A Zalaegerszeg a hosszabbítás utolsó perceiben söpörte be a kupagyőzelmet

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 19:18
A labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a másodosztályú Budafoki MTE az NB I-es Zalaegerszegi TE együttesével csatázott. A hosszabbításba torkolló találkozón a Zalaegerszeg ereje tartott tovább, és Boér Gábor csapata az utolsó percekben szerzett gólokkal 2–0-s győzelmet aratott. 
Zalai öröm, 120 percet játékot követően Boér Gábor együttese nyerte meg az MK-döntőt (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik
Zalai öröm, 120 percet játékot követően Boér Gábor együttese nyerte meg az MK-döntőt (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik

 

MOL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (
0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Budapest, Puskás Aréna, 24 152 néző. Vezette: Vad II
BUDAFOK:
Gundel-Takács – Nándori (Vaszicsku, a hosszabbítás szünetében), Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Fekete M., 89.), Csonka A., Oláh B., Kalmár O. (Margitics, a hosszabbítás szünetében) – Beke II (Bakti, 100.), Kovács D. (Németh Márió, 65.), Horváth O. (Vasvári, 78.). Vezetőedző: Mátyus János
ZTE:
Demjén – Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. – Mim (Huszti A., a szünetben), Szankovics (Kovács Barnabás, 111.), Szendrei N., Gergényi (Bedi, 98.) – Ubochioma (Szalay Sz., 77.), Ikoba (Németh D., a szünetben), Tajti (Lesjak, 120.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Németh D. (117.), Szalay Sz. (120+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A pékségből kellett kiszaladni egy vödör vízzel. A zalaegerszegi szurkolók a Keleti pályaudvar előtti téren gyülekeztek, onnan vonultak át a szomszédos Puskás Arénába. A forgalom lelassult, az ázsiai turistacsoportok tagjai pedig nem győzték forgatni a fejüket: petárdák repültek, görögtüzek gyúltak, és néhány kék füstbomba is színesítette a belvárosi levegőt. Az egyik kék füstölgő a sávokat elválasztó növényzeten landolt, tényleg csak az utolsó szikrán múlt, hogy leégjen a bokor, szerencse, hogy a szemben lévő pékség alkalmazottja észnél volt, és egy teli vödör vízzel eloltotta az éledező lángokat.

Persze nem csak a tüzes nyitány miatt volt különös hangulatú a szerda esti Mol Magyar Kupa-döntő.

Az NB I-ben a kiesés elől menekülő ZTE a másodosztály tizedik helyén álló Budafoki MTE-vel mérte össze erejét, azaz nem ez volt minden idők párosítása, de a két csapat és persze a szurkolók megadták a módját annak, hogy remek legyen a kupahangulat. A XXII. kerületből különvillamosokkal, buszokkal, autókkal érkeztek a drukkerek a Puskás Arénába, volt, aki átrollerezett a városon, hogy ott lehessen a döntőn. Óvodások, iskolások is BMTE-mezbe öltözve kuporogtak a lelátón, fittyet hányva a másnapi korán kelésre. Zalaegerszegről is érkeztek gyerekek, nem is kevesen, nyolcszázan különvonattal zötykölődtek a fővárosba, a felnőttek, a fanatikus szurkolók buszokkal, autókkal utaztak, hogy reményeik szerint szemtanúi legyenek a klub története első MK-sikerének. A nagyobb tábor egyértelműen a zalaiaké volt, és ott, ahol a válogatott mérkőzésein a magyar tábor drukkol, ezúttal a vidéki együttes kékbe öltözött ultrái lengették zászlóikat és dalolásztak – a jó barátságra tekintettel sok fradistával kiegészülve.

A kezdés előtt a szektorban óriási kék-fehér élőkép rajzolódott ki, és amint megkezdődött a mérkőzés, kérdéssé vált, a döntőben újoncnak számító budafokiak mennyire izgulnak az első percekben. Az oldalvonal mellett Mátyus János vezetőedző heves kézmozdulatokkal irányította csapatát, érezte, az első labdaérintéseken sok múlik, és szép fokozatosan kiegyenlítődött a játék – sőt! Az első félidőben a Budafok állt közelebb a gólszerzéshez. A kiváló formában lévő, az NB II-ben 15, az MK-meccseken 6 találatig jutó Beke II Péter fürgén cikázott a zalai védők között, a 20. percben labdaszerzését követően a hatodik kupadöntőjén pályára lépő Kálnoki-Kis Dávid saját kapujának lécére pördítette a labdát – fogták is a fejüket a budafokiak, mert ez bizony nagy lehetőség lett volna számukra.

Egyre inkább erőre kapott a másodosztályú együttes, három-négy alkalommal veszélyesen jutott el az alapvonalig, csakhogy az onnan középre tekert, vagy éppen laposan lőtt labdák rendre célt tévesztettek. A két hadvezér, Mátyus János és Boér Gábor fel-alá járkált a számára kijelölt zónában, látszott, életük lehetősége előtt állnak. Ez a fajta feszültség pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre (is). Egyik csapat sem akart túlzottan nagy kockázatot vállalni, a ZTE és a Budafok is három belső és két szélső védővel zárta el a kapu felé vezető utat, így az első negyvenöt percben igazán nagy ziccer nem is alakult ki.

Hogy a zalai ultrák nem „lőttek el” minden puskaport a Keleti pályaudvar környékén, jól mutatta, hogy a fordulás után újabb füstbombák kerültek elő, és kék felhő árasztotta el a kapu mögötti szektort. A széljárásnak volt köszönhető, hogy nem a pálya irányába áramlott a kék köd, így nem kellett megállítani a játékot, és mintha a fővárosi drukkerek is megirigyelték volna a pirotechnikai látványelemeket, ők is előkaptak egy piros színű füstbombát, azt az egyet is behajították a kapu mögé a fűre.

Nem kellett volna!

Néhány biztonsági úgy gondolta, ez főbenjáró bűn volt, erőt demonstrálva benyomultak a budafoki szektorba, ahol némi dulakodás, verekedés alakult ki, műanyag poharas (teli) söröskorsók is a nyakukban kötöttek ki. Ekkor már nemcsak a pályán, a lelátó azon részén is feszült volt a hangulat, újabb húsz narancssárga trikós rendfenntartó vonult be a tábor közepére, majd két perc elteltével meggondolták magukat, és kivonultak onnan. Volt idő a kapu mögötti szektorban zajló eseményeket figyelni, ahogy teltek a percek, úgy vált még inkább óvatossá a két csapat. Boér nem volt elégedett az első félidőben látottakkal, cserékkel próbálta magasabb fordulatszámra bírni együttesét, ám a távoli lövések hol a kapu mögötti táborban kötött ki, hol erejét vesztették a védőkön. Ahogy telt az idő, úgy fáradtak a budafokiak, Boér együttese a rendes játékidő utolsó percekben helyezte némi nyomás alá a másodosztályú együttest, és ekkor már végképp érezhető volt, hogy Mátyus csapatának innentől egy esélye van elhódítani a trófeát, ha kibírja kapott gól nélkül a kétszer tizenöt perces hosszabbítást, és a tizenegyesekre bízza a sorsát.

Ekkor már Beke Péter, a BMTE legveszélyesebbje sem volt a pályán, akinek a mérkőzést követően még nővére esküvőjén volt jelenése, és sorra kaptak görcsöt a budafoki játékosok. A masszőr méretes táskájával nem győzött berohanni a pályára, nem ez volt élete legnyugodtabb mérkőzése, az biztos. A hosszabbításban valóban csupán egy kérdés maradt nyitott, és ezt Mátyus János is érezte, kihúzza-e kapott gól nélkül a Budafok, vagy sem. Az utolsó tizenöt percre két kemény védőt is bevetett a piros-feketék szakmai stábja, Vaszicsku Gergő és Margitics Andor is beállt, hogy megóvják kapujukat a góltól – nem jött össze!

Nem bírta a fokozódó nyomást a Budafok, és olyan gólt kapott, amely egyértelműen a fáradtság számlájára írható. A védők hiába állták sokáig a sarat, balszerencsés mozdulat után került a labda Németh Dániel elé, aki a 117. percben kiszorított helyzetből lőtt a kapuba. És hogy a zalaiak számára az ünnep még szebb legyen, a lefújás előtti pillanatokban az ugyancsak csereként pályára küldött Szalay Szabolcs lőtt káprázatos szabadrúgásgólt.

A Zalaegerszeg egy 19 és egy 21 éves játékos góljával hódította el a Magyar Kupát, a 2010-es MK-ezüstöt követően ezúttal aranyérmet szerzett, Boér Gábor vezetőedző pedig visszatérése után a második tétmérkőzésén már kupasikernek örülhetett.

Új győztest avattak az 1909 óta íródó sorozat történetében: a 2023-as aranyérmes a Zalaegerszeg lett. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE! Nem bírta a végét a Budafok, a Zalaegerszeg megnyerte a Magyar Kupa döntőjét. KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET! 0–2

120+2. perc: GÓÓÓÓL, KETTŐVEL VEZET A ZTE! A csereként beállt Szalay Szabolcs 22 méteres szabadrúgása a bal felső sarokban landolt! 0–2!

120. perc: A megiramodó Szalayt Jagodics lerántotta, amelyért sárga lapot kapott. Az esetet követő kakaskodás után Szendrei is besárgult.

120. perc: Tajti helyett Lesjak a pályán a zalaiaknál.

117. perc: GÓÓÓÓÓL, VEZET A ZTE!!! A menteni igyekvő Vaszicsku rárúgta csapattársára a labdát, akiről Németh Dániel elé került, a zalai cserecsatár tolt egyet rajta, majd éles szögből, félmagasan a hosszú sarokba lőtt.

111. perc: Egy kipattanó labdát Kálnoki-Kis bombázott ballal csűnyán fölé-mellé.

111. perc: Szankovics helyett Kovács Barnabás áll be a zalaiaknál.

110. perc: Németh Márió kapott sárgát Tajti felrúgásáért.

106. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje, a Budafok kezdte a játékot.

A 2x15 perces hosszabbítás szünetében Mátyus János kihasználja további cserelehetőségeit is, Kalmár helyett Margitics, míg Nándori helyett Vaszicsku folytatja.

105+1. perc: Véget is ért a hosszabbítás első félideje. Úgy tűnik, mindkét csapat a tizenegyeseket várja...

105. perc: Egy perc a ráadás a hosszabbítás első félidejében.

100. perc: Csere a Budafoknál is, Beke Péter helyett Bakti Balázs a pályán.

98. perc: Itt a negyedik ZTE-csere, Gergényi Bence helyett Bedi Bence folytatja a zalaiaknál.

94. perc: Csóka lepte meg majdnem Demjént, miután egy rosszul sikerült felszabadítás az egerszegi kapu irányába szállt, de végül a kapu mellett ért földet a labda.

93. perc: Huszti kapott sárga lapot Csonka buktatásáért.

92. perc: Szalay kapu elé ívelt szabadrúgását követően alakult ki veszélyes helyzet a Budafok kapuja előtt, de sem Szalay, sem Kálnoki-Kis nem tudott a kapuba találni.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás első félideje, a Zalaegerszeg indította útjára a labdát.

Utoljára 2018-ban fordult elő az, hogy nem dőlt el a rendes játékidőben a Magyar Kupa sorsa. Akkor a Groupama Arénában rendezett döntőben az Újpest végül büntetőrűgásokat követően győzte le a Puskás Akadémia csapatát.

A budafokiak mindenáron igyekeztek megőrízni kapujukat a góltól (Fotó: Szabó Miklós)
A budafokiak mindenáron igyekeztek megőrízni kapujukat a góltól (Fotó: Szabó Miklós)

90+6. perc: VÉGE! Az utolsó két percben egymás után végezhette el a szögleteket a zalai gárda, de mivel egyik sem vezetett eredményre, Vad II. István lefújta a rendes játékidőt. 2x15 perc hosszabbítás következik.

90. perc: Öt perc hosszabbítás következik.

89. perc: Bíró Márk a szerelés közben meghúzódott, így nem tudta folytatni a játékot,Fekete Máté érkezett a helyére.

86. perc: Kalmár szerencsétlen mozdulattal rúgta el Szalay elől a labdát, Németh egyedül törhetett kapura, de Bíró becsúszva nagyot mentett. Eldőlhetett volna a mérkőzés...

 

78. perc: Cserélt a Budafok, Vasvári érkezett Horváth helyére.

77. perc: Gergényi ívelése után a kifejelt labda Szendrei elé került, az egerszegiek középpályása azonban lapos lövést választott, így Gundel-Takács könnyedén hárított.

77. perc: Cserélt a ZTE, Ubochioma helyére Szalay állt be.

74. perc: Gergényi a 16-os bal sarkának közeléből ívelte a kapu elé a labdát, Gundel-Takács egy pillanatra megtorpant, de az ívelés a kapu mellé szállt.

72. perc: Csonka csúszott rá hátulról Szendrei lábára, sárga lap.

70. perc: Huszti hatalmas bedobása után Németh Dániel érkezett a hosszú saroknál, de Bíró jól helyezkedett és szögletre mentett.

Kovács Dávid (piros-feketében) nem tudott érvényesülni az egerszegi védők szorításában (Fotó: Szabó Miklós)
Kovács Dávid (piros-feketében) nem tudott érvényesülni az egerszegi védők szorításában (Fotó: Szabó Miklós)

65. perc: Kovács Dávid nem is tudta folytatni a játékot, Németh Márió érkezett a helyére.

Kovács Dávid maradt lent egy ütközést követően a földön.

60. perc: Ubochioma tört be a szélről a 16-os sarkáig, majd Szendreihez passzolt, aki 18 méterről, egy pattanás után a kapu fölé lőtt.

Mivel a szerelés során Beke a földre került a VAR vizsgálta az esetet, de Vad II István nem ítélt büntetőt.

55. perc: Csonka szerzett labdát az egerszegi térfél közepén, majd kiugratta Bekét, aki eltolta Mocsi mellett a labdát, de a védő végül becsúszva szerelni tudott.

54. perc: Kalmár nagyszerűen ugratta ki Kovácsot, azonban a budafoki támadó rosszul kezelte le a labdát, így nem tudott kapura fordulni.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

Mim Gergely nem lép pályára a második félidőben, Huszti András a helyén. Ikoba számára is véget ért a döntő, Németh Dániel a pályán a továbbiakban.

A csapatok ismét kifutottak a pályára, cserék is lesznek.

Több szálon is kötődik egymáshoz a két csapat, egyrészt a Budafok vezetőedzője, Mátyus János, valamint a ZTE sportigazgatója, Sallói István korábban csapattársak voltak a Kispest-Honvédnál az 1993–1994-es idényben. Emellett a piros-feketék első számú gólfelelőse, Beke Péter a németországi légióskarrierje után Zalaegerszegre tért haza, fél évvel később innen távozott a XXII. kerületbe. A két kapus, Demjén Patrik és Gundel-Takács Bence is ismeri egymást korábbról, mindketten az MTK utánpótlásában játszottak több éven keresztül.

Ugyan az első félidőben a Zalaegerszeg birtokolta többet a labdát, a löbések tekintetében a budafokiak állnak jobban. Mátyus János együttese kétszer vette célba Demjén Patrik kapuját, egyszer el is találta. Boér Gáborék ezzel szemben egyszer veszélyeztettek, Ubochioma lövése azonban nem találta el a kaput.

45. perc: NINCS HOSSZABBÍTÁS, VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. perc: Ubochioma kereste egy jobb oldali beadással Ikobát, a csatárt azonban megelőzte Gundel-Takács és a levegőbe emelkedve lehúzta a labdát.

40. perc: Gergényi hatalmas bedobása után pattant a labda Ubochioma elé, aki mellel átvette, majd ballal lőtt fölé.

39. perc: Kovács küldtött kapura egy távoli szabadrúgást, de Demjénnel ez nem okozott gondot.

38. perc: Beke kapta üresen a labdát a leshatáron, a tizenhatoson belülre érve közeledve a lövést választotta, próbálkozása az oldalhálót találta el.

33. perc: Ismét a ZTE kapuja előtt volt akció, Horváth Olivér indult meg, majd egy megkerülős csellel megverte ellenfelét, a bal oldali lapos beadását Csóka mentette szögletre.

33. perc: Tajti játszott össze Gergényivel a bal oldalon, előbbbi adta magasan középre a labdát, azonban a hosszú nem volt zalaegerszegi érkező, Kalmár vágta ki.

31. perc: Beke verte meg a jobb oldalon az elcsúszó Gergényit, három társa is várta középen a passzát, a lapos labdáját azonban Demjén kapta fel.

24. perc: Beke kapta a meccs első sárgáját, miután szabálytalankodott Demjénnel szemben, odatette a lábát a meginuló kapus elé.

20. perc: KAPUFA! Beke szerzett labdát a jobb oldalon, majd élesen, laposan passzolt középre. A menteni igyekvő Kálnoki-Kis becsúszó lábáról pattant a lécre a labda. A veszély azonban nem múlt el, Beke sarkazott, majd a pattogó labdát végül Mocsi vágta ki.

18. perc: Gergényi ívelte középre balról, a beadását Gundel-Takács ütötte ki.

14. perc: Kovács Dávid játszott össze a zalaegerszegi védők között Bíróval, majd lőtte a kapu fölé a labdát.

12. perc: Horváth Olivér került helyzetbe, egy labdaszerzést követően Beke továbbította neki a labdát a tizenhatos előtt, a Budafok 11-es számú játékosát azonban kiszorították, nem tudott kapura lőni.

11. perc: Beke ért be egy hosszú indítást a szögletzászló mellett, azonban csak visszasarkazni tudta a labdát, amely nem talált társat.

8. perc: Ikoba indult meg a leshatárról, de az indítást már nem érte el.

5. perc: Ikoba fejesét gyűjtötte be Gundel-Takács.

4. perc: Tajti tekert a tizenhatos bal sarkáról, a csapódó labda majdnem meglepte Gundel-Takácsot, aki szögletre ütötte.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Felcsendült a Himnusz, amely előtt a zalaegerszegi szurkolók egy „ZTE” felirattal tisztelegtek csapatuk felé.

Érkeznek a csapatok, a Budafok hazai, piros-fekete szerelésébenb, a Zalaegerszeg talpig fehérben lép pályára.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mindkét tréner azzal kezdte: megtiszteltetés számukra, hogy itt lehetnek a Puskás Arénában. A Budafok vezetőedzője, Mátyus János szerint a felkészülésük remekül sikerült.

„De majd holnap kiderül. Van egy fájó eltiltottunk Soltész István személyében, illetve két komolyabb sérültünk. A többiek hittel, erővel felvértezve várják a meccset.”

Elárulta: a Vasas ellen (sérülten) triplázó – és minden Magyar Kupa-meccsén gólt szerző – Beke Péter hónapok óta kisebb sérüléssel bajlódik.

„Minden meccsen harcra kész. A legutóbbi bajnokin pihentettem, hogy holnap pályára tudjon lépni.”

A Nemzeti Sportnak korábban beszélt arról: Budafokon megállították az utcán, hogy hozza el nekik a kupát.

„Ígérni ilyet nem tudok. Ígérni azt tudom, hogy az elmúlt nyolc hónap erényeit kivisszük a pályára. Magasabban kvalifikált lesz az ellenfelünk, toronymagas favorit a ZTE, de egy-egy mérkőzésen sok minden megtörténhet. Mi mindent meg fogunk tenni.”

Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője is a zavartalan felkészülésről beszélt.

„A kisebb sérüléssel bajlódók felépültek, eltiltottunk nincs. Jól felkészített csapatot vettem át, ilyen szempontból könnyű dolgom volt. Fizikálisan és mentálisan is rendben voltak, mégis valami megtört náluk, ezt próbáltuk meg orvosolni egy-két apróbb változtatással. Egy hete vagyunk együtt, elég sűrű volt, és most sűrűbb napok várnak ránk.”

„Ez nem hízelgés: Mátyus munkája meglátszik a csapaton, ráadásul rutinosabb edző nálam. De itt talán nem ez fog számítani, hanem, hogy melyik csapat tud mentálisan vagy játékban az ellenfele fölé nőni, melyik csapat tudja magából kihozni azt, ami kell a győzelemhez.”

♦ A Budafoki MTE–ZTE Magyar Kupa-döntő előtt az már biztos, hogy új győztest avatnak az 1909 óta íródó sorozat történetében. Az 1912-ben alapított, jelenleg az NB II-ben 10. helyen állóBudafok legjobb eredménye eddig a 2016–2017-es évadban, akkor még NB III-as csapatként elért kupaelődöntő volt a sorozatban, amelyet a Ferencvárossal szemben bukott el két meccsen 12–2-es összesítésben. Az akkori eredményt a döntőbe jutással most már sikerült túlszárnyalni.

♦ Az 1920-ban alapított ZTE történetének eddigi legnagyobb sikere a 2002-es NB I-es bajnoki cím volt, a Magyar Kupában pedig egyszer játszott döntőt a klub, 2010-ben. A 13 évvel ezelőtti finálét a régi Puskás-stadionban rendezték ötezer néző előtt, a DVSC 3–2-re győzött a később a német Bundesligában is futballozó, Artjoms Rudnevs nevével fémjelzett (a lett válogatott csatár gólt is lőtt a döntőben), a kispadról Csank János irányította Zalaegerszeg ellen. A zalaiak akkori kapusa, Vlaszák Géza ma már kapusedzőként lehet ott a döntőn.

♦ A két csapat úgy jutott el a döntőig, hogy még gólt sem nagyon kapott. A negyeddöntőben a Kisvárdát, az elődöntőben pedig a Vasast is kiverő Budafok 10–2-es, a ZTE pedig 11–1-es gólkülönbséggel jutott el a fináléig. A Budafok és a ZTE hétszer játszott eddig egymással. A 2020–2021-es idényben az NB I-ben a Budafok kétszer is 3–1-re megverte a Zalaegerszeget, viszont legutóbbi, 2021-es, áprilisi találkozójukat a ZTE nyerte meg 5–0-ra. Előtte a másodosztályban találkoztak négyszer is, az örökmérlegben a ZTE 3–2-re vezet, két döntetlen mellett.

♦ A Budafok legeredményesebb játékosa ebben a kupasorozatban a hatgólos Beke Péter (az NB II góllövőlistáján 15 találattal holtversenyben a 3.), aki a Ferencvárosban nevelkedett, majd 2017-től a Hamburg utánpótlásában futballozott, két éve viszont éppen a ZTE-hez tért haza. Zalaegerszegen azonban nem adtak neki bizonyítási lehetőséget az élvonalban, fél év alatt egyetlen NB I-es meccsen sem lépett pályára (a kispadra is csak négyszer ülhetett le, miközben az NB III-as csapatban hat gólt is szerzett), így kerülhetett tavaly januárban Budafokra. Most volt klubja ellen bizonyíthat.

♦ Másodosztályú csapat legutóbb 2012-ben jutott el a döntőig, akkor az NB II-ből fel is jutó MTK a régi Puskás-stadionabn 3–3 után 11-esekkel kapott ki 8–7-re a DVSC-től. NB II-es gárda eddig egyszer nyert Magyar Kupát (azokban a kiírásokban, amikor NB I-es csapatok is indultak a kupában, mert 1933–34-ben a Soroksár úgy nyert, hogy az élvonalbeli csapatok nem vettek részt), 1984-ben a Siófoki Bányász 17 ezer néző előtt 2–1-re nyert a döntőben Rába ETO ellen Székesfehérváron.

♦ Budafok a főváros XXII. kerülete. A Magyar Kupában a mostani lesz (sorozatban a hatodik) a 42. vidék–főváros döntő (Budapest mai kerületi felosztása alapján nézve és a körmérkőzéses finálékat nem számolva), az eddigi 41-ből 30-at a budapesti csapatok nyertek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik