Megyei foci: páros kupadöntőt rendeznek pünkösdhétfőn Cegléden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 13:34
null
Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pmlsz" target="_blank">MLSZ Pest Megyei Igazgatóság</a>
Június 6-án, pünkösdhétfőn rendezi meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Cegléden, a Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelepen a „Pest Megyei Kupanap 2022” elnevezésű eseményét, melyen előbb 14.30-tól a 9. Football Factor Pest Megyei Női Kupa döntőjében az Ócsa a megyei bajnok Gödöllői SK ellen lép pályára. A hölgyek fináléját követi 17.00 órától a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa-döntő, melyen ezúttal két Pest megyei II. osztályú együttes, az Északi csoport 3. helyezettje, a Pomáz-ICO és a Déli csoport újdonsült bajnoka, a Bugyi lép pályára.

 

Ami a hétfői kupanap négy résztvevőjét illeti, a Pest Megyei Kupa 2007 óta tartó újkori történetében hárman – a nőknél az Ócsa, míg a férfiaknál a Pomáz és a Bugyi – egyaránt első alkalommal jutott be a sorozat végjátékába. Egyedül a Gödöllői SK-nak van már korábbról döntős tapasztalata, de 2019-ben, Üllőn 4–1-es vereséget szenvedett a Tárnoktól, amelyet az idei elődöntőben viszont idegenben tizenegyesekkel búcsúztatott.

Ugyancsak a megyei sorozattal kapcsolatos érdekesség, hogy a tavalyi budaörsi stadionavató után a mostani kupanap lesz a második olyan alkalom a Pest Megyei Kupa másfél évtizedes történetében, amikor a női és a férfifinálét egyenes adásban közvetíti valamelyik szolgáltató, mégpedig a gödöllői székhelyű Régió Plusz Televízió (RPTV), s amelyet a YouTube-on és a Facebookon egyaránt nyomon lehet majd követni.

A rendezvény megtekintése mindenki számára ingyenes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik