NB II: az MTK-tól érkezett rutinos védő a Szparihoz

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 07:49
null
Baki Ákos (balra) Nyíregyházán folytatja (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Baki Ákos személyében rutinos hátvéddel kötött szerződést a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus – jelentette be a klub honlapja.


A 27 éves Baki Ákos komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezik, hiszen több mint tíz éven át volt az MTK játékosa, majd egy rövid mezőkövesdi kitérőt követően tavasszal visszatért a kék-fehérekhez, de ekkor már csak az NB III-ban szereplő MTK II-ben kapott lehetőséget. A 194 cm magas hátvéd a védelem közepén vethető be.

Igyekszünk olyan játékosokat igazolni, akik az NB II-ben meghatározó futballisták lehetnek – mondta a klubhonlapon Dankó Gergő klubigazgató. – Baki Ákos több mint 50 NB I-es találkozón is szerepelt, bízunk abban, hogy a pályán, és azon kívül is a csapat kohézióját erősíti.

Több fiatal próbajátékos is a Szparival készül, így a Puskás Akadémiától érkezett jobb oldali védő és a Szombathelyről csatlakozó fiatal támadó is, akiket azonban nem nevesítettek.

Védőposzton szerettük volna megtartani Debreceni Zalánt, de jó teljesítményére a Paks is felfigyelt, és megvásárolták a Haladástól. A bal oldali védő pozíciójára még érkezhet egy labdarúgó, a héten csatlakozhat hozzánk a rutinos, több mint 100 NB II-es mérkőzéssel rendelkező játékos” – tette hozzá Dankó Gergő.

A szakmai stábban is történt változás, Perge Mihály masszőr Balmazújvárosból érkezett, míg Koskovits György a jövőben a Szpari II munkáját segíti.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Adamcsek Máté (PMFC), Baki Ákos (MTK), Kalocsai László (Sényő – kölcsönből vissza), Kovács Norbert, Motkó Benjamin (mindkettő Tállya – kölcsönből vissza), Oláh Benjámin (Nyíregyháza Spartacus II), Pantovics Nikola (szerb-magyar, Békéscsaba),Szerető Krisztofer (FTC, legutóbb Soroksár), Nikola Vasziljevics (szerb-magyar, Tiszaújváros – kölcsönből vissza)
Távozók: Csilus Ádám (?), Debreceni Zalán (Haladás – kölcsönből vissza, onnan Paks), Csörgő Raul (?),Kaka Amedome Godwords (ghánai, MTK – kölcsönből vissza), Nemes Milán (?), Zamostny Balázs (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik