Fiataljai vezérletével borította a papírformát a Siófok

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 18:50
null
Fiataljai vezérletével borította a papírformát a BFC Siófok (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Megszakadt a Gyirmót FC Győr hárommeccses győzelmi sorozata, miután Csertői Aurél együttese a labdarúgó NB II 6. fordulójában 2–1–re kikapott a BFC Siófok otthonában. Az esélyesebb vendégek ugyan megszerezték a vezetést, de a házigazdák nyolc perc alatt fordítottak, és megőrizték előnyüket.

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
BFC Siófok–Gyirmót FC Győr 2–1 (2–1)
Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Rózsa Dávid)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. – Tajthy T. – György N. (Gaál B., 53.), Kecskés T. (Elek B., 83.), Balogh B. (Hajnal G., 75.), Kiss B. – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
GYIRMÓT: Rusák – Juhász Zs., Hudák, Németh B., Széles – Vass Á. (Lustyik., 77.; Lázár P., 92.) – Heffler N., Nagy P., (Szatmári I., 55.), Vogyicska, Herjeczki – Simon András. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Kiss B. (32.), Balogh B. (40.), ill. Simon András (18.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Olyan hullámzó a csapat új idénybeli teljesítménye, mint a Balaton vize – hangzott el két idősebb siófoki szurkoló beszélgetése során, miközben a büfé felé tartottak, s figyelték a bemelegítő játékosokat. A tóparti klubnál többször kijelentették, hogy az új szezonban a középmezőny lehet a reális célkitűzés, ám az első öt forduló alatt vegyes kép alakult ki. Gál István együttese négy ponttal a 13. helyről várta a soros bajnokit, amelyen az utóbbi hetekben remek formát öltő Gyirmót FC Győr látogatott a Balaton fővárosába.

A Csertői Aurél által irányított kisalföldiek sorozatban három győztes meccsel a hátuk mögött érkeztek Siófokra, ahol esélyesként léphettek pályára. Utóbbi tényből azonban nem mindig érdemes következtetni, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a gyirmótiak három héttel ezelőtt nem kis meglepetésre 2–0-ra kikaptak a Szentlőrinc SE ideiglenes otthonában. A vendégek az első negyedórában több lövéssel is jelezték, nem szeretnének még egyszer hasonlót átélni, s a mezőnyfölényüket a 18. percben Tajthy Tamás hibáját kihasználva Simon András váltotta gólra (0–1).

A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, majd a félidő derekán a siófokiak kezdeményezőbbé váltak, ami előbb két lehetőségben, majd a 32. percben Kiss Balázs révén az egyenlítő gólban mutatkozott meg (1–1). A Csertői-csapat próbálta irányítása alá vonni a találkozót, de érkeztek a veszélyes ellenakciók, s a 40. percben egy labdaszerzést követő kontra végén Balogh Bence Benitó góljával megszerezte a vezetést a BFC Siófok (2–1). Meg kell jegyezni, hogy a két fiatal játékos nagyszerű formában van, hiszen csapatuk eddig szerzett tíz góljából hatot ők ketten jegyeznek!

A játék képe a második félidőben sem változott: a vendégek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de helyzetekig nem jutottak el, egészen a 60. percig, amikor Heffler Norbert 25 méteres szabadrúgásból vette célba a házigazdák kapuját, de Hutvágner bravúros mozdulattal ütötte szögletre a labdát. Benne volt a levegőben a gyirmótiak egyenlítő gólja, de a tópartiak fegyelmezetten őrizték előnyüket, sőt, a 87. percben Gaál Bálint lövésénél meccslabdához is jutottak, de Rusák hihetetlen mozdulattal mentett szögletre – életben tartva csapata reményeit.

A hosszabbítás percei sem teltek el eseménytelenül. Nem sokkal a vége előtt Heffler szögletét a mezőnybe fejelték a siófoki védők, középen érkezett Herjeczki, aki mintegy 20 méterről lőtt is, labdáját azonban Hutvágner bravúrral védte – három ponthoz segítve együttesét, amely győzelmével fellépett a 12. helyre, míg a Gyirmót FC Győr visszacsúszott a 4. pozícióba.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC641111–2+913
2. Szolnoki MÁV FC64117–5+213
3. FC Ajka64214–4+1012
4. Gyirmót FC Győr64210–6+412
5. Szombathelyi Haladás632112–6+611
6. Dorogi FC63217–70 11
7. Nyíregyháza Spartacus63125–3+210
8. Békéscsaba 1912 Előre6247–5+210
9. Budaörs6339–8+19
10. Vasas FC623112–9+39
11. Pécsi MFC62317–4+39
12. BFC Siófok621310–15–57
13. Szentlőrinc62137–12–57
14. Kazincbarcika SC61326–7–16
15. ETO FC Győr61326–8–26
16. Soroksár SC61233–6–35
17. Kaposvári Rákóczi FC6427–10–34
18. Debreceni EAC6154–10–63
19. FC Csákvár6334–13–93
20. Szeged-Csanád Grosics Akadémia6243–11–82

6. FORDULÓ
Augusztus 26. (szerda)
Budaörs–Vasas FC 3–1
Szentlőrinc–Kaposvári Rákóczi FC 3–1
DVSC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0
Szolnoki MÁV FC–DEAC 1–0
BFC Siófok–Gyirmót FC Győr 2–1
Szombathelyi Haladás–FC Ajka 1–0
Aqvital FC Csákvár–PMFC 0–0
Békéscsaba 1912 Előre–Soroksár 1–1
Kazincbarcika SC–Dorogi FC 1–1
ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Véget ért a mérkőzés, a BFC Siófok meglepetésre mindhárom pontot otthon tartotta. Köszönjük, hogy figyeltek ránk!

90+3. perc: Heffler Norbert szögletét a mezőnybe fejelték a siófoki védők, középen azonban Herjeczki érkezett, s mintegy 20 méterről lőtt is, labdáját Hutvágner bravúrral védte. Komoly egyenlítési lehetőség maradt ki!

90+2. perc: Lustyik Levente nem tudja folytatni, Lázár Patrik érkezett a helyére.

90+1. perc:Kiss Balázs talpalta le sárga lapot érően Lustyik Leventét, aki az eset után ápolásra is szorul.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően három perc a hosszabbítás.

87. perc: MI MARADT KI! Horváth Milán hozta remekül játékba Gaál Bálintot, aki a jobb oldalról, 15 méterről, egy igazítás után rögtön lőtt – a gólba tartó labdát Rusák hihetetlen mozdulattal mentette szögletre!

86. perc: A vendégek kapusa, Rusák Edvárd "gázolta el" a siófokiak támadóját, Hajnal Gergelyt, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

83. perc: Itt a harmadik, s egyben utolsó hazai változtatás: Kecskés Tamás helyett Elek Bence a pályán a hátralévő időben.

Tíz perc van még hátra a rendes játékidőből. A vendégek továbbra is mezőnyfölényben futballoznak, de igazán veszélyes egyenlítési lehetőségig nem jutnak el. A házigazdák fegyelmezetten őrzik előnyüket.

77. perc: Tajthy Tamás is besárgult, miután megrúgta ellenfelét.

75. perc: Második siófoki csere: az egyenlítő gólt szerző Balogh Bence Benitó helyére Hajnal Gergely érkezett.

Sárga–kék párharc egy nyári balatoni estén (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Sárga–kék párharc egy nyári balatoni estén (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

Gaál Ákos húsz perccel a rendes játékidő vége előtt ivószünetre delegálta a játékosokat.

65. perc: Széles Imre rúgta fejbe Gaál Bálintot, megmozdulása sárga lapot ért a játékvezetőnél.

60. perc:Heffler Norbert végezte el középről a vendégek sokadik szabadrúgását, mintegy 25 méteres távolságból. A kapu jobb oldalába tartó labdát Hutvágner bravúros mozdulattal ütötte szögletre.

Negyedóra telt el a második játékrészből. A vendégek enyhe mezőnyfölényben játszanak, de helyzetekig nem jutnak el.

55. perc: Cserére csere a válasz: Csertói Aurél is változtatásra szánta el magát, Nagy Patrik le – Szatmári István be.

53. perc: Itt az első csere: a hazaiak oldalán György Nico helyére Gaál Bálint érkezett.

52. perc: Nagy Patrik kapta a mérkőzés második sárga lapját.

46. perc:Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.

Érkeznek a csapatok a folytatásra.

45+1. perc: Véget ért az első félidő. A BFC Siófok nyolc perc alatt megfordította a mérkőzést, s a szünetben 2–1-re vezetnek Gál István tanítványai.

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

45. perc: Polényi Gábor rúgta meg sárga lapot érően Heffler Norbertet.

40. perc: GÓL! MEGFORDÍTOTTA AZ ÁLLÁST A BFC SIÓFOK! Egy labdaszerzést követően, a kezdőkörtől indulva Balogh Bence Benitó robogott végig a bal oldalon, majd Kiss Balázst hozta játékba. A siófokiak első gólját szerző játékosa önzetlenül visszapasszolta a labdát Balogh elé, aki egy cselt követően 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte. 2–1!

Kiss Balázs szezonbeli harmadik góljával egyenlített a BFC Siófok (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Kiss Balázs szezonbeli harmadik góljával egyenlített a BFC Siófok (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

32. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Ezúttal a jobb oldalról érkezett a balatoniak beadása: Polényi Gábor mintaszerű beívelése után Kiss Balázs elé került a labda, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába belsőzte. 1–1!

31. perc: Balogh Bence Benitó játszotta magát tisztára a bal oldalon, majd beadására középen üresen érkezett Kecskés Tamás, aki senkitől sem zavartatva lőhetett, azonban labdája a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát. A házigazdák legnagyobb lehetősége volt eddig!

Alig huszonöt perc elteltével Gaál Ákos ivószünetet rendelt el.

24. perc: Kecskés Tamást buktatták a vendégek védői, a megítélt 20 méteres szabadrúgást Horváth Péter végezte el, de lövése a sorfalról visszapattant a mezőnybe.

Érdekesség, hogy a BFC Siófok elmúlt öt fordulóban sem hozott le bajnokit kapott gól nélkül: az ellenfelek tizennégyszer találtak be Hutvágner Gergely kapujába, Simon András találata volt a tizenötödik.

18. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A GYIRMÓT FC GYŐR! Ritkán látható hibának köszönhetően találtak be a vendégek: Hutvágner kirúgását követően Tajthy Tamás figyelmetlenül Simon Andráshoz passzolt, aki köszönte szépen a lehetőséget, s középről, 16 méterről jobb lábbal kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1!

Túl vagyunk az első negyedórán, a vendégek birtokolják többet a labdát, Csertői Aurél tanítványai lényegesen aktívabban, veszélyesebben futballoznak.

10. perc: Heffler Norbert adott be a bal oldalról, a középen érkező Simon András öt méterről tiszta helyzetben fejelhetett – próbálkozása nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. Az eddigi legnagyobb lehetőséget láthattuk!

A felek egymás elleni örökmérlegét tanulmányozva megállapíthattuk, hogy a gyirmótiak majdnem napra pontosan három éve nem nyertek a somogyiak ellen: nyugat-dunántúli együttes legutóbb 2017. augusztus 27–én hátrányból fordítva, Simon András duplájával győzött (1–2) Siófokon. A 30 esztendős támadó akár ezen az estén is betalálhat, hiszen a kezdőcsapatban kapott helyet.

6. perc: Nagy Patrik hozta játékába Herjeczkit, aki 15 méterről, a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, labdája azonban jócskán elkerülte a hazaiak kapuját.

A mérkőzést a helyszínen tekinti meg Réti Patrik, aki az elmúlt két évben a BFC Siófok csapatának alapembere volt, majd a nyári átigazolási időszakban a Gyirmót együttesébe igazolt. A ma esti vendégek színeiben már nem léphetett pályára tétmérkőzésen, ugyanis egy nagyon ritka betegség miatt abba kellett hagynia a pályafutását. A siófoki szurkolótábor a "Gyógyulj meg Patyó!" feliratú drapériával köszöntötte.

A sárga–kék klubok mérkőzését Gaál Ákos vezeti. A 31 esztendős sípmester munkáját Király Zsolt és Rózsa Dávid segíti. Gaál Ákos ezen az estén 45. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 194 sárga mellett 8 piros lap a mérlege. Pályafutása során a BFC Siófok együttesének hat mérkőzésén fújta a sípot, míg a Gyirmót FC Győr játékosai három alkalommal találkozhattak vele vezetőbíróként.

A vendégek indíthatták kilencvenperces útjára a labdát (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
A vendégek indíthatták kilencvenperces útjára a labdát (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

1. perc: Kiváló labdarúgóidőben elkezdődött a találkozó, melyen a vendégek indították kilencvenperces útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából most már 300 néző foglal helyet. A házigazdák tiszta kékben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta sárgában lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Hutvágner Gergely zöld dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Rusák Edvárd fehér szerelésben véd.

Bő negyven perccel a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. A lelátókra pillantva meg kell állapítani, hogy a széksorok erőteljesen foghíjasak, de bízunk benne, hogy a csapatok szép számú közönség előtt futballozhatnak majd.

Köszöntjük Olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol javában tartanak már az előkészületek. Bő félórával a kezdés előtt Siófokon gyengén felhős égbolt mellett 28–29 Celsius-fokot mérhetünk, a pálya talajára aligha lesz majd panasz, ugyanis kiválóan előkészített játéktér várja a feleket.

A tabella második helyén álló kisalföldiek remek formában, zsinórban három győzelemmel a hátuk mögött érkeztek Siófokra: Csertői Aurél tanítványai a második fordulóban 2–0-ra kikaptak a Szentlőrinc SE vendégeként, majd sorrendben legyőzték a Szombathelyi Haladás, Budaörsi SC, Debreceni VSC triót.

A házigazda BFC Siófok négy ponttal a 13. helyről várhatja a szerdai esti bajnokit. Érdekesség, hogy a tópartiak az imént említett három együttessel szintén találkoztak már, s csupán egyetlen pontot tudtak szerezni ellenük. A mutatók alapján előzetesen nem kérdés, hogy melyik klub számít esélyesnek a sárga–kék párharcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik