NB II: a ZTE nyerte a forduló rangadóját, a Gyirmót csak ikszelt Vácon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.10. 14:01
A 23. fordulót rendezték vasárnap a labdarúgó NB II-ben. A játéknap rangadóján a ZTE 2–1-re győzött a Békéscsaba otthonában, a Budaörs a Kaposvárnál bizonyult jobbnak 2–0-ra, a listavezető Gyirmót FC Győr a hajrában egyenlített a Vác otthonában, a Nyíregyháza pedig 4–1-re megverte a Ceglédet. A Vasas gólgazdag meccsen Csákváron nyert, a Mosonmagyaróvár nyolc mezőnyjátékossal harcolt ki döntetlent Tiszakécskén, míg a kiesési helyosztón a Budafok felülmúlta a Siófokot.





A labdarúgó NB II 23. fordulójának rangadóján a ZTE Babati Benjamin két góljával idegenben 2–1-re legyőzte a Békéscsabát. A zalaiak támadója először a 42. percben volt eredményes, szép összjáték végén 14 méterről Ribánszki László hasa alatt talált a csabai kapuba. Az 57. percben aztán duplázott egy Bobál Gergellyel való remek összjáték után. Szatmári István gólja a hajrában már csak a szépítésre volt elég, így a ZTE pontszámban beérte a listavezető Gyirmótot.

Azt a Gyirmót FC Győrt, amely még annak is örülhet, hogy ponttal távozott Vácról. A váciak a 35. percben előnyhöz jutottak, Sóron Tibor jobb oldalról belőtt labdájára Csillag Dárius érkezett és az ötösről a hálóba lőtt. A hazaiak szervezetten és taktikusan futballoztak az egész meccsen, a gyirmótiaknak nem sok lehetőségük volt a gólszerzésre, de a 85. percben Szarka Ákos a kitörő Sandal Dominik elé sarkallt, a csereember pedig egy igazítás után a bal alsó sarokba lőtt úgy, hogy a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba.

Gólgazdag meccsen verte a Vasas idegenben a Csákvárt. Az angyalföldieknél Balajti Ádám duplázott, a támadó második gólja pedig szépségdíjasra sikerült – a 83. percben Szivacski Donát beadása után a levegőben úszva, tíz méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát. Ezzel már 3–1-re vezetett a Vasas, a csákváriak erejéből a 91. percben csak a szépítésre futotta.

Hátrányból fordítva kényszerítette térdre az ETO FC Győr a sereghajtó Monort. A Pest megyeiek Farkas Norbert bombájával szereztek vezetést, ám ezt Szimcsó Viktor közeli gólja gyorsan kiegyenlítette, majd a 74. percben jött az új igazolás, Lovrencsics Balázs, aki közelről a kapuba fejelt – a támadó győri mezben így két mérkőzésen két gólnál tart.

Fontos győzelmet aratott a Balmazújváros, amely a Kazincbarcikát múlta felül 1–0-ra, ezzel a sikerrel azonban még nem került el a kiesőzónából. Óvári Zsolt az első félidőben büntetőt hibázott, de a szünet után már jobban célzott, 20 méteres szabadrúgása védhetetlenül vágódott a kapu bal alsó sarkába.

A kiesési helyosztón a Budafok a vége felé szerezte meg a győztes gólt a Siófok ellen és nyert 2–1-re. Magasföldi József találatára a csapatkapitány Kovács Dávid még az első játékrész végén válaszolt, majd a hajrában a középpályás a Pölöskei Péter buktatásáért megítélt tizenegyest értékesítette. A büntető előtt Lorentz Márton megkapta a második sárgáját, aztán a 86. percben Kiss Balázs is a kiállítás sorsára jutott – második sárgáját azért kapta, mert ápolása után engedély nélkül visszatért a pályára. Érdekesség, hogy a budafoki duplázó, Kovács Dávid zsinórban a hetedik bajnoki mérkőzésén volt eredményes.

Könnyedén és fölényesen diadalmaskodott a Nyíregyháza a Cegléd ellen. A Szpari tizenegy perc után Hornyák Marcell duplájával már kettővel vezetett, majd a szünet előtt jött Fodor Ferenc, aki Gulyás Máté szöglete után fejelt a kapuba. A fordulás után Hornyák megszerezte a harmadik találatát is, Oldal Tibor gólja csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Parázs, feszült hangulatú meccset játszott a Tiszakécske a Mosonmagyaróvárral. A hazaiak már a 23. percben tíz főre fogyatkoztak, Kardos Norbert egy rossz ütemű becsúszás után egyből piros lapot kapott. A 43. percben kiegyenlítődött a létszám, Czár Richárd Huszti András letalpalása miatt megkapta a második sárgáját. A vezetést Mihály Dávid révén a szünet után megszerezte a Tiszakécske, és úgy tűnt, neki áll a zászló, mivel a 60. percben az Óvár kilenc főre fogyatkozott, miután Vágó Levente csúnyán lekönyökölte Batizi-Pócsi Balázst, akit le is kellett cserélni. A 91. percben aztán jött Forgács András, aki egy szabadrúgás után fejjel egalizált.

Taktikus játékkal nyert a Kaposvár otthonában a Budaörs. Sajbán Máté már a 17. percben betalált egy szép akció után, ám a somogyiak az 58. percben egyenlíthettek volna, de Ádám Martin büntetőt hibázott. A hajrában aztán büntetett Bognár György együttese, egy kontra végén Fejős Áron passzolt az üres kapuba.

 

A Vác után a Dorogot is kapott gól nélkül intézte el a Soroksár, amely öt perc alatt eldöntötte a találkozót – a 31.-ben Kundrák Norbert, a 36.-ban Gyömbér Gábor talált be, utóbbi tizenegyesből.

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ


KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC –BUDAÖRS 0–2 (0–1)
Kaposvár, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Aradi József)
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. (Nagy J., 55.) – Nagy K. (Nagy R., 41., Rajczi, 68.), Beliczky, Tömösvári – Ádám M.
Vezetőedző: Waltner Róbert
BUDAÖRS: Demjén – Kékesi, Tányéros, Fényes – Menyhárt, Tóth K. (Végh, 81.), Sajbán Miklós (Lengyel, 61.), Stieber A. (Fejős, 80.), Medgyes – Czvitkovics – Sajbán Máté
Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerzők: Sajbán Máté (0–1) a 17., Fejős (0–2) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: –
A Budaörs sikere megérdemelt. Az első félidőben nem voltam elégedett a csapat hozzáállásával, a szünetben a játékosok eligazítást kaptak. A második félidőben látottakkal már elégedett voltam. Ebben a játékrészben kockáztattunk, a fordulópontot a tizenegyes jelentette, amiből rosszul jöttünk ki.
Bognár György: – A meccs második félidejének első tíz percét leszámítva nagyon jól játszottunk, több lehetőségünk volt a gólszerzésre. A mérkőzés alapján úgy látom, a Magyar Kupában nehéz dolgunk lesz a Kaposvár ellen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–2 (0–1)
Békéscsaba, 560
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál, Mészáros M. – Nagy S. (Hursán, a szünetben), Mezei, Király P. (Lustyik, 67.) Szatmári I. – Vólent (Gránicz, 58.), Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Kocsis G. – Babati (Szabó P. 92.), Grumics (Madarász, 88.), Barczi (Novák, 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Babati (0–1) a 42., Babati (0–2) az 57., Szatmári I. (1–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – A Zalaegerszeg jobb csapat, ez tény, és nem érdemeltünk pontot a mai napon. Kishitűen játszottunk, a játékosok nem azt csinálták, amit megbeszéltünk. Sajnálom az együttest és meglehetősen egyedül érzem magam.
Dobos Barna: – Mindkét félidőben jól játszottunk, az elsőben kevesebb, a másodikban több helyzetünk volt. Azért hiányérzetem is maradt: kettő–nulla után túlságosan visszaálltunk és ekkor már nem tudtuk végigvinni a kontrákat.

VÁC FC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (1–0)
Vác, 250
néző. Vezette: Kovács Gábor (Máyer Gábor, Márkus Péter)
VÁC: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Varga Sz., Tóth G., D'urso – Zsolnai R., Sóron (Murai, 79.) – Csillag (Kákonyi, 83.). Vezetőedző: Horváth Károly
GYIRMÓT: Rusák – Varga P., Lipták, Szilvási, Széles (Sandal, 83.) – Herjeczki (Kamarás, 63.), Lázár P., Strestík, Koltai (Présinger, 57.), Heffler N. – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző: Csillag (1–0) a 35., Sandal (1–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly:
– Az utolsó öt percet nem sikerült kivédekeznünk, sőt ha a helyzeteinkből csak még egyet kihasználunk, győzünk és igazi meglepetést okoztunk volna.
Szepessy László: – Ezúttal sok negatívummal kellett megküzdenünk, az egyik ilyen a pálya talaja volt. Második félidei teljesítményünkkel rászolgáltunk a győzelemre, ám hogy ez miért nem sikerült, mindenki gondolkodjon el rajta.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–CEGLÉDI VSE 4–1 (3–0)
Nyíregyháza, 900
néző. Vezette: Takács Tamás (Medovarszki János, Csatári Tibor)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Nagy J., Fodor F., Végső, Gulyás M. – Polényi G., Ötvös (Bakos Sz., 6.) – Kártik (Sztaroszta, 89.), Kovács N. (Tóth Á., 56.), Gyurján B. – Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
CEGLÉD: Mursits – Kárász (Wild, 69.), Preklet, Farkas A. – Oldal, Sigér Á. (Pallagi, 58.), Ágoston D. (Varjas Z., a szünetben), Fejes J. – Földi B., Szilágyi P., Csirmaz. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Hornyák (1–0) a 6., Hornyák (2–0) a 11., Fodor F. (3–0) a 42., Hornyák (4–0) az 50., Oldal (4–1) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Amire készültünk, a mérkőzés elejétől megvalósítottuk, s ez a kiindulópont a jövőre nézve. A jó csapatprodukcióhoz remek egyéni teljesítmények párosultak, külön kiemelném Hornyák Marcellt, Kártik Bálintot és Gulyás Mátét. Elismerés illeti fiatal játékosainkat is.
Nagy Tibor: – Elkeserítő, hogy a múlt heti bajnoki után megint négy gólt kaptunk. Hiába ismerjük az ellenfél erényeit, a gólokat olyan szituációkból szerezték, ráadásul egymás után kettőt is, amelyekre felkészültünk. Kétgólos hátrányban próbáltunk kezdeményezni, de egy újabb szögletből kapott gól mindent eldöntött.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VASAS FC 2–3 (0–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 600
néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Kiss Balázs)
CSÁKVÁR: Tóth Balázs – Falusy, Csonka (Dulló, 56.), Kiprich D., Baranyai Á. – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek (Szabó M., 65.), Simon M., Deutsch L. (Nándori, 54.) – Sejben. Vezetőedző: Szijjártó István
VASAS: Bese B. – Szivacski, Tóth Bence, Kelemen, Lakatos Cs. – Kovács M., Hajdú Á. – Bévárdi (Szilágyi Z., 51.), Szatmári L. (Borbély, 75.), Birtalan B. (Rétyi R., 89.) – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Szatmári L. (0–1) a 43., Balajti (0–2) az 52., Simon M. (1–2) a 68., Balajti (1–3) a 83., Nándori (2–3) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – Nehéz mit mondani, mert jól játszottunk, helytálltunk a Vasas ellen, de megvertük saját magunkat.
Szanyó Károly: – Nem futballoztunk jól, messze vagyunk az őszi hajrában mutatott formánktól. A mérkőzés pozitívuma, hogy szereztünk három gólt és nyertünk.

BALMAZÚJVÁROS–KAZINCBARCIKAI SC 1–0 (0–0)
Balmazújváros, 300
néző. Vezette: Takács János (Szert Balázs, Varga Gábor)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Kovács N., Papucsek, Bora, Király Á. – Pongrácz (Fekete Á., 82.) – Kóródi, Domokos (Szabó Balázs, 68.), Patvaros – Berki I. (Zádori, 72.), Óvári. Vezetőedző: Toni Golem
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Belényesi Cs., Fótyik, Mikló – Toma, Oltean, Kiss B. (Krausz, 73.), Kanalos – Tóth L. (Gábor, 66.), Lukács R. (Szabó L., 65.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Óvári (1–0) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Toni Golem
: – Örülök, hogy az első hazai tétmeccsemen győzelemmel mutatkozhattam be. Nehezen indult, egy tizenegyest kihagytunk, de összességében megérdemelten győztünk.
Gálhidi György: – Játékosaim dicséretet érdemelnek, mert küzdöttek, hajtottak a győzelemért. Minket ezen a mérkőzésen nem legyőztek, hanem megvertek, és megtehették.

BUDAFOKI MTE–BFC SIÓFOK 2–1 (1–1)
Promontor utca, 400
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Punyi Gyula)
BUDAFOK: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér – Oláh B., Micsinai – Vankó (Filkor, 71.), Kulcsár K. (Pölöskey, 76.), Kercsó – Kovács Dávid (Farkas B., 91.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SIÓFOK: Molnár P. – Csilus T. (Csibra, 88.), Horváth A., Gál M., Lorentz, Kiss B. – Medgyes Z. (Tóth M., 88.), Réti, Magasföldi – Elek B., Horváth P. (Zamostny, 73.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Magasföldi (0–1) a 34., Kovács Dávid (1–1) a 39., Kovács Dávid (11-esből, 2–1) a 82. percben
Kiállítva: Lorentz (második sárga lap után) a 81., Kiss B. (második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – Szép góllal szerzett ugyan vezetést a Siófok, de még az első félidőben egyenlítettünk. A csapat tartását és erejét mutatja, hogy később fordítottunk is, fontos három pontot szereztünk.
Mihalecz István: – Megérdemelten nyert a Budafok, mert mi, különösen a második félidőben, egy egyes állásnál nem a győzelem kiharcolására, hanem az eredmény megtartására törekedtünk.

DOROGI FC–SOROKSÁR SC 0–2 (0–2)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400
néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland
DOROG: Horváth G. – Erdélyi B., Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. – Mészáros Á., Nagyházi (Paudits, 44.) – Beke P. (Városi, 70.), Kitl M., Szedlár (Faragó, 87.) – Vígh Á. Vezetőedző: Miskei Attila
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Szpirulisz, Valencsik – Huszák, Gyömbér (Lőrinczy, 64.) – Kovács Dávid (Csernik, 68.), Tamási Zs., Kundrák (Lakatos I., 91.) – Orosz M. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Kundrák (0–1) a 31., Gyömbér (11-esből, 0–2) a 36. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila
: – Az első gól döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de ezúttal nem sikerült gólt szereznünk.
Lipcsei Péter: – Megérdemelten nyertünk, ráadásul már az első félidőben eldöntöttük a meccset. Dorogról nem sok csapat viszi el a három pontot, nekünk sikerült. Továbbá örülök, hogy nem kaptunk gólt.

ETO FC GYŐR–BSS MONOR 2–1 (0–0)
Győr, ETO-park, 570
néző. Vezette: Berényi Tamás (Kóbor Péter, Szabó Péter)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vukaszovics, Völgyi – Vaskeba, Bagi – Andrics, Tajthy (Szalánszki, 60.), Szimcsó – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József
MONOR: Bozsó – Sági, Fülöp N., Tóth F., Farkas N. – Asztalos (Peszmeg, 74.), Lázár Zs. – Bori, Palincsár, Szuhodovszki (Szabó D., 80.) – Hamar (Tóth B., 58.). Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Farkas N. (0–1) az 56., Szimcsó (1–1) a 61., Lovrencsics B. (2–1) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Jól kezdtük a mérkőzést, két lehetőségünk is volt a gólszerzésre, utána azonban elveszítettük az ütemet, szenvedőssé vált a játékunk. Megtapasztalhattuk, hogy nincsenek lefutott találkozók, a győzelemért minden csapat ellen meg kell szenvedni. Örülök, hogy fordítottunk, és szurkolóink támogatásának is köszönhetően fontos három pontot szereztünk.
Horváth Dávid: – A vezető gólunkig stabil volt a játékunk, megérdemeltük az előnyt. Utána azonban alábbhagyott a koncentráció, és ez zavart okozott a játékban. Csalódott vagyok, mert rászolgáltunk volna a pontszerzésre.

TISZAKÉCSKE VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (0–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Horváth Róbert, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Huszti A., Kardos, Csáki, Sváb – Mihály (Kirchner, 67.), Horváth A., Kocsis G., Tölgyesi, Gréczi G. (Gréczi M., 77.) – Batizi-Pócsi (Puskás Z., 62.). Vezetőedző: Szabó István
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Kozma, Vágó, Németh Á., Gálfi – Czár, Forgács A., Winkler A. (Kovalovszki, 71.), Szabó Z. (Debreceni, 64.) – Jelena, Eszlátyi (Nagy I., 54.). Vezetőedző: Tóth András
Gólszerző: Mihály (1–0) a 49., Forgács A. (1–1) a 91. percben
Kiállítva: Kardos (Czár letalpalásáért) a 23., Czár (a második sárga lap után) a 43., Vágó (Batizi-Pócsi lekönyökléséért) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István
: – Batizi-Pócsi Balázs súlyos sérülést szenvedett, Vágó Levente kiütötte három fogát. A sérülés hatása alatt voltunk, nemcsak a szakmai stáb, hanem a játékosok is. Vezetésünk után le kellett volna zárnunk a mérkőzést, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, csalódottak vagyunk.
Tóth András: – Nagyon nehéz meccs volt, minden benne volt, ami egy parázs mérkőzésbe belefér. Az első félidőt átaludtuk, de az egy pontot megérdemelten szereztük meg.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Gyirmót FC Győr 23 15 2 6 51–24 +27 47
2. ZTE FC 23 14 5 4 47–29 +18 47
3. Kaposvári Rákóczi FC 23 12 8 3 38–27 +11 44
4. Budaörs 23 13 2 8 37–26 +11 41
5. Békéscsaba Előre 23 11 6 6 37–27 +10 39
6. Vasas FC 23 9 9 5 40–37 +3 36
7. Soroksár SC 23 10 5 8 39–31 +8 35
8. FC Csákvár 23 8 10 5 42–37 +5 34
9. Kazincbarcika 23 8 7 8 37–28 +9 31
10. ETO FC Győr 23 8 6 9 34–31 +3 30
11. Dorogi FC 23 7 8 8 32–33 –1 29
12. Nyíregyháza Spartacus FC 23 7 7 9 34–32 +2 28
13. Tiszakécske VSE 23 6 10 7 24–37 –13 28
14. Vác FC 23 5 12 6 20–25 –5 27
15. Budafoki MTE 23 7 3 13 27–41 –14 24
16. BFC Siófok 23 5 9 9 22–33 –11 24
17. Ceglédi VSE 23 6 5 12 24–43 –19 23
18. Balmazújváros 23 5 8 10 18–30 –12 23
19. Mosonmagyaróvár 23 4 8 11 21–35 –14 20
20. Monor 23 3 4 16 26–44 –18 13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik