Megyei foci: tavaszra elhagyja a Szojka Ferenc Stadiont a Salgótarján

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 12:57
null
Tavasszal nem a Szojka Ferenc Stadionban játszik az SBTC (Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap)
A Nógrád vármegyei első osztályban szereplő Salgótarjáni BTC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a kialakult gazdasági helyzetben, az energiaárak emelkedése miatt a klub a 2022–2023-as idény tavaszi mérkőzéseit nem az impozáns környezetben lévő Szojka Ferenc Stadionban játssza.

Mint írják, a létesítmény fenntartási költségei megtizenegyszereződtek a korábbiakhoz képest, ez pedig a klubnak akkora teher, melyet nem tud vállalni, ezért tavasszal az utánpótlás az edzőcentrumban játssza hazai mérkőzéseit.

Kitértek rá, a létesítmény különböző MLSZ- és hatósági előírások miatt nem alkalmas arra, hogy nézők előtt lehessen felnőtt, nagypályás bajnoki mérkőzéseket rendezni, ezért a jelenlegi forgatókönyv szerint az SBTC zárt kapuk mögött játszaná hazai találkozóit.

A honlapon megjegyezték, a Mátraterenye elleni tavaszi szezonnyitón tesztelik az edzőcentrum pályáját, s 100 főben határozzák meg a beengedhető nézők számát.

„A további találkozók lebonyolítása nagymértékben függ attól, hogy szurkolóink mennyire tudnak megfelelni az elvárt követelményeknek. Zökkenőmentes szervezés esetén a továbbiakban is megfontolás tárgyává tesszük, hogy a későbbi mérkőzéseinket is – igaz, korlátozott számban – a helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők” – írták, megjegyezve, a klubvezetőséget a döntés meghozatalában az vezérelte, hogy erőforrásait az utánpótlás- és felnőtt sportolókra fordítsa, emellett a tervek szerint az SBTC tavaszi mérkőzéseit élőben közvetítik.

Hangsúlyozták, a csapat célja továbbra is változatlan: a Nógrád vármegyei első osztály megnyerése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik