Ötöt lőtt a Paks a hamar megfogyatkozó Monornak

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 12:50
null
Érvényesítette a papírformát a Paks Monoron (Fotó: archív)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az élvonalbeli Paksi FC csaknem hetven percen át emberelőnyben játszott az NB III-as Monor otthonában. A szünetben csak eggyel vezettek a tolnaiak, de a fordulás után nem kegyelmeztek vendéglátójuknak, és 5–1-es győzelemmel jutottak tovább.


MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

MONOR (NB III)–PAKSI FC 1–5 (1–2)
Monor, 400 néző. Vezette: Káprály Mihály (Bertalan Dávid, Szabó Dániel)
MONOR: Bozsó – Bagó (Puskás N., 56.), Szabó B., Takács B. (Mlinárcsik, 83.),Joshua – Kovács D., Juhász Zs. – Haragos, Farkas Á. (Papp R., 83.), Hulicsár (Kocsis K., 56.) – Agóts (Rácz M., 56.). Vezetőedző: Kurucsai Milán
PAKS:Simon B. – Kovács N., Szélpál N. (Osváth, 60.), Kinyik (Kádár, a szünetben), Vas G. – Balogh B., Haris – Gyurkits (Sajbán Máté, a szünetben), Haraszti (Papp K., a szünetben), Skribek – Varga B. (Hahn, a szünetben).Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:Farkas Á. (28.), ill. Varga B. (17.), Szélpál N. (20.), Sajbán Máté (48.), Skribek (67., 77.)
Kiállítva:Juhász Zs. (26.)
MESTERMÉRLEG
Kurucsai Milán: – Több volt ebben a mérkőzésben, mint amit kihoztunk belőle. Támadásban nem voltunk elég hatékonyak, hiányzott a bátorság a játékunkból, hátul pedig a második félidőben többször is hibáztunk. A kiállítás nagyban befolyásolta a találkozó kimenetelét, sajnálom, hogy nem tudtunk meglepetést okozni.
Waltner Róbert: – Amiért jöttünk, azt teljesítettük, örülök a továbbjutásnak. A második félidei játékunk különösen tetszett, megvalósították a srácok azt, amit előzetesen kértem tőlük, igyekeztem mindenkinek megfelelő terhelést adni. Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, izgatottan várjuk a sorsolást.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az élvonalbeli Paks jól kezdett az NB III-as Monor otthonában a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a sorozat előző kiírásában döntős tolnaiak Varga Barnabás és Szélpál Norbert góljaival már húsz perc után kettővel vezettek. Nem sokkal később ráadásul megfogyatkozott a Monor – Juhász Zsombor kapott piros lapot elkésett belépőjéért –, de tíz emberrel megélénkült a hazaiak játéka, és Farkas Ádám góljával gyorsan szépítettek is (1–2).

A szünetben négyet cserélt Waltner Róbert, Sajbán Máté pedig gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatásban is az történt a pályán, amit a Paks eltervezett, a csaknem hetven percen át emberhátrányban játszó Monor ugyanis nem tudott már ritmust váltani, így a hazai térfélen zajlott a játék. A játékrész második felében Skribek Alen kétszer is beköszönt, így összességében a Paks könnyedén érvényesítette a papírformát Monoron. 1–5

TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK:

Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Zalaegerszegi TE 0–2
Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–2
ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good0–1 hosszabbítás után

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, az élvonalbeli Paks 5–1-re nyert az NB III-as Monor otthonában, így bejutott a legjobb nyolc közé a kupában. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Kovács Dominiklőtt szabadrúgásból a léc fölé.

Kettő perc a hosszabbítás.

A hajrára Békéscsabán is megérkeztek a gólok...

82. perc:Kettős monori csere, TakácsésFarkashagyta el a játékteret, Mlinárcsik és Papp Richárd érkezett helyettük.

81. perc: Hahntekert középre balról, Takács szögletre mentett.

80. perc: Sajbán Mátélecsúszott beadását Bozsó ütötte ki a léc alól.

Újabb gól Iváncsán is!

77. perc: GÓÓÓL, MÁR AZ ÖTÖDIK! Papp Kristóf lapos lövésébe Skribek Alen tette bele a lábát a leshatáron, a labda így védhetetlenül vágódott a keresztléc alá. 1–5!

A paksiak már nem erőltetik a támadásokat, az ötven perce emberhátrányban futballozó házigazda ereje pedig fogytán.

72. perc: Újabb hazai ellentámadás, Kocsis Kristóf lőtt 18 méterről fölé.

67. perc: GÓÓÓL, OTT A NEGYEDIK! Hahn fordult le védőjéről, majd Skribek Alen elé tálalt, aki 14 méterről laposan a bal alsóba lőtt. 1–4!

66. perc:Gyors monori kontra végén Haragoshosszan vette át a labdát, így odalett a lehetőség.

65. perc: Hahnfejesét könnyedén fogta Bozsó.

64. perc: Osváth adott balról középre, Joshua szögletre tisztázott.

62. perc: Sajbán Mátébeadását Takács csúsztatta ki a mezőnybe.

60. perc: Ismét változtatott Waltner Róbert, Szélpál helyettOsváthérkezett.

Saját nevelésű fiatalok álltak be a hazaiaknál.

56. perc: Hármat cserélt a Monor, Hulicsár, Agóts és Bagó le,Rácz Milán,Puskás Norbert és Kocsis Kristófbe.

A Budafok egyenlített Iváncsán, hosszabbításra állnak a felek.

48. perc: GÓÓÓL, ISMÉT KETTŐ KÖZTE! A szünetben beállt Sajbán Máté első próbálkozását még védte Bozsó, de a kipattanót közelről a kapuba kotorta. 1–3!

46. perc:Négyet cserélt a Paks a szünetben, Kinyik helyére Kádár érkezett, Vargát Hahn váltotta, Gyurkits helyén Papp Kristóf,Harasztién Sajbán Mátéfolytatja.

46. perc: Folytatódik a találkozó, a Monor kezdte a második félidőt.

45. perc: Vége az első félidőnek, a szünetben 2–1-re vezet a Paks Monoron.

Eközben Iváncsán...

41. perc:Újabb sárga lap, ezúttal Gyurkits kapta.

39. perc:Tíz emberrel egyelőre veszélyesebb a Monor, mint egyenlő létszámnál, ezúttal Hulicsárpróbálkozott éles szögből, de Simon résen volt.

36. perc: Harasztilapos, középre tartó lövését könnyedén fogta Bozsó.

A gól óta lelkesebbek a monori szurkolók, a paksiak csendben figyelik az eseményeket.

34. perc:Vas beadását Szabó Bencecsúsztatta ki szögletre.

28. perc: GÓÓÓL, SZÉPÍT A MONOR! Hulicsár indult meg a bal szélen, majd középre adott, Agóts fejjel lekészítette a labdát Farkas Ádám elé, aki 14 méterről a jobb alsóba lőtt. 1–2!

27. perc:A Monor kapusa, Bozsó kapott sárga lapot reklamálásért.

26. perc: PIROS LAP! Juhász Zsomborelkésett belépője után Haris maradt lent a felezőnél, a játékvezető pedig habozás nélkül kiállította a hazaiak középpályását.

24. perc:Először jutott el a Monor a paksi kapu elé, Farkasbeadását követően Vas tisztázott.

20. perc: GÓÓÓL, MÁRIS OTT A MÁSODIK! A szöglet után középen flipperezett a labda, a gyorsan eszmélő Szélpál Norbert közvetlen közelről a kapuba lőtt. 0–2!

19. perc: Baloghlőtt félmagasan 18 méterről, Bozsó szögletre tolta a labdát.

17. perc: GÓÓÓL, VEZET A PAKS! Gyors ellentámadás végén Vas adott középre balról, a középen érkező Varga Barnabás pedig négy méterről, kapásból a bal alsóba lőtt.0–1!

15. perc: MI MARADT KI?Varga készített le fejjelBaloghBalázs elé, aki ziccerbe került, de közeli lövésétBozsóhatalmas bravúrral védte.

13. perc: Harasztiesett el a tizenhatoson belül Szabó Bence szorításában, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

11. perc:Vas lapos beadását követőenVargaBarnabás került lövőhelyzetbe az ötös sarkánál, de Takács blokkolta a próbálkozást.

9. perc: Harasztilőtt kapura a tizenhatos előteréből, métereket tévedett.

7. perc: Haraszti szabadrúgása után Kinyik elől tisztáztak a hazai védők.

2. perc: BaloghBalázs lőhetett szabadrúgást 20 méterre a kaputól, a labda a keresztléc fölé szállt.

Tiszta kékben a Monor, szürke-zöld szerelésben a vendégek.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a paksiak indították útjára a labdát.

Érkeznek a pályára a csapatok! Kupahangulat Monoron, négyszáz néző a lelátón.

ELŐZMÉNYEK

A Magyar Kupa előző kiírásában döntőbe jutott aPaksi FC,amely egyelőre ebben az idényben is jól veszi az akadályokat. A tolnaiak rögtön egy nehéz ellenféllel kezdtek, a másodosztályú Pécset Varga Barnabás tizenegyesből szerzett góljával búcsúztatták (1–0), majd a legjobb 16 közé jutásért Balatonfüreden győztek könnyedén, 3–0-ra. A kizárólag magyar játékosokkal felálló paksi együttes a 7. helyen áll az OTP Bank Ligában, ám tavasszal még nyeretlen, legutóbb a Kecskeméttel végzett gól nélküli döntetlenre. Waltner Róbert együttese ezen a héten is szerda-szombat ritmusban játszik, Monor után a hétvégén Debrecenbe látogat.

„A bajnokságtól függetlenül kezeljük a Paks elleni találkozót, hiszen a kupában klubtörténeti magasságba jutottunk – mondta a Nemzeti Sportnak Kurucsai Milán, a Monor vezetőedzője. – Nemcsak nekünk, hanem a szurkolóknak is nagy élmény a kupamenetelés. Rengeteg adat állt rendelkezésünkre, igyekeztünk megtalálni a paksiak támadó- és védekezőjátékára az ellenszert, reméljük, eredményesen tudjuk alkalmazni. Tiszteljük az ellenfelet, de bízom benne, hogy játékosok mentálisan felnőnek az ellenfélhez, és meglepetést szerzünk.”

Öthetes felkészülésen van túl a házigazda Monor,amely az NB III Közép csoportjában a 14. helyről várja a tavaszi folytatást – előbb azonban még a kupában okozna meglepetést Kurucsai Milán együttese. A téli átigazolási időszak során a védelem oszlopa, Olasz Gergő távozott, akit a Bánkról érkezőTakács Bence pótolhat. Rajta kívül Bagó Patrik ésAntman Joshua is új szerzemény, mindketten szélső hátvédként bevethetők. Ami a Magyar Kupát illeti, ilyen magasságokban még nem járt a Monor, amely a Cegléd elleni hazai sikert (1–0) követően a Székkutast (7–0), a Zalaszentgrótot (3–2) és a Nagyatádot (3–0) is idegenben búcsúztatta.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB III-as Monor a tavalyi kiírásban egészen a döntőig menetelő élvonalbeli középcsapat, a Paksi FC ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik