BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2021.01.16 14:55 Frissítve: 2021.01.16 17:06

Felkészülés: a DAC a hajrában fordított a Vasas ellen

A DAC felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a labdarúgó NB II-es Vasast.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Földi Imre)

 

Idei első félkészülési mérkőzésén a Kalmár Zsolttal és Schäfer Andrással felálló DAC ellen lépett pályára az NB II negyedik helyén telelő Vasas. Schindler Szabolcs együttesében sérülés miatt Kleisz Márk, Birtalan Botond, Kilyén Szabolcs, Vernes Richárd és Otigba Kenneth is hiányzott, a meccset mégis az angyalföldiek kezdték jobban, Radó András góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést.

A három belső védős felállással kísérletező együttes mezőnyben egyenrangú partnere volt ellenfelének, ám egyre ritkábban jutott el a dunaszerdahelyi kapuig. Bernd Storck együttese többet birtokolta a labdát, többször is egyenlíthetett volna, ám Jova Levente védéseinek köszönhetően a Vasas tartotta előnyét.

A fordulás, és a hazai sorcsere után kiegyenlítettebbé vált a meccs, mindkét kapu előtt adódtak ajtó-ablak helyzetek, a végjáték azonban a DAC-nak kedvezett, amely az utolsó három percben szerzett két góllal fordított és nyert.

„Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, és bár a szünet után is voltak lehetőségeink, a meccs hajrájában nem figyeltünk eléggé. Az eredmény csalódás, de szervezetten futballoztunk, így a játékkal összességében elégedett vagyok – értékelt a lefújás után Schindler Szabolcs, a Vasas vezetőedzője, aki a keretben várható változásokra is kitért. – Elképzelhető, hogy a több játéklehetőség miatt tavasszal négy-öt játékosunk kölcsönben futballozik majd, az érkezők között pedig két labdarúgót várunk. A kiszemeltekkel felvettük a kapcsolatot, bízom benne, hogy sikerül megegyezni velük.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS
–DAC 1–2 (1–0)
Fáy utca, műfüves edzőpálya. V:
Berke B.
VASAS:
Jova – Viczián, Litauszki, Szilágyi Z. – Terbe, Hidi M., Pekár, Pátkai, Silye – Feczesin, Radó. 2. félidő: Jova (Rados) – Szilágyi Z., Viczián, Tóth B. – Szivacski, Kovács M., Hinora, Szatmári L., Kalmár O. – Murka, Balajti
DAC:
Jedlicka (Szaraz) – Blackman (Braun), Müller, Kruzliak (Nicolaescu), Sommer (Sharani) –  Nije (Beskorovainyi), Balic, Schäfer (Nebyla) – Divkovic (Moumou), Ramirez (Taiwo), Kalmár Zs. (Andzouana)
G: Radó, ill. Balic, Sharani

2021.03.07 11:23:04

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

A Tisza-partiak a DVSC után az angyalföldieket is legyőzték hazai pályán.

2021.03.06 21:03:01

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Kovács Ádám korai góljával ebben az évben először tudott győzni a lila-fehér együttes.

2021.03.07 09:09:55

Labdarúgó NB II KUN ATTILA

A PMFC az első félidő hajrájában szerzett góllal gyűrte le a Pest megyei együttest.

2021.03.07 09:26:49

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Szokol Zsolt góljával zsinórban ötödik meccsét nyerte meg vasárnap délután a Nyíregyháza együttese.

2021.03.07 09:57:47

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

A DEAC-tól elszenvedett vereség után a Szeged ellen sem tudott nyerni Csertői Aurél gárdája.