ZTE: Csodát nem várhatunk egy év alatt – Ricardo Moniz

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 09:44
null
Moniz szerint egy év alatt nem lehet csodát várni (Fotó: ztefc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplúő Zalaegerszegi TE FC szerdán jelentette be, hogy Ricardo Moniz irányítja az együttest a következő idénytől. A korábban a Ferencvárosnál is dolgozó holland szakember a klub honlapján adott interjúban elmondta, intenzív játékot fog játszani a ZTE.


Az 57 éves szakember elmondta, örömmel tért vissza Magyarországra, s gyorsan döntött a ZTE ajánlatáról.

„Proaktív és intenzív játékot kezdte Moniz annak kapcsán, milyen futball várható a ZTE-től. – Kezdeményezni szeretnénk a játékot, nem beállni a kapunk elé. Fontos, hogy együtt kell élni a játékkal, minden edzésen, minden mérkőzésen; a fiatal játékosoknak pedig hinniük kell, hogy odaérhetnek az első csapatba. Természetesen az eredmény fontos, de nemcsak nyerni szeretnénk a mérkőzéseken, hanem közönségszórakoztató futballt is játszani. A pályán nyújtott teljesítményünkkel szeretnénk adni a szurkolóknak, hisz erről szól a futball.”

Végh Gábor vezetőedző Moniz kinevezésekor elmondta, az első öt pozícióba várja a csapatot a 2022–2023-as idényben. A Ferencvárost 2012 augusztusa és 2013 decembere között irányító holland szakvezető szerint egy év alatt nem lehet csodát várni.

„Erős csapategységet várok és a teljesítményt illetően is javulást. Szeretnék olyan játékosokat fejleszteni, akik majd a különbséget jelenthetik a pályán. Csodát nem várhatunk egy év alatt, de a legjobbamat fogom nyújtani és igyekszem minden játékost inspirálni, hogy a legjobbat hozza ki magából. Szeretném, ha intenzív, tempós és jó attitűddel rendelkező csapat lennénk.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek:
Kovács Barnabás (Tiszakécske), Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Németh Dániel (NK Nafta Lendva – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Huszti András (Puskás AFC), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Nikola Szerafimov (északmacedón), Zimonyi Dávid (Vasas – kölcsön után végleg)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik