyi Haladás 25 5 9 11 25–32 –7  24
19. Vác FC 25 1 6 18 12–46 –34  9
A Balmazújvárost kizárták.
2023.02.06 13:17:32

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Lukács Dániel szerezte a mindent eldöntő gólt – növelte előnyét a táblázaton a Diósgyőr.

2023.02.05 00:36:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Még csak másodszor nyert idegenben a baranyai együttes ebben a bajnokságban.

2023.02.05 00:29:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A vasiak Csernik duplájára építve 3–1-es sikert arattak az ETO otthonában.

2023.02.03 12:26:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az egykori bányászvárosban is győztek, így már tíz forduló óta veretlenek a fővárosi kék-fehérek.