F. B. 2022.06.28 07:49 Frissítve: 2022.06.28 08:35

NB II: az MTK-tól érkezett rutinos védő a Szparihoz

Baki Ákos személyében rutinos hátvéddel kötött szerződést a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus – jelentette be a klub honlapja.

Baki Ákos (balra) Nyíregyházán folytatja (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)


A 27 éves Baki Ákos komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezik, hiszen több mint tíz éven át volt az MTK játékosa, majd egy rövid mezőkövesdi kitérőt követően tavasszal visszatért a kék-fehérekhez, de ekkor már csak az NB III-ban szereplő MTK II-ben kapott lehetőséget. A 194 cm magas hátvéd a védelem közepén vethető be.

Igyekszünk olyan játékosokat igazolni, akik az NB II-ben meghatározó futballisták lehetnek – mondta a klubhonlapon Dankó Gergő klubigazgató. – Baki Ákos több mint 50 NB I-es találkozón is szerepelt, bízunk abban, hogy a pályán, és azon kívül is a csapat kohézióját erősíti.

Több fiatal próbajátékos is a Szparival készül, így a Puskás Akadémiától érkezett jobb oldali védő és a Szombathelyről csatlakozó fiatal támadó is, akiket azonban nem nevesítettek.

Védőposzton szerettük volna megtartani Debreceni Zalánt, de jó teljesítményére a Paks is felfigyelt, és megvásárolták a Haladástól. A bal oldali védő pozíciójára még érkezhet egy labdarúgó, a héten csatlakozhat hozzánk a rutinos, több mint 100 NB II-es mérkőzéssel rendelkező játékos” – tette hozzá Dankó Gergő.

A szakmai stábban is történt változás, Perge Mihály masszőr Balmazújvárosból érkezett, míg Koskovits György a jövőben a Szpari II munkáját segíti.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Adamcsek Máté (PMFC), Baki Ákos (MTK), Kalocsai László (Sényő – kölcsönből vissza), Kovács Norbert, Motkó Benjamin (mindkettő Tállya – kölcsönből vissza), Oláh Benjámin (Nyíregyháza Spartacus II), Pantovics Nikola (szerb-magyar, Békéscsaba), Szerető Krisztofer (FTC, legutóbb Soroksár), Nikola Vasziljevics (szerb-magyar, Tiszaújváros – kölcsönből vissza)
Távozók: Csilus Ádám (?), Debreceni Zalán (Haladás – kölcsönből vissza, onnan Paks), Csörgő Raul (?), Kaka Amedome Godwords (ghánai, MTK – kölcsönből vissza), Nemes Milán (?), Zamostny Balázs (?)

2022.08.07 23:37:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Egy félidő után két góllal vezetett Lipcsei Péter csapata, a hazaiak csak szépíteni tudtak.

2022.08.04 14:17:14

Labdarúgó NB II PEHR NÁNDOR

A baranyaiak hazai pályán 3–1-re legyőzték a Tiszakécskét.

2022.08.06 23:39:14

Labdarúgó NB II RÁCZ BENEDEK, VARGA BALÁZS

Nem tudta megszerezni idénybeli első győzelmét a Budafok.

2022.08.06 23:55:23

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Két nagyon különböző félidőt láthatott a közönség Győrben.

2022.08.07 00:08:33

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Heil kiállítását követően kiütéses vereséggel zárult az újonc borsodiak viharsarki fellépése.