NB II: egy csapatra való játékost igazolt az SZTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 12:22
A másodosztályú labdarúgó csapatok közül egyedüliként a Szigetszentmiklósi TK-Erima nem igazolt új játékost – egészen mostanáig. A Pest megyei klub hivatalos honlapján most nem kevesebb, mint tizenegy labdarúgó érkezését jelentette be!

Kállai Norbert a Jászapáti együttesétől került Szigetszentmiklósra. A 30 esztendős játékos középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető, így érkezésével megnőtt a variációs lehetőségek száma. Az előző idényt ugyan egy NB III-as csapatnál töltötte, de élvonalbeli rutinnal rendelkező labdarúgó, a Diósgyőr színeiben 27 első osztályú mérkőzésen szerepelt, emellett több mint 70 NB II-es találkozón lépett pályára a ceglédi születésű játékos.Kállai Norbert a Jászapáti együttesétől került Szigetszentmiklósra. A 30 esztendős játékos középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető, így érkezésével megnőtt a variációs lehetőségek száma. Az előző idényt ugyan egy NB III-as csapatnál töltötte, de élvonalbeli rutinnal rendelkező labdarúgó, a Diósgyőr színeiben 27 első osztályú mérkőzésen szerepelt, emellett több mint 70 NB II-es találkozón lépett pályára a ceglédi születésű játékos.

Hevesi-Tóth Tamás személyében a középpálya támadórészlegébe érkezett játékos. A labdarúgó szeptemberben tölti be a harmincadik életévét, a Szolnok csapatánál már bemutatkozhatott az NB I-ben is, fél év alatt összesen 10 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. Az NB II-ben játszott a Budakalász, a Felcsút, a Jászberény és a Veszprém együttesében, több mint 180 másodosztályú összecsapáson lépett pályára az említett csapatokban. Vágó Attilát, az SZTK edzőjét jól ismeri, hiszen Veszprémben már dolgoztak együtt.

Az újpesti nevelésű Szabó Bence legutóbb a Vasasban szerepelt. A csatár külföldön is eltöltött egy félévet, majd hazatérve nevelőegyesülete mellett Pécsen, Egerben és Tatabányán futballozott. A 24 éves játékos szintén pályára lépett már az NB I-ben. Az előző idény első felét a Bányásznál, a második felét a Vasasnál töltötte.

A 28 esztendős Szepessy Róbert Szolnokról igazolt a Pest megyeiekhez. A Tisza-parti klubnál három évet töltött el, az első két szezonjában 10 és 8 gólig jutott, az előző idényben azonban már kevesebb lehetőséget kapott. Azt megelőzően a Kaposvár játékosaként két szezonban is pályára lépett az NB I-ben, 25 találkozón háromszor volt eredményes az élvonalban. Az NB II-ben több mint 150 alkalommal lépett pályára, játszott a Dunaújváros, a Soroksár és a Szolnok színeiben.

Hammer Róbert eddig a nyárig csak az Újpest csapatában szerepelt. A 19 éves hátvéd a lila-fehér klub korosztályos csapatai mellett már bemutatkozhatott a Ligakupában a felnőttek között, valamint felkészülési mérkőzésen is szerepelt már az Újpest első csapatában. A tavalyi szezonban az U21-es I. osztályú bajnokságban 29 találkozón játszott, mindig kezdőként és három gólt szerzett.

A bosnyák és magyar útlevéllel is rendelkező Jasarevic Mahir Zalaegerszegen debütált a felnőttek között, nem is akárhogy, hiszen csereként beállva az első labdaérintéséből gólt szerzett a magyar élvonalban. A 22 esztendős támadó a zalai megyeszékhely mellett a Pápa és az Andráshida együttesében futballozott. Az előző bajnokságban a harmadosztályú csapat játékosaként 25 alkalommal lépett pályára és kétszer volt eredményes.

A 18 éves, jobb oldalon bármelyik poszton bevethető Osváth Attila a legfiatalabb igazolás. Fiatal kora ellenére már 2012-ben bemutatkozott a Veszprém színeiben az NB II-ben, akkor a királynék városában Vágó Attila volt a vezetőedző. Első szezonjában a felnőtt csapatban 6 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget és egy gólt szerzett. A második idényében már 21-szer léphetett pályára a Veszprémben és kétszer volt eredményes. A tavalyi szezonban Balatonfüreden futballozott és 27 mérkőzésen szavaztak neki bizalmat. Mindent összevetve, annak ellenére, hogy 1995-ben született, már 54 felnőtt bajnoki találkozón szerepelt Osváth Attila.

A csíkszeredai születésű Benkő-Bíró Norbert a Dunaföldvár együttesétől igazolt klubunkhoz. A védelem közepén számításba vehető 21 éves játékos korábban a Szentegyházi Vasas és a Budafok csapatában is szerepelt. Fiatal kora ellenére az NB III-as Budafoknál alapember volt, ahogy a tavasszal is a Dunaföldvár együttesében, ahol 13 megyei I. osztályú meccsen lépett pályára kezdőként.

Sipos Bence Egerben kezdett el futballozni, majd 2006-ban az MTK utánpótlásához került. A fiatal játékos tavasszal kölcsönben már az SZTK-nál szerepelt, nyáron pedig visszatért az MTK-ból egy újabb idényre, ismét kölcsönbe. A 20 éves középpályás 10 alkalommal szerepelt az NB II-ben, hatszor volt kezdő, négyszer állt be csereként. A Ligakupában is pályára lépett, kétszer kezdőként, egyszer csereként ölthette magára klubunk mezét.

Az MTK-tól kölcsönbe érkező Tóth Ferenc számára szintén nem ismeretlen a szigetszentmiklósi öltöző. A 21 éves hátvéd a 2011–2012-es szezonban futballozott a csapatban, 15 bajnokin illetve 3 kupameccsen kapott lehetőséget. Utána egy szezont Veszprémben töltött, ott 14 mérkőzésen játszott, mindegyiken kezdőként. Az előző idényben visszatért az MTK-hoz, ahol a Ligakupában 5 mérkőzésen kapott lehetőséget Garami Józseftől. Ugyanakkor az U21-es csapatban is számoltak vele, ott 25 alkalommal lépett pályára.

A szigetszentmiklósi U21-es csapatból felkerült a felnőtt kerethez Szini László. A tehetséges támadó tavasszal igazolt az egyesülethez és jó játékkal hálálta meg a bizalmat. A 18 éves játékos 14 alkalommal szerepelt a korosztályos csapatban, 12-szer kezdőként, 2 alkalommal csereként küldte pályára Pintér Zoltán edző. 19 gólig jutott egy fél szezon alatt a bajnokságban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZIGETSZENTMIKLÓSI TK-ERIMÁNÁL
Érkezők: Benkő-Bíró Norbert (Dunaföldvár), Hammer Róbert (Újpest), Hevesi-Tóth Tamás (Veszprém), Kállai Norbert (Jászapáti), Jasarevic Mahir (szabadon igazolható, legutóbb Andráshida), Osváth Attila (Balatonfüred), Sipos Bence (MTK – kölcsön után ismét kölcsön), Szabó Bence (Vasas), Szepessy Róbert (Szolnoki MÁV), Szini László (az ificsapatból) Tóth Ferenc (MTK – kölcsönbe)
Távozott/távozhat: Ivan Jakovljevics (szerb, ?), Szlobodan Jakovljevics (szerb, ?), Guillaume Khous (francia, ?), Tim Heinemann (osztrák, ?), Deutsch Bence (MTK – kölcsönből vissza), Sipos Bence (MTK – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik