ZTE: Megnyomjuk ezt a hetet – Kálnoki-Kis Dávid

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.03. 08:13
null
Kálnoki-Kis Dávid (jobbra) sajnálja az FTC elleni meccs elhalasztását, mert sok néző ment volna ki a stadionba (Fotó: Meder István)
Kálnoki-Kis Dávid, a ZTE FC csapatkapitánya sajnálja, hogy elmarad a hétvégére tervezett, Ferencváros elleni bajnoki, de így legalább több idő marad az erőnlét további fejlesztésére.


Emlékezetes időszak ez Zalaegerszegen. A kék-fehérek előbb a bajnoki főpróbán 3–2-re legyőzték az olasz bajnok Milant, majd az NB I 1. fordulójában 1–0-ra nyertek Kispesten a Bp. Honvéd otthonában.

„Jól néz ki a csapatunk – mondta lapunknak Kálnoki-Kis Dávid, a ZTE FC csapatkapitánya. –Jó erőben vagyunk, sok segítséget kapunk a stábtól. A Milan elleni meccsből nem lehet sok tanulságot levonni, felkészülési találkozó volt, nyilván jólesett a győzelem, de a tétmérkőzés teljesen más. Ezt a Honvéd ellen éreztük is, máshogy alakult a játék képe, mint az olaszok ellen, de fontos győzelmet arattunk. Hogy sikerült-e megvalósítanunk Ricardo Moniz vezetőedző elképzeléseit? Intenzitásban az első félidőben igen, játékban nem teljesen. Voltak olyan elemek labdakihozatalban vagy támadásbefejezésnél, amikor nyugodtabbnak kellett volna maradnunk, de mivel fiatal csapatunk van, ez idővel jobb lesz.”

A 30 éves hátvéd tavaly januárban érkezett a klubhoz, azóta 35 bajnokin lépett pályára, s időközben csapatkapitánnyá lépett elő.

„Ami a fiatal játékosok felkarolását illeti, ebben már az előző idényben is szerepet szánt nekem a klub. Január óta vagyok csapatkapitány, most volt az első nyári felkészülésem Zalaegerszegen, amikor rajtam volt a karszalag. Élvezem a szerepkört, próbálok segíteni a társaimnak vagy akár a stábnak. Minden edzésen és meccsen úgy akarok teljesíteni, hogy segítsek a klubnak.”

A Zalaegerszeg a hétvégén nem lép pályára, mert a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elhalasztotta a Ferencváros elleni mérkőzését a zöld-fehérek BL-szereplése miatt. A ZTE legközelebb augusztus 13-án Újpesten játszik.

„Megértjük, miért marad el a meccs, fontos a magyar futballnak, hogy a Ferencváros a BL-csoportkörbe jusson. Nyilván szerettünk volna játszani, nem jön jól, ha megtörik a bajnoki mérkőzések ritmusa. Ráadásul a szurkolóink is várták a Fradi elleni találkozót, nyár van, szombat délután remek program, nyilván sokan kijöttek volna a ZTE Arénába. Remélem, nem hideg, téli napon pótoljuk, bár a világbajnokság miatt nem tudom, mikor lehetséges megtartani. Sajnálom, hogy hétvégén nem játszunk, ám nézzük a jó oldalát: a szünetben tovább fejleszthetjük az erőnlétünket, megnyomjuk ezt a hetet.”          

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik