D. S. B.
2023.02.16 12:57 Frissítve: 2023.02.16 13:14

Megyei foci: tavaszra elhagyja a Szojka Ferenc Stadiont a Salgótarján

A Nógrád vármegyei első osztályban szereplő Salgótarjáni BTC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a kialakult gazdasági helyzetben, az energiaárak emelkedése miatt a klub a 2022–2023-as idény tavaszi mérkőzéseit nem az impozáns környezetben lévő Szojka Ferenc Stadionban játssza.

 

Tavasszal nem a Szojka Ferenc Stadionban játszik az SBTC (Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap)

Mint írják, a létesítmény fenntartási költségei megtizenegyszereződtek a korábbiakhoz képest, ez pedig a klubnak akkora teher, melyet nem tud vállalni, ezért tavasszal az utánpótlás az edzőcentrumban játssza hazai mérkőzéseit.

Kitértek rá, a létesítmény különböző MLSZ- és hatósági előírások miatt nem alkalmas arra, hogy nézők előtt lehessen felnőtt, nagypályás bajnoki mérkőzéseket rendezni, ezért a jelenlegi forgatókönyv szerint az SBTC zárt kapuk mögött játszaná hazai találkozóit.

A honlapon megjegyezték, a Mátraterenye elleni tavaszi szezonnyitón tesztelik az edzőcentrum pályáját, s 100 főben határozzák meg a beengedhető nézők számát.

„A további találkozók lebonyolítása nagymértékben függ attól, hogy szurkolóink mennyire tudnak megfelelni az elvárt követelményeknek. Zökkenőmentes szervezés esetén a továbbiakban is megfontolás tárgyává tesszük, hogy a későbbi mérkőzéseinket is – igaz, korlátozott számban – a helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők” – írták, megjegyezve, a klubvezetőséget a döntés meghozatalában az vezérelte, hogy erőforrásait az utánpótlás- és felnőtt sportolókra fordítsa, emellett a tervek szerint az SBTC tavaszi mérkőzéseit élőben közvetítik.

Hangsúlyozták, a csapat célja továbbra is változatlan: a Nógrád vármegyei első osztály megnyerése.

2023.03.19 01:04:35

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Tovább folytatódott az ETO október végétől tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

2023.03.19 01:17:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy-egy nagy hiba adódott mindkét oldalon, a piros-feketék kihasználták a lehetőséget, és legyőzték a Kozármislenyt.

2023.03.19 01:22:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az MTK elleni vereség után javított a Diósgyőr, 5–1-re kiütötte a Szentlőrincet.

2023.03.17 21:55:01

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kilenc győztes meccs után vesztett újra pontot a bajnokságban a fővárosi alakulat.