Megyei futball: ötven éve lettek bajnokok a felcsúti futballisták

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 13:36
null
Az évfordulót ünneplő csapat tagjai névre szóló Puskás Akadémia-mezben (Fotó: Tóth P. Flóra)
Oláh János egykori csapatkapitány udvarán gyűltek össze, együtt emlékeztek az 1972-es sikerre az ötven évvel ezelőtt járási bajnokságot nyerő felcsúti futballcsapat játékosai – számolt be róla a feol.hu.

Az 1971–72-es bicskei járási labdarúgó bajnokságot a Felcsút községi csapata nyerte meg 18 mérkőzésen 14 győzelmet aratva, 58 gólt szerezve, ezzel feljutott a Fejér megyei II. osztályba. A sikercsapat mára megőszült tagjai a legendás néhai idősb Kemele János egyesületi elnök kézzel írt jegyzőkönyveit is elővették, s nosztalgiáztak a gólokról, nézőszámról, játékvezetésről, társadalmi munkáról, jutalmakról, közgyűlésekről szóló jegyzeteket lapozgatva.

Felcsút mai NB I-es klubja, a Puskás Akadémia FC első csapata nem azonos az azóta is jogfolytonosan játszó Felcsút SE, mai nevén Puskás III. csapattal, utóbbit ugyanis a hagyományok szerint amatőr játékosok alkotják, és a Fejér megye II. osztály északi csoportjában szerepelnek ma is. A községi csapat az 1923-ban alakult Felcsúti Levente Egylet jogutódja, jövőre lesz 100 éves.

Saját névvel ellátott Puskás Akadémia-mezeket vitt ajándékba a találkozóra Szabó Péter, Felcsút alpolgármestere, az NB I-es klub műszaiigazgató-helyettese, aki maga is futballozott korábban. Előkerült a fűzős bőr focilabda is, rajta Puskás Ferenc aláírásával – írja a feol.hu.

A bicskei járási bajnok 1972-ben
A bicskei járási bajnok 1972-ben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik