Felkészülés: háromgólos győzelmet aratott a DAC a Győr ellen

DUDUCZ TIOBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIOBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 15:51
null
A DAC legyőzte a Győrt (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC hazai környezetben fogadta felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB II-es Győrt, és háromgólos győzelmet aratott.

 

Az esős, szeles időben jobban kezdte a MOL Akadémiában megrendezett találkozót a vendégcsapat, Májer lövését fogta bravúrosan Jedlicka kapus. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de a gólhoz a győri csapat volt közelebb. Priskin próbálkozását hárította a haza portás, majd Berki lövése után már verve volt, de Kruzliak mentett a gólvonalról.

A dunaszerdahelyiek részéről Divkovic és Balic veszélyeztettek. A fordulás után megváltozott a játék képe, fölényben játszott a DAC, és háromszor is betalált a vendégkapuba. Az utolsó gólt az ETO-nevelés Kalmár Zsolt szerezte büntetőből.

„Az első félidőben nem úgy működött a játékunk, ahogy szerettük volna. Ez érthető is volt, hisz kemény edzéseken vagyunk túl. A második félidőben átálltunk 4-4-2-re. Nem adtunk teret az ETO-nak, hogy azt játssza, mint az elsőben. Megváltozott a játék képe. Domináltunk, jól kombináltunk, minőségi támadásokat vezettünk. Összességében jól mozgott a csapat, erre lehet építeni” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapatkapitány, Kalmár Zsolt.

Örülünk, hogy a főpróba Dunaszerdahelyen lehetett, élmény volt ilyen csapat ellen játszani. Nagyon jó edzőmeccs volt, nagyon gyorsan futballozó hazai csapat ellen játszottunk, Az első félidő kimondottan jó volt a részünkről is, voltak lehetőségeink, sajnos kihagytuk őket. A fordulás után a DAC berúgta az első helyzetét, átvette az irányítást” – értékelt lapunknak a Győr vezetőedzője, Csató Sándor.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC–
ETO FC Győr 3–0 (0–0)
Dunaszerdahely
DAC:
Jedlicka – Blackman (Vera, 79.), Müller (Braun, 64.), Kruzliak, Beskorovainyi – Nebyla (Nicolaescu, a szünetben), Schäfer (Sharani, 82.), Balic (Njie, 79.) – Divkovic (Andzouana, 73.), E. Ramírez (Taiwo, 73.), Kalmár (Moumou, 73.)
GYŐR: Gyurákovics (Ruisz, 74.) – Kovács, Vári, Fejes, Kerkez (Szabados, 65.) – Kiss, Bagi, Berki – Szimcso (Sipőcz, a szünetben), Májer, Priskin
G: E.Ramírez (50.), Balic (70.), Kalmár (72. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik