DVSC: Kondás marad, 1.2 milliárdos költségvetés az NB II-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.06. 14:36
null
Kondás Elemér marad a DVSC vezetőedzője (Fotó: Dömötör Csaba)
„A DVSC az NB II-ben is ugyanakkora összeggel gazdálkodhat, mint az első osztályban” – nyilatkozta Papp László, Debrecen polgármestere a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A város a klub megvásárlása után szponzorokra is számít. A debreceni önkormányzatnak addig is a Loki jóval többe kerül majd, mint az előző években, mivel eddig ők csak az utánpótlást támogatták.


„Stratégiai változtatás kellett volna akkor is, ha nem esik ki a Loki az NB I-ből” – mondta el Papp László, Debrecen polgármestere a Digi Sport napindító műsorában. A városvezető szerint a korábbi többségi tulajdonossal, Szima Gáborral már az elmúlt években sem volt felhőtlen a viszony, így a tulajdonosváltásról könnyen meg tudtak egyezni, és a kivásárlás után a DVSC főtulajdonosa a debreceni önkormányzat lesz. „Az a célunk, hogy összetartsuk a csapatot, így Kondás Elemér marad a vezetőedző, és ezért neveztük ki a visszavonuló Tőzsér Dánielt a DVSC szakmai igazgatójának” – indokolta a szakmai stáb kiválasztását Papp László.

A város polgármestere beszélt az anyagiakról is: 1.2 milliárd forint marad a másodosztályban is a DVSC költéségvetése, az önkormányzatnak azonban ez jelentős plusz kiadást jelent majd, hiszen eddig csak a stadionra és az utánpótlásra áldoztak. Papp László arról is beszélt, hogy reméli, lesznek tőkeerős helyi támogatók a visszajutás reményében.

A politikus szerint „a DVSC a BL-szereplés után indult el a lejtőn, és ennek a folyamatnak az első osztályból kiesés lett a vége”. Úgy emlékszik, hogy a korábbi főtulajdonos, Szima Gábor túl sok pénzt vett ki a klubból. Az akkor még csak 26 százalékos tulajdonrésszel rendelkező önkormányzat a rá eső bevételt bár felvette, de azt azonnal visszaforgatta a klubba.

A debreceni polgármester azt is elmondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy a másodosztályban öt-hat ezres átlagnézőszámmal már elégedett lenne.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik