MTK: Ennek most jött el az ideje – Németh Krisztián

Vágólapra másolva!
2022.06.20. 09:47
null
Németh Krisztián hazatért az MTK-hoz (Fotó: Szabó Miklós)
A nyári átigazolási időszak egyik legérdekesebb híre, hogy Németh Krisztián az OTP Bank Ligából kiesett, így másodosztályba kényszerülő MTK Budapesthez igazolt.

 

Gólerős támadó erősíti az új NB II-es idényben az MTK Budapestet – Németh Krisztián sokévnyi légióskodás után a Debreceni VSC-hez szerződött, ám a Lokitól távozott, és a tavasszal már nem volt csapata.

„Hazatértem  – értékelt röviden a 33 éves támadó lapunknak annak kapcsán, hogy immár az MTK Budapest futballistájaként nyilatkozhatott. – Jó érzés újra itt lennem.”

Nem először tagja a fővárosi kék-fehéreknek. Még gyerekként, tizenöt évesen került az agárdi Sándor Károly Akadémiára Győrből, az U17-es Eb-n ötödik, az U19-es Eb-n elődöntős, az U20-as vb-n bronzérmes korosztályos válogatott játékosaként már figyelhették őt a Hungária körúton. Tizenhat évesen mutatkozott be az NB I-ben, második felnőttmeccsén győztes gólt szerzett (2006-ban: MTK–REAC 1–0). Az élvonalban akkor 30 bajnokin 14 gólt szerzett. Tizennyolc évesen került a Liverpool FC-hez, később megfordult Görögországban is több klubban, 2011 őszén visszatért az akkor is második ligás MTK-hoz, aztán Hollandiába szerződött, később játszott az Egyesült Államokban, Katarban, majd visszatért Amerikába. Volt görög és amerikai bajnok, 2015-ben amerikai kupagyőztes, akkor az év legszebb gólját ő rúgta az MLS-ben, és mindeközben 37 válogatott mérkőzésen négy gólt szerzett. Tavaly őssszel a DVSC játékosa lett, a Lokiban hét mérkőzésen egy gólt szerzett, ám 2022 tavaszán már nem volt csapata.

„A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia huszonegy év alatt huszonegy válogatott játékost adott a magyar labdarúgásnak. Az egyik legnagyobb most hazatér, hiszen a mezőnyjátékosok közül Németh Krisztiánnál többször senki sem viselte eddig a magyar címeres mezt. Isten hozta őt újra az MTK-ban!” – mondta a szerződés aláírását követően Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa a kék-fehérek klubhonlapján.

Hazatérés…

„Volt néhány lehetőségem  – mondta Németh Krisztián. – Nem tagadom, szerettem volna újra az Egyesült Államokban futballozni, voltak tárgyalások, de végül nem sikerült megállapodást kötni. Hívtak másik kontinensről, de oda már én nem akartam menni. Azt pedig mindig tudtam, hogy a pályafutásom vége felé valamikor visszatérnék az MTK-hoz, kissrácként kerültem ide, nem felejtettem el soha azt időszakot. Úgy tűnik, ennek most jött el az ideje. A pályafutásom során megesett, hogy a holt idényben, ha kértem, ide mindig jöhettem edzeni, ha volt időm, itt voltam a bajnoki mérkőzéseken, nem szakadtam el soha a klubtól. Mindig fontos maradt számomra.”

A játékos elmondta, a sérülését kipihente, rendben van, és motiváltan várja az NB II-es idényt.

„Bognár István, Stieber Zoltán, Futács Márkó, lesz néhány tapasztalt játékos, akivel szerintem megértjük majd egymást a pályán – vélekedett Németh.  – Láttam, Bognár György milyen futballt játszatott a Pakssal, tetszett. Ami lényeges, itt nőttem fel, a klub máig kiemelt fontosságot tulajdonít a fiataloknak, és amikor a visszatérésről beszélgettünk, szóba került, azt is várják tőlem, hogy segítsem a mai tizenéveseket, a következő generációt. Ez felelősséggel jár, de örülök, ha éppen itt, ebben az öltözőben számítanak a tapasztalataimra. Nagyon szeretnék segíteni abban, hogy a csapat azonnal visszakerüljön az élvonalba.”

A TÁMADÓ NAGY ÚTJA: KLUBOK GYŐRTŐL, DUNASZERDAHELYEN ÁT DEBRECENIG
Győri ETO FC (2002–2005), MTK Budapest (2005–2007), Liverpool FC (angol, 2007–2010), Blackpool (angol, kölcsönben, 2009), AEK (görög, kölcsönben, 2009), Olympiakosz Pireusz (görög, 2010–2012), Olympiakosz Volosz (görög, kölcsönben, 2011), MTK Budapest (kölcsönben, 2012), RKC Waalwijk (holland, kölcsönben, 2012), Roda (holland, 2012–2014), Sporting Kansas City (egyesült államokbeli, 2014–2016), al-Garafa (katari, 2016–2017), New England Revolution (egyesült államokbeli, 2017–2018), Sporting Kansas City (egyesült államokbeli, 2018–2019), FC DAC 1904 (szlovákiai, 2020), Columbus Crew (egyesült államokbeli, 2020), Debreceni VSC (2021)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik