D. S. B.
2022.11.15 13:17 Frissítve: 2022.11.16 11:37

Megyei foci: fegyvernek látszó tárgyat fogott az asszisztensre egy tényői labdarúgó

Fegyvernek látszó tárgyat, egy pisztolyt fogott a játékvezető-asszisztensre a Pér–Tényő megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzésen egy tényői labdarúgó – számolt be róla a Kisalföld, amely az esetről készült fotót is mellékelte cikkéhez. A pisztolyt tartó játékos ellen rendőrségi eljárás indult.

 

Fotó: Kisalföld

Elképesztő esemény jutott a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó-szövetség tudomására. A múlt héten, a megyei harmadosztályban rendezett Pér–Tényő tartalékbajnoki mérkőzés közben történt, hogy egy melegítőben, kabátban lévő tényői futballista fegyvernek tűnő tárgyat, egy pisztolyt fogott az egyik asszisztensre.

Az esetről fotó is készült, ami aztán felkerült az egyik közösségi oldal csoportjába.

„A tartalékmérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa, aki egyébként nem is tartózkodhatott volna a kispadon, mivel csak a felnőttmeccsre nevezték, fegyverrel hadonászott, amit rátartott az egyik asszisztensre. Úgy gondolom, ilyennek a pályán, a pálya mellett, de egyáltalán sehol nincs helye. Arról nincs tudomásom, hogy éles-, gáz- vagy riasztó- volt-e a fegyver, illetve az milyen sérülést képes okozni” – írták a fotó mellé, ami valahogy eljutott az egyik játékvezető édesapjához, aki természetesen azonnal értesítette a gyermekét.

A Kisalföld beszámolója szerint a játékvezetők egyébként nem észlelték a fenyegetést, mert nem történt olyan esemény a pályán, ami előidézhetett volna ilyen cselekményt, de a mérkőzés utáni hivatalos jegyzőkönyvben már jelezték a rendbontást.

Az MLSZ megyei igazgatósága az eset után értesítette az országos szövetséget és feljelentést tett a rendőrségen. Utóbbi a Kisalföld érdeklődésére azt közölte, zaklatás elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A helyi lap megkereste a futballistát is.

„Szeretném leszögezni, hogy részemről egyértelműen a viccelődés állt a cselekedetem hátterében, senkit nem volt szándékomban bántani, senkinek nem akartam ártani! A pisztoly egy labdarúgó kisfiánál volt, tőle került hozzám, csupán egy műanyag játék pisztoly, semmi különös. Ott a helyszínen fel sem merült bennem, milyen következményei lehetnek a meggondolatlan bolondozásnak, amit már aznap megbántam. Nagyon sajnálom, óriási butaság volt ezzel gondot okozni másoknak, magamnak és a sportágnak” – mondta el a futballista, akire ezzel együtt várhatóan komoly büntetés vár.

2023.02.07 19:58:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A ZTE hajrágólokkal nyert Csabán, a Paks ötöt vágott Monoron, a Budafok hátrányból jutott tovább.

2023.02.07 18:57:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Mol Magyar Kupa tavalyi döntőse könnyedén érvényesítette a papírformát, és ott van a legjobb nyolc között.

2023.02.07 18:57:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A hajrára tartogatták a gólokat Békéscsabán az egerszegi játékosok, akik Ikoba és Németh villanásával jutottak tovább.

2023.02.07 18:57:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az Iváncsa az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

2023.02.07 18:57:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nagyot küzdött az ESMTK, de nem bírta ki – Molnár Tamás öngóljával a várdaiak lehetnek ott a negyeddöntőben.